Η Κύπρος δεν χρειάζεται «επανένωση». Χρειάζεται απελευθέρωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο και οι δηλώσεις του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, δίνουν πάλι λάθος μήνυμα.

Το κυπριακό «πρόβλημα», είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κατοχικοί Τούρκοι στρατιώτες και αρκετές χιλιάδες Τούρκοι έποικοι, οι οποίοι κατά το διεθνές δίκαιο λογίζονται ως κατοχικές δυνάμεις.

Οι δηλώσεις λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Αναστασιάδη θα έπρεπε να στρέφονται στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του νησιού η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων. Δηλαδή του τουρκικού στρατού και των τούρκων εποίκων. Οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου εις βάρος του ελληνισμού.

Αναφορικά με το θέμα της διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας, πρέπει να υπενθυμίσουμε και στους δύο ηγέτες αλλά και στην διεθνή κοινότητα, ότι δεν υφίσταται διότι ο κυπριακός λαός το αποδοκίμασε με σθένος, μέσω της καταψήφισης του σχεδίου Ανάν.

Συνεπώς, το κυπριακό πρόβλημα λύνεται με την απλή εφαρμογή των ψηφισμάτων και αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, χωρίς να απαιτείται καμία άλλη ενέργεια. Παρά μόνον η υπακοή της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Εάν η Τουρκία δεν υπακούσει στο διεθνές δίκαιο, τότε η διεθνής κοινότητα οφείλει να την υποχρέωση να υπακούσει. Με κυρώσεις ή με πόλεμο. Οτιδήποτε άλλο είναι σοφιστεία.

Δείτε τις δηλώσεις των δύο ανδρών:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ