Όταν το ΣτΕ μετατρέπεται σε κυβερνητικό φέουδο…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως μετά τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και την σκανδαλώδη – όπως καταγγέλλει – απόφαση της ως πρόεδρος του ΣτΕ αναφορικά με την έκδοση Βίννικ, για την οποία η γνωστή δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Βουλής αφήνει σαφέστατες αιχμές πως αποτέλεσε ευθεία συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση και αντάλλαγμα την προεδρία της Δημοκρατίας, μια νέα εξέλιξη έρχεται για να πλήξει εκ νέου τον κορυφαίο θεσμό της δικαιοσύνης.

Τον περασμένο μήνα λοιπόν έγινε γνωστό πως το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Βασιλικής Θάνου με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκε από επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού όσο κι αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκε στη θέση ο νέος πρόεδρος Ιωάννης Λιανός (σ.σ.: στο ΣτΕ είχαν προσφύγει, εκτός από την κυρία Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Αννα Νάκου και δύο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς, οι αιτήσεις των οποίων επίσης απορρίφθηκαν).

Η κυρία Θάνου είχε απομακρυνθεί από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με μια διάταξη που παραβίαζε το ενωσιακό δίκαιο, καθώς όριζε αναδρομικότητα στο ασυμβίβαστο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η κυβέρνηση από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν η κυρία Θάνου τοποθετήθηκε στις 10 Ιουλίου του 2017, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της από πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ως άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του τότε πρωθυπουργού.
Η πλειοψηφία του ΣτΕ, λοιπόν, υπό την προεδρία της κ. Μαίρης Σαρπ, είχε κρίνει ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου έπρεπε να απολυθεί άμεσα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με το πρόσχημα ότι ήταν πρόσωπο υπό «πολιτική επιρροή».

Και όμως, η συνταξιούχος πρώην πρόεδρος του ΣτΕ που έκρινε την κ. Θάνου, διορίζεται (με πρόταση Πικραμμένου) στη νέα Αρχή για το Ταμείο Ανάκαμψης! Μία έμμισθη θέση!

Η αποκαλυπτική συνέχεια εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ