Πλεύρης: Δεν δόθηκε η ευκαιρία στον 49χρονο να τον δει γιατρός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα που τον έδιωξαν από το «Άγιος Ανδρέας» και για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως στον 49χρονο «δεν δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τον δει γιατρός». Σημείωσε πως στην Πάτρα κανένα νοσοκομείο δεν είναι κλειστό ακόμα και αν δεν εφημερεύει και συνέχισε λέγοντας πως η διάγνωση σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει από γιατρό. «Άπαξ και ένα περιστατικό πάει σε κάποιο νοσοκομείο, είναι περιστατικό του νοσοκομείου και οφείλουν να το διαχειριστούν».

Σημειώνεται πως πριν από τον 49χρονο, εφαρμόστηκε σωστά το πρωτόκολλο, όταν πήγε άλλος ασθενής και η ίδια νοσηλεύτρια κάλεσε τον γιατρό για διάγνωση και τον έστειλαν στο νοσοκομείο που εφημέρευε.

Αναφορικά με το να τεθούν κάποιοι εργαζόμενοι σε αργία, ο κ. Πλεύρης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει το πειθαρχικό όργανο που κάνει τον έλεγχο.

Από χειμώνα πίεση στο ΕΣΥ

Ο υπουργός για ακόμη μια φορά δεν είπε λέξη για μέτρα μέσα στο καλοκαίρι αν και τα ημερήσια κρούσματα είναι πολύ υψηλά. Συνέχισε λέγοντας πως «το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» και γι’ αυτό «έχουμε έτοιμα ολόκληρα μοντέλα για το πώς θα λειτουργήσουμε» για την αντιμετώπισή της.

Όπως είπε από το Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλές δομές, και ιδιωτικές, για να αντιμετωπιστεί η όποια πίεση και συμπλήρωσε πως δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο.

Ο υπουργός Υγείας έφτασε στο σημείο να δηλώσει ξανά κάτι πρωτότυπο για να δικαιολογήσει την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει. Είπε λοιπόν πως το 30-35% των περιπτώσεων πάει για άλλο λόγο στο νοσοκομείο και διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό. Επομένως, δεν νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού, αλλά λόγω άλλης πάθησης και αναγκαστικά μεταφέρονται σε κλίνες covid μετά τη διάγνωση.

Ο υπουργός προσπάθησε έτσι να δικαιολογήσει τις εκατοντάδες εισαγωγές ασθενών ημερησίως, ενώ ύστερα τόνισε ότι η νόσηση πλέον είναι πολύ πιο ήπια και οι νοσηλείες είναι σταθερές. «Η πίεση ήταν στην Αθήνα κατά βάση», προσέθεσε και ανέφερε ότι το πρόβλημα θα είναι αν πιεστούν οι δομές στη νησιωτική χώρα.

Υποστήριξε ότι υπάρχει μια μείωση 5-10% στα κρούσματα, ενώ για την εβδομαδιαία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, που έχει βυθίσει τους δημοσιογράφους στην ασάφεια, είπε ότι είναι προτιμότερη καθώς η πανδημία έχει πλέον άλλα χαρακτηριστικά..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ