Γκέλυ Μαυροπούλου: Δεν μπορει να αποτεφρωθεί γιατί δεν υπάρχει συγγενης της να υπογράψει οπως απαιτεί ο νόμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην χώρα που ο Πιερρακακης κατήργησε το φαξ στο δημόσιο ένας άνθρωπος δεν μπορει να αποτεφρωθεί γιατί δεν υπάρχει κανεις συγγενης του να υπογράψει, καθως η  απαιτείται δήλωση συγγενή-κληρονόμου που στην περίπτωση της ηθοποιού δεν υπάρχει.

2F7109F5 ADAA 4840 8034 D894FCB82CB1

Ένα κενό στην νομοθεσία έχει δημιουργήσει εμπλοκή στην τελετή της κηδείας της Γκέλυς Μαυροπούλου η οποία έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 88 ετών. Η αγαπημένη ηθοποιός είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί μετά τον θάνατό της, επειδή ωστόσο δεν έχει συγγενείς για να το πιστοποιήσουν επισήμως απαιτείται η παρέμβαση εισαγγελέα για να γίνει η αποτέφρωση.

Για να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη αποτέφρωσης απαιτείται το γραφείο που έχει αναλάβει την τελετή της κηδείας να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση κάποιου συγγενή-κληρονόμου του εκλιπόντος με την οποία να επιβεβαιώνει την επιθυμία του εφόσον βέβαια δεν υπάρχει καταγραμμένη σε κάποια διαθήκη. Ετσι επειδή στην περίπτωση της Γκελυς Μαυροπούλου ούτε γραπτή διαθήκη υπάρχει ούτε κληρονόμος με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πραγματοποίηση αποτέφρωσης.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέλαβε την πρωτοβουλία και παρέδωσε στο γραφείο τελετών μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία καταγράφεται πως υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της επιθυμίας της Γκέλυ Μαυροπούλου να αποτεφρωθεί. Από την στιγμή όμως που δεν είναι συγγενής ή κληρονόμος της η δήλωσή του αυτή δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τον αρμόδιο ληξίαρχο.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα κατατεθεί στον εισαγγελία υπηρεσίας καθώς μόνον με εντολή εισαγγελέα θα καταστεί εφικτό να προχωρήσει η διαδικασία στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ