Δανός εξισλαμισμένος σύμφωνα με πληροφορίες ο μακελάρης της Νορβηγίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O 37χρονος Δανός υπήκοος, δράστης της επίθεσης με τόξο στη Νορβηγία, φέρεται να είχε βαπτιστεί μουσουλμάνος, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε λίγα λεπτά πριν την επίθεση ο δράστης ορκίστηκε πίστη στους Ταλιμπάν!

Ο Δανός που συνελήφθη επειδή πυροβόλησε πέντε άτομα και τραυμάτισε άλλους δύο σε επίθεση με τόξο και βέλη στη Νορβηγία, είναι εξισλαμισμένος, ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία και είχε επαφή με υπηρεσίες υγείας, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 37χρονος, ο οποίος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, συνελήφθη στην πόλη Κόνγκσμπεργκ γύρω στις 6.47 το απόγευμα τοπική ώρα την Τετάρτη μετά από μισή ώρα εξόρμησης που ξεκίνησε σε σούπερ μάρκετ και τελείωσε με προειδοποιητικούς πυροβολισμούς της αστυνομίας.

Αρκετές ανεξάρτητες πηγές δήλωσαν στον νορβηγικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TV2 ότι ο άνδρας, ο οποίος ζει στην πόλη εδώ και αρκετά χρόνια, «είναι εξισλαμισμένος». Η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ή αποκάλυψε το κίνητρο της επίθεσης, αν και ο επικεφαλής Øyvind Aas είπε χθες το βράδυ ότι οι αστυνομικοί θα «διερευνήσουν» φυσικά αν πρόκειται για τρομοκρατία.

Ξεχωριστά, η εισαγγελέας της αστυνομίας Ann Irén Svane Mathiassen είπε ότι ο άνδρας ήταν γνωστός στους αστυνομικούς για «διάφορα θέματα» και «είχε επαφή με … την υγειονομική υπηρεσία αρκετές φορές» – αν και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε ότι ο ύποπτος παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που πραγματοποίησε τις επιθέσεις, αν και δεν έχει ακόμη καταθέσει επίσημο ισχυρισμό για ποινικές κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ