Επιχείρηση Falyalı: Το Τουρκικό παρακράτος σε δράση, η Δύση σε αφασία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑ

Ο Χαλίλ Φαλγιαλί υπήρξε ένας Κύπριος μουσουλμάνος, ο οποίος από απλός σωματοφύλακας μέσα στον «στρατό προστασίας» του διαβόητου τούρκου αρχινονού της Κύπρου Βεισέλ Σαχίν, έγινε ζάπλουτος «επιχειρηματίας» με πληθωρική δράση: Αρπαγή ελληνικών περιουσιών στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, παράνομα στοιχήματα, εμπορία συναλλάγματος και κρυπτονοµισµάτων, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, εκβιασμοί καιπλαστογραφίες ήταν μερικές μόνο από τις πολλές δραστηριότητες που του αποδίδονται.

Ο πρώην αρχινονός της Κύπρου Βεισέλ Σαχίν ο οποίος γεννήθηκε στην Σεβάστεια, ηγήθηκε μιας τεράστιας συμμορίας παράνομων στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών στην κατεχόμενη Κύπρο, με εκτιμώμενο ετήσιο τζίρο 5 δις ευρώ. Σήμερα βρίσκεται, από το έτος 2017, φυλακισμένος στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Σηλυβρίας.

Η διαπλοκή του Χαλίλ Φαλγιαλί με ταανδρείκελα της πολιτικής «εξουσίας» στα κατεχόμενα καθώς και με τα κέντρα των αποφάσεων μέσα στην Τουρκία, ήταν απόλυτη. Οι αρμονικές σχέσεις «συνεργασίας» με την μαριονέτα-Τατάρ στα κατεχόμενα και με πολύ υψηλά πρόσωπα της πολιτικής εξουσίας των ισλαμοφασιστών στην Τουρκία, δεν ήταν καθόλου κρυφές.

Όλοι γνώριζαν -μεταξύ πολλών άλλων- πως το λαθρεμπόριο κοκαΐνης του Ερκάν Γιλντίριμ, γιού του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, είχε την πολύτιμη «συνεργασία» του  Χαλίλ Φαλγιαλί όχι μόνο στην αποθήκευση ή στην διακίνηση των ναρκωτικών αλλά και στο «ξέπλυμα» των πληθωρικών κερδών του.

Ξαφνικά, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, στις επτά παρά τέταρτο το βράδυ, σε ενέδραπου στήθηκε κοντά στο σπίτι του, ρίχτηκαν στο αυτοκίνητό του 31 σφαίρες απόκαλάσνικωφ. Ο οδηγός και σωματοφύλακας του Mουράτ Ντεμιρτάς σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο Χαλίλ Φαλγιαλί πέθανε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε. Οι δολοφόνοι του διέφυγαν, σύμφωνα μεπολλές μαρτυρίες, από την θάλασσα προς την Τουρκία.

Η μαριονέτα Τατάρ που παριστάνει τον «πρόεδρο» της κατεχόμενης Κύπρου, μόλις έγινε γνωστή η εκτέλεση Φαλγιαλί, δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την λύπη μου. Ήταν ένας αξιόλογος αδελφός μας. Είχε προβεί σε επενδύσεις σε αυτή την χώρα».

Στην κηδεία του παρευρέθηκε σύσσωμη η «επίσημη» διαπλοκή της κατεχόμενης Κύπρου: Από τον «πρωθυπουργό» Φαίζ Σουτσούογλου και τον «υπουργό Εσωτερικών» Κουτλού Εβρέν μέχρι νυν και πρώην «δημάρχους».

Τέσσερις μέρες αργότερα στον Άγιο Επίκτητο,σε ρυάκι που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης Φαλγιαλί, βρέθηκαν πεταγμένα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν: δύο αυτόματα όπλα τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, γεμιστήρες, δεκάδες σφαίρες,καθώς και ρούχα και παπούτσια που όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ανήκουν στους δράστες.

Δύο από τους σωματοφύλακες του Φαλγιαλί(Τουρκιστάν Γκιουλτσέ και Χαλίλ Ισίκ) τέθηκαν υπό κράτηση. Συνολικά συνελήφθησαν 12 άτομα6 στην κατεχόμενη Κύπρο και 6 στην Τουρκία.

Μεταξύ των συλληφθέντων στην Κύπρο βρίσκονται οι Γιουσούφ Γκιουνές και Ομέρ Τούτς (οδηγός του νοικιασμένουαυτοκινήτου), οι οποίοι παραπέμφθηκαν με βαριές κατηγορίες (ανθρωποκτονία από πρόθεση, χρήση παράνομων πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών κ.α.π.), ενώ δύο ακόμα ύποπτοι (Βεσέλ Σαρί και Μουσά Τσιτσέκ) συνελήφθησαν στον Καραβά – ο πρώτος ομολόγησε «οικειοθελώς» όλα όσα γνώριζε στους ανακριτές του.

Είχαν φθάσει από την Τουρκία με σκάφος, νοίκιασαν αυτοκίνητα με πλαστές άδειεςοδήγησης ενώ το σπίτι που έμειναν, ήταννοικιασμένο από τον σεσημασμένο βαρόνοτου τουρκικού υπόκοσμου Mουσταφά Σοϊλεμέζ. Στο σπίτι αυτό εντοπίστηκαν κάτω από την μπανιέρα, μέσα σε νάιλον, ένα πιστόλι και 9 σφαίρες.

Μεταξύ των συλληφθέντων στην Τουρκία ξεχωριστή θέση κατέχουν οι αδελφοί Mουσταφά και Φαιζάλ Σοϊλεμέζ, γνωστοί σαν οι δύο ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης «Αδελφοί Σοϊλεμέζ». Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την Τουρκία, το ζευγάρι που συνελήφθη ήταν οι δράστες της δολοφονίας και διέφυγανστην Τουρκία με ταχύπλοο μετά την επίθεση.Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν 6 αυτοκίνητα, από τα οποία τα 4 έχουν ήδη εντοπιστεί.

Ο Mουσταφά Σοϊλεμέζ, από την δεκαετία του 1990 ήταν ευρύτατα γνωστός για τις ιδιαίτερες σχέσεις και την «συνεργασία» τουμε το τουρκικό βαθύ κράτος. Όπως έγινε γνωστό, ο Mουσταφά Σοϊλεμέζ είχε «έντονες» τηλεφωνικές συζητήσεις με τον Φαλγιαλί πριν από τη δολοφονία του τελευταίου.

Η σημερινή Τουρκία θυμίζει έντονα ένα κράτος-μαφία και η καθημερινότητα της θυμίζει παντού, την εποχή Αλ Καπόνε στο Σικάγο. Η κατεχόμενη Κύπρος αποτελεί την Σικελία των εδαφών που ελέγχονται από την Τουρκία. Η μόνη διαφορά από την εποχή Αλ Καπόνε είναι ότι η κεφαλή του κράτους-μαφία βρίσκεται μέσα στο ίδιο το προεδρικό μέγαρο της σημερινής Τουρκίας.

Θα χρειαζόταν πολύ μελάνι για να αναλύσει κανείς την κραυγαλέα σύνδεση του επίσημου τουρκικού κράτους με όλους τους βαρόνους του τουρκικού υπόκοσμου, υπό την «υψηλή εποπτεία» του δελφίνου και πολιτικού αρχηγού του υπόκοσμου, Σουλειμάν Σοϊλού.

Σεντάτ Πεκέρ, Νουρί Γκιοκάν Μποζκίρ, Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ, Αδελφοί Σοϊλεμέζ,Aλαατίν Τσακιτζί, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, Κουρσάτ Γιλμάζ, Γκαλίπ Όζτουρκ (του Metro Turizm), οι μεγάλοι βαρόνοι ναρκωτικών Μπεχτσέτ Τορέ και Νατζί Σεριφί Ζίνταστι,είναι ελάχιστα μόνο ονόματα από τον μακρύ κατάλογο των «συνεργατών» (απατεώνων και αστέρων τουρκικού υπόκοσμου), του τουρκικού κράτους- μαφία.

Στην κορυφή των «διαπλεκόμενων», εκτός από το προεδρικό μέγαρο, βρίσκονται οι Σουλειμάν Σοϊλού, ο «γαμπρός» Μπεράτ Άλμπαιρακ και ο αδελφός του Σερχάτ Άλμπαιρακ, Εκράμ Γιλντιρίμ, Μεχμέτ Αγάρ (πρώην υπουργός εσωτερικών, υπουργός δικαιοσύνης και αρχηγός της τουρκικής αστυνομίας), Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν (μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και βασικός επιχειρηματικός συνεργάτης του καθεστώτος), πολλοί βουλευτές, δημοσιογράφοι και άλλοι.

Στις 15 Μαρτίου 2022, ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης σε μια χαρακτηριστική του δήλωση αποκάλυψε χωρίς περιστροφές: «Υπάρχει έστω και ένας  βαρόνος ναρκωτικών στις φυλακές της Τουρκικής Δημοκρατίας; Γιατί κανένας τους δεν πάει  φυλακή; Γιατί αγοράζουν πολιτικούς με λεφτά!»

Ένα άλλο μικρό «δείγμα» της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία είναι ότι τo 2020 «εξαφανίστηκαν» από τα κρατικά διαθέσιμα, ως δια μαγείας, 128 δισεκατομμύρια δολάρια και 208 τόνοι χρυσού «χωρίς να κουνηθεί… φύλλο»!

Η τουρκική εφημερίδα BirGün σχολίασε καυστικά την κατάσταση στην σημερινή Τουρκία ως εξής: «Εκεί που περιμέναμε να γίνουμε Ιράν, καταφέραμε να γίνουμε Κολομβία ή Μεξικό – λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο».

Η ιστοσελίδα «Bugün Kıbrıs» ερμήνευσε τολμηρά την εκτέλεση Φαλγιαλί σαν «εκκαθάριση χρηματοδοτών του ΑΚΡ», προσθέτοντας έμμεσα την πληροφορία ότι ο δολοφονηθείς ήταν (μήπως αναγκαστικά;) χρηματοδότης του  κυβερνώντος την Τουρκία ισλαμιστικού κόμματος ΑΚΡ.

Ο αστρονομικός τζίρος δισεκατομμυρίων δολαρίων της βιομηχανίας παράνομων τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων της κατεχόμενης Κύπρου, ήταν φυσικό να προσελκύσει σαν μαγνήτης κάθε καρυδιάς καρύδι: Από διεφθαρμένους πολιτικούς μέχρι απατεώνες και αστέρες του τουρκικούυπόκοσμου, οι οποίοι «ειδικεύονται» σε τζόγο, εκβιασμούς, παροχή «προστασίας», εμπόριο ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διακίνησηεκμετάλλευση καιεμπόριο ανθρώπων κ.α.π.

Το κενό που αφήνει η φυλάκιση του Βεισέλ Σαχίν και ο θάνατος του Χαλίλ Φαλγιαλί θα προσπαθήσουν να καλύψουν πολλοί «υποψήφιοι»: Από τους αδελφούς του φυλακισμένου αρχινονού Βεισέλ Σαχίν (Mουράτ και Ισμαήλ Σαχίν) και το «δεξί χέρι» του (Ντερκάν Μπασέρ), την συμμορία του Σουσουρλούκ, τα παιδιά του Κούρδου Αχμέτ, μέχρι την οικογένεια Ουλουτζάν από το Έλαζιγ (οι ανιψιοί του αρχινονού Νεζντέτ Ουλουτζάν) και πολλούς άλλους. Όλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο, να αρπάξουνμερίδιο από την τεράστια «πίτα» της παρανομίας στην κατεχόμενη Κύπρο.

Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αποκαλυφτεί ποιος πραγματικά διέταξε την «επιχείρηση Falyalı» και τους λόγους που την «ενεργοποίησαν». Είναι πάντως εξαιρετικά πιθανό η εκτέλεση να έχει άμεση σχέση με τους πολιτικούς αρχηγούς του υπόκοσμου μέσα στην Τουρκία.

Φυσικά, κανένας από τους κρατούμενους στην Τουρκία ύποπτους δεν πρόκειται να«εκδοθεί» στα κατεχόμενα. Άλλωστε η Τουρκία δεν εκδίδει ποτέ τους «δικούς της ανθρώπους» όπως π.χ. τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν, πρώην «πρωθυπουργό»-μαριονέτα των κατεχομένων, που διέφυγε στην Τουρκία για να ξεφύγει από το σκάνδαλο των φουσκωμένων τραπεζικών λογαριασμών του.

Είναι εξ άλλου ευρύτατα γνωστό πως οι τουρκικοί νόμοι μπαίνουν υποχρεωτικά στο κρεβάτι του Προκρούστη για να «προσαρμοστούν» στις εντολές του «παλατιού»:

Μια δημοσιογράφος (Σεντέφ Καμπάς) φυλακίζεται σε χρόνο-ρεκόρ 21 ημερώνγιατί εκστόμισε μια «ανεπιθύμητη» λαϊκή παροιμία σε μια τηλεοπτική εκπομπή, αλλά η σύνταξη κατηγορητηρίου εναντίον 4 «ημέτερων» του ΑΚΡ που καταλήστεψαντον Δήμο Κωνσταντινούπολης, «καθυστερεί» εδώ και περίπου 800 (μέχρι τώρα) ημέρες!

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α : Η Ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022 στην Ουκρανία, αποκάλυψε σε όλη της την μεγαλοπρέπεια την ντροπιαστική υποκρισία της «Δύσης» (κυρίως ΗΠΑ-Αγγλία, ΕΕ, NATO) απέναντι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Από την μία πλευρά παγκόσμια κινητοποίηση, ποταμοί από αυθεντικά ή κροκοδείλια δάκρυα και ένας παγκόσμιος τύπος κυριολεκτικά «στα κάγκελα». Για ένα πρώην κράτος-μέλος της Σοβιετικής Ένωσης που δεν ανήκει ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατακλυσμός κυρώσεων απέναντι στην Ρωσία και απειλές σε όποιον τολμήσει να «την βοηθήσει».

Από την άλλη πλευρά προκλητική απάθειακαι αφασία απέναντι στα παλαιότερα και στα τρέχοντα «έργα» του τουρκικού κράτους-μαφία απέναντι σε μια χώρα-μέλος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα) καθώς και απέναντι σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κύπρος).

Όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν πως το τουρκικό κράτος-μαφία απειλεί να εισβάλειστην Ελλάδα με casus belli αν τολμήσει να εφαρμόσει τα δικαιώματα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο, κάνει πολύ τακτικά βόλτες σε ελληνικό εναέριο χώρο, χαράσσει αυθαίρετους χάρτες δηλώνοντας κατά το δοκούν «ιδιοκτησίες» μέσα σε Ελληνικά και Κυπριακά, διεθνώς κατοχυρωμένα κυριαρχικά δικαιώματα, απειλεί με βία όσους τολμήσουν να τα αμφισβητήσουν και αξιώνει με νεφελώδεις δικαιολογίες αποστρατικοποίηση διαφόρων ελληνικών νησιών. Στρογγυλοκάθεται επί δεκαετίες μέσα σε εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αποφάσεις του ΟΗΕ που βρίσκονται στον κάλαθο των άχρηστων και με χιλιάδες κατοχικό στρατό μέσα σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Όλοι όμως κάνουν πως δεν βλέπουν!

Φαίνεται πως οι αθώοι που χάνουν την ζωή τους στην Ουκρανία έχουν πολύ μεγαλύτερο «πολιτικό βάρος» από τους αθώους που θανατώθηκαν, «εξαφανίστηκαν» ή βασανίζονται ακόμα με αναγκαστική εξορία, μετά την τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι παραπλανητικοί ισχυρισμοί πως τάχα η Τουρκία ήταν «εγγυήτρια» και είχε δικαίωμα να «επέμβει» στην Κύπρο, καταρρέουν απότο γεγονός ότι η «εγγύηση» αφορούσε την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι την διάλυση της, ούτε φυσικά την μετατροπή των κατεχομένων εδαφών σε παράδεισο του παράνομου τζόγου, των ναρκωτικών και κάθε είδους παρανομίας!

Ως πότε ολόκληρη η Δύση θα παραμένεισε ουσιαστική αφασία απέναντι στο σημερινό κράτος-μαφία της (δήθεν) Τουρκικής Δημοκρατίας και στις προκλητικές «δραστηριότητες» του τόσο απέναντι στην Ελληνική όσο και απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία;

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Η στρατιωτική παρέλαση όπως κάθε φορά, υπήρξε καθ όλα άψογη

Η στρατιωτική παρέλαση όπως κάθε φορά, υπήρξε καθ όλα άψογη Όσο λοιπόν κι αν είναι, λόγω πολλαπλής επανάληψης, κουραστικά πλέον στα ώτα των παραληπτών αυτών,...

Ο Ντίλιαν με δήλωση του στο Mega δείχνει την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις

Ο Ντίλιαν με δήλωση του στο Mega και το @insidestory_gr δείχνει την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις: «Το 2022 υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η κυβέρνηση παρενέβαινε παράνομα...

Υπάρχει ένα πολύ άσχημο θέαμα στην Μαρίνα Ζέας

Υπάρχει ένα πολύ άσχημο θέαμα στην Μαρίνα Ζέας από εγκαταλελειμένα παλαιά τουριστικά σκάφη και ένα μισοβυθισμένο, πλησίον του Λιμενικού τμήματος, και ακριβώς δίπλα στα γήπεδα...

Προκόπιος Παυλόπουλος: Δίκαιη επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος νοείται μόνο στην βάση του κρατικού συστήματος της Ομοσπονδίας,κατ’ εφαρμογή του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Δικαίου

Προκόπιος Παυλόπουλος: Η πρόσφατη καταλυτική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της εφαρμογής της «ρήτρας αλληλεγγύης» υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας εδραιώνει την θέση ότι: Δίκαιη επίλυση του...

Η «κινούμενη άμμος» της Μέσης Ανατολής

Εισήλθαμε πλέον στην τέταρτη εβδομάδα του πολέμου στο Ιράν και ο ορίζοντας σκοτεινιάζει αντί να ξεκαθαρίζει στη Μέση Ανατολή, που ολοένα και περισσότερο θυμίζει «κινούμενη...

Η ανθρωπότητα σε σταυροδρόμι: Ο «Τραμπισμός» και η ανάγκη για μια αυτόνομη Ευρώπη

Βρισκόμαστε πλέον στον δεύτερο χρόνο της προεδρίας Τραμπ και η ανθρωπότητα φαίνεται να διανύει μια εξαιρετικά επικίνδυνη στροφή Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΟ «τραμπισμός» μετουσιώνεται σταδιακά...

Τρεις ιστορίες από funds

Η ανεξέλεγκτη δράση των funds έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία, όπου η πίεση προς τους δανειολήπτες είναι καθημερινή Με αυτή την πίεση...

Η απόφαση των Τεμπών φέρεται ήδη γραμμένη

Η απόφαση των Τεμπών φέρεται ήδη γραμμένη. Ανθρώπινο λάθος! Όμως αυτό το «φερόμενο» για λάθος δεν είναι ένα απλό «λάθος» όπως πάνε για να το...

Γιώργος Βενετσάνος: «Καδμείο» Μέγαρο Θηβών

Στο κέντρο της σύγχρονης Θήβας, η ιστορία ζωντανεύει μέσα από το επιβλητικό Καδμείον το Μυκηναϊκό Ανάκτορο του 13ου αι. π.Χ, χτισμένο σε λόφο και οχυρωμένο...

Η «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» στην Κύπρο και η «Ρήτρα Αμοιβαίας Συνδρομής»

Μέσα στο σημερινό πλέγμα δραματικών γεωπολιτικών αναπροσαρμογών τώρα είναι η ευκαιρία, Αθήνα και Λευκωσία να μεθοδεύσουν αλλαγή στρατηγικής και απαγκίστρωσης από τη μέγκενη της αγγλο-τουρκο-διζωνικής...

Δίκη Τεμπη: Ήξεραν πως η αίθουσα δεν θα τους χώραγε όλους και όμως την επέλεξαν

Η δίκη στην Λάρισα για το μαζικό φονικό στα Τέμπη αναβλήθηκε για κάποιες ημέρες, διότι μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου συνέβησαν αυτά που έπρεπε να...

Δίκη Τεμπη: Κόλαφος ο Νίκος Πλακιάς για Μητσοτακη – Φλωρίδη

Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο πριν λίγη ώρα ο Νίκος Πλακιάς αναφέρει: Πριν τρία χρόνια μπάζωσαν τα παιδιά μου και τα πέταξαν 12 χιλιόμετρα μακριά...

Προσομοίωση Δημοκρατίας

”Εκλογική Δημοκρατία: Το πολίτευμα όπου η εξουσία ασκείται μέσω εκπροσώπων που εκλέγονται περιοδικά (αντιπροσωπευτικό σύστημα). Εστιάζει στη νομιμοποίηση μέσω της ψήφου.” ”Πραγματική - Ουσιαστική Δημοκρατία: Επιδιώκει την...

Το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ενεργειακή κρίση και προοπτική της χώρας

Ήδη με τον πόλεμο στο ΙΡΑΝ έχει αρχίσει τοράλι των αυξήσεων στην ενέργεια πρωτίστως και αλυσιδωτά σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά και τα ελληνικά...

Δίκη Τεμπη: Διακόπηκε μέσα σε κλίμα έντασης για την 1η Απριλίου – Όσα έγιναν την πρώτη μέρα

Μέσα σε ένταση, εκρηκτική οργή και σφοδρές αντιδράσεις ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 13.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαρτίου η πρώτη μέρα της δίκης...

Πολλά  τα  τρυγόνια

Σταδιακά αποκαλύπτεται η νέα στρατηγική στόχευση των ΗΠΑ: Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου * • Αφενός επικράτησή τους σε ολόκληρο το Δυτικό Ημισφαίριο και• Αφετέρου η συρρίκνωση των...

Αγνοούμενοι/Εξαφανισθέντες: «Tα στοιχεία που κρύψαμε», κρύβουν και τις «δικές» μας ενοχές…

Οι αλήθειες της Ιστορίας είναι αμείλικτες και δεν καρφώνουν μόνο τα εγκλήματα της Τουρκίας, αλλά και τις Aρχές του κράτους…Της Φανούλας Αργυρου από το simerini.sigmalive.com «Τα...

Η ελληνική στρατηγική πρωτοβουλία που αιφνιδίασε την Τουρκία και ανατρέπει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ελληνική στρατηγική πρωτοβουλία που αιφνιδίασε την Τουρκία και ανατρέπει τα δεδομένα στην Ανατολική ΜεσόγειοΔρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος Το τελευταίο διάστημα,...

Ξεκινά η δίκη για τα Τεμπη

Τρία χρόνια μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ξεκινά στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο συγκρότημα «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ» (πρώην ΤΕΙ Λάρισας), η δίκη...

Ντορα Μπακογιάννη: Τιμήσαμε σήμερα, στους Τάφους των Βενιζέλων, τη μνήμη του Ελευθερίου και του Σοφοκλή Βενιζέλου

Τιμήσαμε σήμερα, στους Τάφους των Βενιζέλων, τη μνήμη του Ελευθερίου και του Σοφοκλή Βενιζέλου Για μας τους Κρητικούς, ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι μια φυσιογνωμία η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ