Σοκ στο Μαξίμου μετά την εμφάνιση Οικονομου στην Ερτ – Ψάχνουν την Βίκυ Καγιά μεσα στη νύχτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μάλλον δεν καταλαβαν σωστά στο Μαξιμου το κρυφό μήνυμα που ηθελε  να περασει ο Οικονομου στο debate με την Ποπη Τσαπανίδου με τις κάλτσες που φορούσε καθως ηθελε να περάσει με χιούμορ το σλόγκαν του Γιώργου Παπανδρέου: Ολοι στις κάλτσες που είχε πει, κάνοντας σαρδάμ εννοώντας τις κάλπες.

 

998FAE37 B9D1 4D09 B79A 258B36A21737

Στο Μαξίμου οπως καταλάβαμε δεν διακρίνονται για το χιούμορ τους, καθως ψάχνουν την Βίκυ Καγιά για να τους συστήσει μια καλή ενδυματολόγο για τον κύριο Οικονομου.

Η αποτίμηση της πρώτης τηλεοπτικής «μάχης» Γιάννη Οικονόμου-Πόπης Τσαπανίδου

Λίγες μέρες πριν ανακοινωθούν και επίσημα οι εκλογές (που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» για τις 9 Απριλίου) Γιάννης Οικονόμου και Πόπη Τσαπανίδου διασταύρωσαν τα ξίφη τους για πρώτη φορά τηλεοπτικά στην ΕΡΤ.

Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων και θα αποφασίσει ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την τηλεμαχία με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου στην κρατική τηλεόραση.

Ο Οικονόμου είπε ότι οι ενισχύσεις που δόθηκαν στους πολίτες τους στήριξαν και προήλθαν από το μέρισμα της ανάπτυξης και όχι από την υπερφορολόγηση. Προσέθεσε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ενισχύονται οι πολλοί με επιλογές που δεν εξέθεσαν τη χώρα στις αγορές και οι ενισχύσεις δόθηκαν για να σταθεί η χώρα μπροστά στο μεγαλύτερο κοκτέιλ κρίσης που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία και αυτό το ξέρουν οι πολίτες και το παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός στην Βουλή, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ακολούθως υποστήριξε: «Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άλλαξε το πεδίο ώστε να μην υποχρεώνονται οι τράπεζες και τα funds σε διακανονισμό με τους ιδιοκτήτες. Εμείς ζητάμε η κυβέρνηση να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα προβλέπει διαπραγμάτευση και δικαστική προστασία του δανειολήπτη».

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσει ένας 17χρονος τη ΝΔ» ο κ.Οικονόμου απάντησε μεταξύ άλλων: «Γιατί λέμε ότι αξίζει να δικαιούται να ζει σε μια ευημερούσα χώρα να διεκδικήσει να ζήσει όπως προσδοκά αυτός και οι γονείς του. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΝΔ για τη νέα γενιά σε όλα τα επίπεδα όπως στην Παιδεία αποδίδοντας δωμάτια στις εστίες και βιβλιοθήκες στους φοιτητές. Λέμε να δίνεται η δυνατότητα να συνδέεται το πανεπιστήμιο με τα ξένα πανεπιστήμια, λέμε να φέρουμε το κράτος πιο κοινά στην τεχνολογία και να φέρουμε επενδύσεις, λέμε να φροντίζουμε να βρίσκει σπίτι η νέα γενιά, λέμε να ζει σε μια πατρίδα πρωταγωνιστή. Γιαυτό του λέμε να ψηφίσει ΝΔ».

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ έκανε ότι μπορούσε για να χυθεί φως στην υπόθεση παρακολουθήσεων, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η υπόθεση αυτή «δοκίμασε τις αντοχές των θεσμών» και τόνισε ότι «δεν κρυφτήκαμε, αναλήφθηκε πολιτική ευθύνη, υπήρξαν παραιτήσεις, και αλλάξανε πράγματα στην ΕΥΠ, και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μην μείνει καμία σκιά.Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και όχι να επιδιώκουμε εντυπώσεις πριν την δικαστική διερεύνηση». Επισήμανε πως όταν «εργαλειοποιήθηκαν οι θεσμοί» κατέληξαν σε υποθέσεις, «όπως της κυρίας Σαββαΐδου που κατηγορήθηκε και στη συνέχεια η χώρα μας τιμωρήθηκε με πρόστιμο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, την υπόθεση Novartis που κανείς τελικά δεν παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Η δημοκρατία έχει κανόνες. Όταν βγουν όλα από το σκοτάδι τότε θα δει ο κόσμος τι ακριβώς ήταν αυτή η υπόθεση».

Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε στην περιφερειακή Ελλάδα και είπε ότι εξελίσσεται ένα μοναδικό έργο επενδύσεων στην περιφέρεια. Είπε ότι στην Τρίπολη γίνεται επένδυση της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας, και στο Κιλκίς μεγάλη επένδυση από επιχείρηση με μπαταρίες. «Θα μειώνονται οι ανισότητες στην περιφέρεια με την κυβέρνηση αυτή. Η προηγούμενη κυβέρνηση όχι ανάπτυξη δεν έφερε αλλά όταν η Ευρώπη είχε 1,5% ανάπτυξη εδώ είχαμε 0,5%».

Τσαπανίδου Οικονόμου

Κάλεσε την κ.Τσαπανίδου να την συνοδεύσει-όπως είπε- σε πολλά μέρη της χώρας που γίνονται επενδύσεις από το εξωτερικό «για να δείτε τι σημαίνει ανάπτυξη στην πράξη». Είπε ότι «εδώ και πολύ καιρό επιχειρείται ένας αχταρμάς από το ΣΥΡΙΖΑ» και αναφερόμενος στα θέματα διαφθοράς είπε ότι «η ουσία είναι πως η κυβέρνηση αυτή δεν κρύβει κανένα πρόβλημα, Το ζήτημα δεν είναι μόνο πως μηδενίζεις τη διαφθορά αλλά πως την αντιμετωπίζεις. Εμείς αντιδρούμε άμεσα κάνουμε παρεμβάσεις που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, όπως στις περιπτώσεις της κ.Γεροβασίλη ή του κ. Φλαμπουράρη». Τόνισε επίσης ότι η πολιτική στήριξης των ανθρώπων να ρυθμίσουν τα «δάνεια τους ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας και θα τη δει ο κόσμος» ενώ κάλεσε την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «θα γκρεμίσει τον φράχτη του Έβρου ή όχι» λέγοντας ότι «για εμάς εκτός από τη στεριά, σύνορα έχει και η θάλασσα».

Το θέμα των παρακολουθήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αφορά την δημοκρατία, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου, εξηγώντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία στην Βουλή. Ακολούθως ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής για ένα πολύ σημαντικό θέμα, για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε την μισή Ελλάδα. Δεν έδωσε απαντήσεις στην Βουλή: γιατί παρακολουθούσε, αν παρακολουθεί ακόμη, τι έγινε το υλικό των παρακολουθήσεων. Η αποχή από τις ψηφοφορίες στην Βουλή είναι κίνηση υψηλού συμβολισμού και σπουδαιότητας. Είναι σημαντικά τα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας, αλλά το θέμα των παρακολουθήσεων και της ποιότητας της δημοκρατίας μας αφορά όλους, αν συνέβαινε σε άλλη χώρα η κυβέρνηση θα είχε πέσει». Απευθυνόμενη προς τον Γιάννη Οικονόμου είπε ότι «αν ήταν στην θέση του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας θα τον είχατε κρεμάσει στο Σύνταγμα».

Ακολούθως επανέλαβε την πρόκληση πρόσκληση για ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη. Σημείωσε δε απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την χώρα από την κρίση και πρόσφερε την δυνατότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ να ασκεί οικονομική πολιτική με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις.

Σε ερώτηση για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό η κ. Τσαπανίδου απάντησε κατ αρχήν ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε ποτέ ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα εάν ανατρέξει στο google και βρει την ακριβή δήλωση». Ακολούθως πρόσθεσε: «Η εικόνα ότι εμείς θα αφήσουμε τα σύνορα δεν είναι αληθινή. Και φράχτης στον Έβρο υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ και διαχειριστήκαμε μία αδιανόητη κατάσταση με την εισροή προσφύγων και μεταναστών. Φυσικά και θα προστατεύσουμε την χώρα, η ασφάλεια είναι υψηλή προτεραιότητα, ούτε θα γκρεμίσουμε φράχτες, αλλά θα σεβαστούμε τους ανθρώπους αυτούς και θα κάνουμε το θέμα, ευρωπαϊκό θέμα».

Στο ερώτημα γιατί να ξαναψηφίσουν οι πολίτες ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Γιατί ο κόσμος είδε το αποτέλεσμα της προσπάθειας στην πρώτη διακυβέρνηση. Παραλάβαμε μία χώρα διαλυμένη, είχαμε την Τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, φέραμε αποτέλεσμα, ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια, φροντίζοντας το σύνολο της κοινωνίας. Ακολούθως το πρόγραμμά μας βασίζεται σε διαφορετικές προτεραιότητες από του κ. Μητσοτάκη που ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς».

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ποτέ για αμφισβήτηση εκλογικού αποτελέσματος, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μου κάνει εντύπωση η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μιλήσει για ένα τέτοιο θέμα, και αναρωτιέμαι γιατί το κάνει. Ίσως τον ενοχλεί η συζήτηση για τις εταιρείες χειραγώγησης του εκλογικού κοινού και έχουν πελάτη το κόμμα του».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο κυβέρνησης με τη ΝΔ η κ. Τσαπανίδου απάντησε: «Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι χαοτικές, η ΝΔ ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς και ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη και τους ασθενέστερους όταν μοιράζει κουπόνια, με χρήματα που εξασφαλίζει από την φορολογία». Ακολούθως εξέφρασε την «βεβαιότητα» του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Εξήγησε ακόμη ότι «αν είμαστε δεύτερο κόμμα δεν θα βγαίνουν τα κουκιά για να κάνουμε κυβέρνηση. Όμως θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση». Άσκησε κριτική στις «επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης» λέγοντας ότι ήδη το προεκλογικό κλίμα έχει συνέπειες στην διακυβέρνηση όπως και στην οικονομία και πρόσθεσε ότι «οι πολλές εκλογές σημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει την ψήφο».

Απαντώντας εξάλλου στον Γιάννη Οικονόμου υποστήριξε: «Είναι σαν να περιγράφετε μία άλλη Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν θα βγάλουν τον μήνα καθώς το εισόδημα τους φθάνει μέχρι τις 18, ο πολίτης αναρωτιέται αν θα μπορεί να πιει καφέ χωρίς να κινδυνεύει να δεχθεί καμία σφαίρα, οι νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν στο παιδικό δωμάτιο». Απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου που ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα ίδια πρόσωπα και την ίδια πολιτική εδώ και πολλά χρόνια και αρνείται να αλλάξει» είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, φάνηκε στα ψηφοδέλτια που παρουσίασε όπου υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα και θα φανεί και στη συνέχεια μέχρι τις εκλογές». Ακολούθως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να κάνει πολιτική δολοφονία» και πρόσθεσε: «Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα δεινά της χώρας, σαν να άρχισε η ιστορία της χώρας το 2015 και να μην παρέλαβε μία χρεοκοπημένη χώρα». ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Ο Βασιλιάς Κουκούνι της Τροίας: Ο Πρώτος Ιστορικός Ηγεμόνας της Πόλης

Ο Πρώτος Ιστορικός Βασιλιάς της Τροίας: Ο Κουκούνι Η Τροία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Εποχής του Χαλκού. Πολλοί γνωρίζουν τον μύθο του...

Ο Μάνος Χατζιδάκις και το Ανεξήγητο

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ Κάποια στιγμή, σε έναν από τους -καθημερινούς σχεδόν- μυστικούς δείπνους που παρέθετε ο Χατζιδάκις στους διάφορους φίλους του, εις...

Πώς Πραγματικά Ήταν το Συμπόσιο στην Αρχαία Ελλάδα

Τι ήταν το συμπόσιο στην Αρχαία Ελλάδα; Το συμπόσιο στην αρχαία Ελλάδα ήταν μια ανδρική κοινωνική εκδήλωση όπου κυριαρχούσαν το κρασί, η κουβέντα και η...

Ευφυία και Μελαγχολία: Η Σύνδεση των Αρχαίων Ελλήνων

Από τον Αριστοτέλη στην Επιστήμη: Πώς η αρχαία σκέψη αποκάλυψε τη σχέση ευφυίας και ψυχικής διάθεσης Ευφυία και Μελαγχολία: Η Σύνδεση των Αρχαίων Ελλήνων αποτελεί...

Έφυγε από τη ζωή στα 68 του χρόνια ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαμιώτης

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαμιώτης, αφήνοντας πίσω του μια μακρά και σημαντική πορεία στον χώρο της ενημέρωσης....

Το Ανάγλυφο της Επίσκυρος: Η Αρχαιότερη Απεικόνιση Ποδοσφαίρου

Το Ποδόσφαιρο στην Αρχαία Ελλάδα δεν είναι απλώς μια σύγχρονη εφεύρεση Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, φυλάσσεται...

Μαρω Κοντού: Υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο Αττικόν

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται από χθες το βράδυ η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, Μάρω Κοντού Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, η...

Μάνος Χατζιδάκις: Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυία της χώρας μας

Ο Μάνος (Εμμανουήλ) Χατζιδάκις (Ξάνθη, 23 Οκτωβρίου 1925 – Αθήνα, 15 Ιουνίου 1994) ήταν κορυφαίος Έλληνας συνθέτης και ποιητής. Είναι Βραβευμένος με Βραβείο Όσκαρ. Θεωρείται...

Σάλος με όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας για όσους σχολιάζουν στα social media: Στο διαδίκτυο δεν είναι σοβαροί, είναι μα……

Λιάγκας κατά του διαδικτύου: «Δεν είναι σοβαροί, είναι μα…..» Σε έντονη παρέμβασή του στην εκπομπή «Το Πρωινό» της ANT1, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε και δεν...

Θοδωρής Κολυδάς: Ενημέρωση για τον καιρό σήμερα 16 Ιουνίου

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ 16 6 2026 Η νέα ενημέρωση για τον καιρό παρουσιάζει με απλό και καθαρό τρόπο την εξέλιξη της ατμοσφαιρικής...

Γοργίας ο Λεοντίνος: Ο σοφιστής που προσέγγισε τον μηδενισμό στην αρχαία Ελλάδα

Γοργίας ο Λεοντίνος: Η νοοτροπία και ο μηδενισμός στην αρχαία Ελλάδα Ο Γοργίας ο Λεοντίνος ήταν κορυφαίος σοφιστής της αρχαίας Ελλάδας. Το έργο και η...

Από τον Αριστοτέλη στην Επιστήμη: Πώς η αρχαία σκέψη αποκάλυψε τη σχέση ευφυίας και ψυχικής διάθεσης

Οι Σπαρτιάτες και ο Πραγματικός Φόβος τους Οι Σπαρτιάτες έμειναν γνωστοί ως ατρόμητοι πολεμιστές. Όμως, η πραγματική δύναμη της πόλης τους δεν βασίστηκε μόνο στον...

Αρχαία Διατροφή: Η Θρέψη των Ολυμπιονικών

Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων αθλητών Αποτελεί ένα συναρπαστικό πεδίο μελέτης που αποκαλύπτει όχι μόνο τις διατροφικές τους συνήθειες, αλλά και την εξελισσόμενη κατανόηση...

Σάλος με τον Μάρκο Σεφερλή στην συνέντευξη του στον Γρηγόρη Μπάκα

Μάρκος Σεφερλής: «Όλος ο κόσμος θέλει να γελάει κι αυτός που θέλει πραγματικά να γελάσει, επιλέγει εμένα, είτε στο θέατρο, είτε στην τηλεόραση.»

Είμαστε πια πρωταθλητές: Το τραγούδι του καλοκαιριού του 1987 που πήραμε το Ευρωμπάσκετ – Το θυμάσαι;

Η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987 υπήρξε η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού μπασκετ και άλλαξε για πάντα την σχέση μας με το συγκεκριμένο...

Θοδωρής Κολυδάς: Η Αθήνα μπαίνει σε τροχιά σταδιακής ανόδου της θερμοκρασίας

Η Αθήνα μπαίνει σε τροχιά σταδιακής ανόδου της θερμοκρασίας Μετά από μια μικρή ανάπαυλα στα μέσα της περιόδου, ο υδράργυρος ανεβαίνει εκ νέου και προσεγγίζει...

Χαμός στο YFSF: Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης «γίνεται» Μιχάλης Ρέππας και αφήνει τον Χαραλαμπίδη άφωνο

Χαμός στο νέο  επεισόδιο του Your Face Sounds Familiar (YFSF) στον ANT1, οπου ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης έδωσε μια από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της...

Σπέτσες: Το Νησί της Μπουμπουλίνας και της Ναυτικής Παράδοσης

Οι Σπέτσες αποτελούν έναν από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς της Ελλάδας συνδυάζοντας τη μακραίωνη ιστορία, την αρχοντική αρχιτεκτονική και το φυσικό κάλλος. Βρίσκονται στην είσοδο...

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ανδρέας Παπανδρέου μαζί στο ΣΕΦ στο έπος του Ευρωμπασκετ του 1987

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ΠτΔ, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντινος Μητσοτακης κάθονται στην πρώτη σειρά στο ΣΕΦ στον αγώνα που η εθνικη μας ομάδα...

Βώλακας Τήνου: Ένα Γεωλογικό Θαύμα

Ένα μικρό, ορεινό χωριό στην καρδιά της Τήνου Ο Βώλακας, ή Βώλαξ, είναι ένα μικρό, ορεινό χωριό στην καρδιά της Τήνου, ένα από τα πιο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ