ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026

Η άτυπη Σύνοδος θα μείνει στους ..τύπους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

newego large t 1101 54066394 type11585Πολλά θέματα θα μπουν στο τραπέζι, τίποτα σημαντικό δεν θα αποφασιστεί. Αυτό διαφαίνεται από τις προεργασίες ενόψει της σημερινής άτυπης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Θέματα για την ανάπτυξη, ομόλογο υποδομών για την ανάπτυξη, ευρωομόλογο και ίσως και η πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ωστόσο, όλες οι αποφάσεις θα πάνε για την επίσημη σύνοδο του Ιουνίου. Το μόνο που θα γίνει σήμερα θα είναι η πρώτη «κρούση» της Ευρώπης ενάντια στη Μέρκελ και τα μέτρα λιτότητας.

Ήδη, έχει υπάρχει “μέτωπο” Ολάντ-Μόντι εναντίον της Μέρκελ για το θέμα της λιτότητας. Χθες, η γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στο Βερολίνο, απόρησε για ποιό λόγο γίνεται αυτός ο πανικός με τα μέτρα λιτότητας (εδώ).

Η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο με αιτήματα για ανάπτυξη που θα κομίσει ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *