Νεα φρίκη στην Ουκρανια: Ένα εξάχρονο αγγελούδι νεκρό απο χτύπημα σε ογκολογικό νοσοκομείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τέταρτη μέρα μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, με τον στρατό του Πούτιν να έχει φτάσει μέχρι το Κίεβο, την ώρα ποι οι Ουκρανοί εξακολουθούν να αντιστέκονται σθεναρά. Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει δεκάδες αμάχους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και δέκα ομογενείς, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει μία συντονισμένη και ισχυρή απάντηση στον Ρώσο πρόεδρο από τη Δύση.

Τα ξημερώματα ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Το Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σαφές για την ώρα πόσο σημαντικός ήταν ο συγκεκριμένος αγωγός και κατά πόσο η έκρηξη θα μπορούσε να διαταράξει τη μεταφορά φυσικού αερίου σε άλλες περιοχές εκτός της πόλης ή της χώρας.

Παρά τη συνεχιζόμενη επίθεση, η Ουκρανία εξακολουθεί να προμηθεύει με ρωσικό φυσικό αέριο την Ευρώπη.

Ένα παιδί νεκρό από χτύπημα σε ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο

Ρωσικά πυρά χτύπησαν τα ξημερώματα ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο και σύμφωνα με τις αναφορές των ουκρανικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης σκοτώθηκε ένα παιδί.

Το CNN αναφέρει ότι ένα εξάχρονο αγόρι σκοτώθηκε από τα σφοδρά πυρά σε δυτική συνοικία της ουκρανικής πρωτεύουσας, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες.

https://twitter.com/larcplaylive/status/1497636022225707011?s=21

Ο Serhii Chernysuk, γιατρός στο νοσοκομείο Okhmatdyt του Κιέβου, δήλωσε ότι στους τραυματίες περιλαμβάνονται δύο έφηβοι και τρεις ενήλικες.

Την ίδια ώρα, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη Βασίλκιβ, στα νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα ένα διυλιστήριο να παραδοθεί στις φλόγες, ανέφερε η δήμαρχος της πόλης σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

«Ο εχθρός θέλει να καταστρέψει τα πάντα εδώ γύρω. Απαιτείται άμεση εκκένωση του πληθυσμού », ανέφερε η δήμαρχος του Βασίλκιβ, η Νατάλια Μπαλασίνοβιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ