Ουκρανία – προσπαθούν να εκκενώσουν το εργοστάσιο που έδινε κινητήρες στον Ερντογάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Motor Sich Joint Stock Company στη Zaporizhzhia είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων για αεροπλάνα και ελικόπτερα παγκοσμίως. Κατασκευάζει κινητήρες για αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και βιομηχανικούς θαλάσσιους αεριοστρόβιλους και εγκαταστάσεις. Πλήθος δημοσιευμάτων ήθελαν την είσοδο τουρκικής εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ ήδη είχε υπογραφεί συμφωνία Ζελένσκι – Ερντογάν ώστε η συγκεκριμένη εταιρεία να προμηθεύσει κινητήρες στα τουρκικά πολεμικά ελικόπτερα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κυρίως αυτά της νέας γενιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικές υπηρεσίες προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να βγάλουν από την περιοχή Zaporozhye τον εξοπλισμό του εργοστασίου της “Motor Sich”. Δεν υπάρχει πληροφορία εάν στην επιχείρηση έχουν εμπλακεί και οι Τούρκοι, παρότι γίνεται λόγος για άνδρες δυτικών υπηρεσιών που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Το φθινόπωρο του 2021, η Motor Sich υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική εταιρεία Baykar Makina για την προμήθεια κινητήρων για το Bayraktar TB2 UAV. Θέμα που είχαμε αναδείξει εκτενώς στο Ολυμπία.

Η κίνηση αυτή πάντως δείχνει ότι οι Ρώσοι πρόκειται να καταλάβουν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι άλλες τρεις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία που προμήθευαν τον τουρκικό στρατό, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς κατά την διάρκεια της εισβολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ