Αιφνιδίως η Pfizer μείωσε την παροχή εμβολίων στη Νορβηγία – υπάρχει σύνδεση με τα γεγονότα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εταιρεία διαψεύδει ότι η μείωση είναι μόνο για την Νορβηγία και υποστηρίζει πως είναι για ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω αναβάθμισης της δυνατότητας παραγωγής, για την οποία όμως πρέπει να δοθεί νέα έγκριση.
Αυτή είναι εκεί επίσημη ανακοίνωση από την Νορβηγία:
«Λάβαμε σήμερα λίγο πριν τις 10.00 το μήνυμα αυτό. Αναμέναμε 43.875 δόσεις εμβολίου από την Pfizer την επόμενη εβδομάδα. Τώρα φαίνεται ότι θα λάβουμε 36.075 δόσεις», (Νορβηγικό Ινστιτούτο Φαρμάκου)

Αυτή η αιφνίδια εξέλιξη έρχεται μετά την γνωστοποίηση των θανάτων στην Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό, καθώς και την ανακοίνωση της επικινδυνότητας του εμβολιασμού σε άτομα άνω των 80 ετών με βεβαρυμένο ιστορικό υγείας. Που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και το Μπλούμπεργκ, ακόμα και οι κοινές παρενέργειες του εμβολίου μπορεί να δημιουργήσουν ή να επιδεινώσουν ραγδαία τυχόν υπάρχουν τα προβλήματα υγείας.

Μιλάμε για 23 νεκρούς, εκ των οποίων οι 13 βρίσκονται υπό την διενέργεια νεκροψίας.

Φαινομενικά οι δύο πλευρές, δεν συνδέουν το γεγονός της μειωμένης παράδοσης εμβολίων στην Νορβηγία με τους θανάτους από τον εμβολιασμό. Άλλωστε όπως ανακοινώνεται, θα μειωθεί ο ρυθμός παραδόσεων του εμβολίου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι κάνει αλλαγές στην διαδικασία και την μονάδα παραγωγής που θα χρειασθούν επιπλέον ρυθμιστικές εγκρίσεις. Γιατί απαιτηθούν επιπλέον ρυθμιστικές έγκρισης εάν οι αλλαγές αφορούν αποκλειστικά την βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας σε προσωπικό επίπεδο;

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ειδικά λόγω της συγκυρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ