Τζιχαντιστές με τον μανδύα του πρόσφυγα στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος το ενδεχόμενο ύπαρξης και δράσης τζιχαντιστών στη χώρα μας. Με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητεί να μάθει για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει πιθανά χτυπήματα ισλαμιστικής τρομοκρατίας από τζιχαντιστές, που ενδεχομένως εισήλθαν στη χώρα με τον μανδύα του πρόσφυγα.

«Με έκπληξη και ανησυχία, η ελληνική κοινή γνώμη πληροφορήθηκε το γεγονός της σύλληψης ενός 27χρονου, με καταγωγή από το Τατζικιστάν, κατόχου πολιτικού ασύλου, ο οποίος φέρεται ότι ήταν μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» αναφέρει. Η συγκεκριμένη σύλληψη, σημειώνει, συνέπεσε με την τέλεση στη Γαλλία και την Αυστρία μιας σειράς επαχθών τρομοκρατικών ενεργειών, με θύματα αθώους και ανυπεράσπιστους πολίτες, και θύτες μέλη ή συμπαθούντες ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο γεωγραφικό σταυροδρόμι, απ’ όπου έχουν περάσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημαντικό μέρος αυτών συνεχίζει να ζει στη χώρα μας, αυξάνει εύλογα τον προβληματισμό μήπως ανάμεσά τους βρίσκονται και τζιχαντιστές ή ακόμη και πυρήνες ισλαμιστικών οργανώσεων. Προβληματισμός, επίσης, υφίσταται για τις διαδικασίες απονομής του ασύλου πολιτικού πρόσφυγα και το κατά πόσον είναι γνωστά στις κρατικές υπηρεσίες τα πραγματικά στοιχεία των ασυλούχων» τονίζει ο κ. Χαρακόπουλος και χαρακτηρίζει «περιττό να τονισθεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξόχως σημαντικό και άπτεται της εθνικής ασφάλειας, ενώ έχει προφανώς πανευρωπαϊκή διάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ