Η ομιλία του Δημάρχου Ασπροπύργου για την επέτειο της Εθνεγερσίας. Να καταδικαστεί σε ισόβια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://www.olympia.gr/wp-content/uploads/2020/08/DSC03871.jpg…εκλογή στον Δήμο του!
ΛΟΓΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ,
του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ του 1821.
(Εκφωνήθηκε στην Πλατεία Ηρώων της Πόλης, στον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821)
«Ελληνίδες, Έλληνες,
Ασπροπυργιώτισσες κι Ασπροπυργιώτες,
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε τούτη την Πλατεία, που αφιερώσαμε στους ήρωες του Ελληνισμού, για να τιμήσουμε τη μνήμη, να παραδειγματιστούμε από τη θυσία, όλων εκείνων των προγόνων μας, που αγωνίστηκαν για να ελευθερωθεί, τούτος ο Τόπος, από ζυγό δουλείας, που διήρκεσε τέσσερις αιώνες!
Εκατόν  ογδόντα εννιά χρόνια, από εκείνη την Άνοιξη, του 1821, στέκομαι απέναντί σας, με γνώμονα τα λόγια του εθνικού μας ποιητή: «Το έθνος, πρέπει να μάθει, να  θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό»!
Κι  έχουμε υποχρέωση, αφού η κατεστημένη Πολιτεία, αφού η πνευματική μας ηγεσία, κρατούν αποστάσεις απ΄ την αλήθεια, που ελευθερώνει, να την ψηλαφίσουμε μόνοι μας!
Για να μας χρησιμεύσει, ως οδηγός, ως άσβεστος φάρος, στην τρικυμία που ζούμε. Ως φάρμακο, για να αντιμετωπίσουμε την εθνική κατάθλιψη, που μας κατέλαβε, όλους τους Έλληνες!
Έλληνες του Ασπρόπυργου,
Πήρα  την απόφαση, να σταθώ -σήμερα- μπροστά σας, όχι για να επαναλάβω, κάποια γνωστά λόγια, για το θαύμα του 1821!
Αλλά, για να σας προτρέψω, με απαρχή, τούτες τις κρίσιμες ώρες, που διέρχεται η Πατρίδα μας, να ξεκινήσουμε μια σταυροφορία, να προετοιμάσουμε, να εργαστούμε για την Έγερση, που έχει ανάγκη η Ελλάδα!
Γιατί είναι η ώρα, ο Τόπος μας, να εξορίσει διαπαντός, από τη συλλογική μας μνήμη, απ΄ τη δημόσια ζωή, τις μισές αλήθειες, που είναι χειρότερες, και από τα μεγαλύτερα ψεύδη! Πρωτίστως, έχουμε υποχρέωση, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε, τον πλήρη, τον απόλυτο σεβασμό, σε όλους εκείνους, τους αληθινούς ήρωες, που έταξαν την ψυχή τους,
στα ιδανικά  της Πατρίδας και της Λευτεριάς, για να μην ζούμε -σήμερα- εμείς, υπόδουλοι στους Τούρκους!
Ας  αναλογιστούμε, λοιπόν: Πώς έφτασαν, οι πρόγονοί μας, στον ξεσηκωμό του 1821; Ποιές ήταν οι αφετηρίες τους; Για ποιά πράγματα αγωνίστηκαν; και τί κέρδισαν; Ποιοί υπονόμευσαν, και πώς, όσα κατέκτησαν με αίμα και θυσίες; Είχαν, εθνική συνείδηση; Ή μήπως την απέκτησαν εκ των υστέρων, κατασκευασμένη σε «εργαστήρια Ιστορίας», όπως προπαγανδίζουν κάποιοι, που πληρώνονται από τον ιδρώτα,
από το αίμα του ελληνικού Λαού;
Απαντά, στα ερωτήματα αυτά, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, από το Ιάσιο, στις 24 Φεβρουαρίου του 1821, με τούτα τα λόγια:
«…Ας καλέσουμε, ανδρείοι και μεγαλόψυχοι Έλληνες, την ελευθερία, στη γη της Ελλάδος! Ας πολεμήσουμε, στους τάφους των πατέρων μας, οι οποίοι, για να μας αφήσουν ελευθέρους, πολέμησαν και πέθαναν εκεί. …Το αίμα των τυράννων, δεν είναι δεκτό, στη σκιά του Θηβαίου Επαμεινώνδα, του Αθηναίου Θρασύβουλου… Στα όπλα, λοιπόν, η Πατρίδα, μας προσκαλεί!»
Ας  αναρωτηθούμε, λοιπόν, πού βρίσκουν το θράσος, όλοι αυτοί που αγωνίζονται να μας πείσουν, πως γίναμε εκ των υστέρων Έλληνες; Κι αφού υπηρετούν αλλότριους στόχους, εμείς, γιατί τους ανεχόμαστε; Γιατί τους επιτρέπουμε, να προσπαθούν, να διδάξουν στα παιδιά μας «ανάπηρη ιστορία»;
Γιατί αφήνουμε αναπάντητες, τις προκλήσεις κάποιων, που επιχειρούν να καπηλευτούν ήρωες του 1821; Να τους παρουσιάζουν, ως μη Έλληνες, ως πολέμαρχους άλλων Εθνών;
Στις 28 Ιουνίου, του 1821, ο Μάρκος Μπότσαρης κι ο Κίτσος Τζαβέλας, σε προκήρυξη τους, προς τους κατοίκους της Πάργας, διακηρύσσουν:
«Είμεθα Έλληνες, πιστοί στον όρκο μας, σταθεροί στην απόφαση μας, και με το Σταυρό μπροστά, και τα όπλα στα χέρια, προτιμάμε να κατεβούμε στους τάφους, χριστιανοί και  ελεύθεροι, παρά να ζήσουμε σκλάβοι, χωρίς θρησκεία, χωρίς  πατρίδα, χωρίς τιμή»!
Πώς τολμούν, λοιπόν, όχι μόνο ξένοι προπαγανδιστές, αλλά και κάποιοι ελληνόφωνοι, δήθεν επιστήμονες, να αμφισβητούν την ελληνικότητα, των συγκεκριμένων, και άλλων πολλών καπεταναίων, που ήταν Αρβανίτες, σαν κι εμάς, τους ιδρυτές αυτής της Πόλης;
Πώς τολμά, το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, να συνεχίζει το ίδιο, μονότονο, προκλητικό τροπάριο, περί Εθνικής Μειονότητας Αρβανιτών στην Ελλάδα; Πού βασίζεται ο διαρκής πόλεμος, σε βάρος της χώρας μας;
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
περιμένουμε χρόνια, από τους ταγούς μας, πολιτικούς και πνευματικούς, κοντά δύο αιώνες, να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, να δώσουν, σ’ αυτό το Λαό, τη δυνατότητα να αντιληφθεί, σε τί οφείλονται τα δεινά κι οι εθνικές καταστροφές, που βιώνει αυτός ο Τόπος.
Για να σηκωθούμε, επιτέλους! Να δικαιώσουμε, τους πόθους και τα οράματά μας!
Άκρα  του Τάφου σιωπή!
Ε, λοιπόν, 189 χρόνια μετά, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία μας, για το μέλλον της Ελλάδας, υπερχρεωμένης και περίγελο όλης της οικουμένης, ας γίνουμε εμείς οι σταυροφόροι της αλήθειας!
Ας  πούμε, ας αντιληφθούμε επιτέλους, ότι όσα διέσωσαν οι προγονοί μας, επί τέσσερις αιώνες, όσα θυσίασαν, οι Έλληνες Επαναστάτες, με απαρχή την άνοιξη του 1821, υποθηκεύτηκαν στο βωμό των δανειστών μας! Δύο δάνεια, του 1824 και του 1825, ύψους δύο εκατομμυρίων, οκτακοσίων χιλιάδων λιρών, ήταν αυτά που υποκίνησαν την εμφύλια διαμάχη, αυτή, που έθεσε σε κίνδυνο, την έκβαση της Επανάστασης του 1821.
«Όταν μιλάει ο χρυσός, τα πάντα είναι  άχρηστα», έλεγε ο Γκούρας, που από θαρραλέος καπετάνιος, έγινε συνώνυμος της ψυχικής φθοράς που προκλήθηκε, με τα αργύρια των δανείων.
«Νόμος  και ισχύς οι λίρες των δανείων»! Μ΄ αυτές εξαγοράζονταν οι πάντες! Μ΄ αυτές, οι δανειστές μας, διέφθειραν διαχρονικά, τον κοινοβουλευτισμό και τη διοίκηση! Και το 1825, κηρύχτηκε η πρώτη πτώχευση!
Όταν  ανέλαβε η Κυβέρνηση Ζαΐμη, στο ταμείο του αγώνα, βρήκε μόνο 16 γρόσια, δηλαδή, ούτε μια ακέραια λίρα! Χρωστούσαμε ήδη, 2,8 εκατομμύρια λίρες,  από τις οποίες, «στο χέρι», οι Επαναστάτες είχαν πάρει μόνο τις 800 χιλιάδες!
Τα  άλλα ήταν «έξοδα», «κρατήσεις», για το «κοινωνικό έργο» των Τραπεζιτών, αδελφών Ρικάρντο, από την Αγγλία, και  Ρότσιλντ, από τη Γαλλία. Κι έκτοτε, η Ελλάδα πορεύεται, με εκείνη τη θηλιά στο λαιμό του έθνους!
Κρίμα στις θυσίες, των ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών, των άγνωστων ηρώων και των γνωστών καπεταναίων! Η λευτεριά μας, κατάντησε κλοτσοσκούφι των δανειστών μας! Τα οράματά μας, παιχνίδι στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων!
Δεύτερη χρεωκοπία, το 1843. Τρίτη χρεωκοπία , το 1893. Το 1898, η Ελλάδα, υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.
Από το 1824, ως σήμερα, πορευτήκαμε, με πάνω από 100, εξωτερικά δάνεια κάθε μορφής. Με ληστρική φορολογία στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα! Έρμαιο των δανειστών μας, που έγιναν οι κρυφοί, και καμιά φορά, οι φανεροί εξουσιαστές, αυτού του Τόπου, την ώρα που όλοι εμείς παριστάναμε, πως διαφεντεύουμε την Πατρίδα μας!
Σε  ποια βαθμίδα της  Εκπαίδευσης, τα διδάσκονται αυτά οι νέοι μας; Σε ποια συζήτηση, στα Μέσα Ενημέρωσης ή στο Ναό της Δημοκρατίας μας, αναλύθηκε ποτέ, αυτή, η γάγγραινα του έθνους μας;
Σε  ποια επέτειο, οι ταγοί  μας, μας μίλησαν ξεκάθαρα, για τους λόγους που διαιωνίζουν την ξενοδουλεία και την εξάρτηση; Πότε ξεκίνησε, μια σοβαρή προσπάθεια, να βγούμε από το βούρκο;
Ελληνίδες και Έλληνες,
Ασπροπυργιώτισσες και Ασπροπυργιώτες,
Αν  δεν βάλουμε τέλος, στο φαύλο κύκλο, των θυσιών χωρίς ελπίδα, δε δικαιούμαστε να παριστάνουμε, πως τιμούμε την εξέγερση του 1821. Αυτή, θα παραμείνει αιώνιο σύμβολο, το οποίο θα διδάσκει, στους λαούς όλου του κόσμου, τη δύναμη που κρύβει μέσα του ο Έλληνας, αλλά και την εγκληματική  μαεστρία, με την οποία, το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο, μας κρατά, φόρου και αίματος υποτελείς, για 189 Χρόνια!
Αν  θέλουμε, λοιπόν, να λέμε, πως τιμούμε τους ήρωες, που δεν προσκύνησαν τον Τούρκο κατακτητή, για πάνω από τέσσερις αιώνες, έχουμε υποχρέωση να αντιληφθούμε, στις πραγματικές τους διαστάσεις, και το 1821, αλλά και όσα ακολούθησαν!
Σήμερα, που πολλαπλασιάζονται οι φόβοι μας για το μέλλον, επιβάλλεται να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους! Να προχωρήσουμε ενωμένοι, με σχέδιο και όραμα!
Τιμή  στο 1821, σημαίνει πρώτα από όλα, απόφαση να εγερθούμε! Να αποθέσουμε, στο κατώφλι των δύσκολων χρόνων, που έρχονται, όλα τα ελαττώματα, που μας βοήθησαν να αποκτήσουμε!
Να  εγερθούμε, όποιο  κι αν είναι το κόστος! Να αντιμετωπίσουμε την οικονομική τρομοκρατία, που χτυπά την Ελλάδα και τους Έλληνες, που είναι χειρότερη κι από τη δεσποτεία του Σουλτάνου!
Η τιμή στου Ήρωες του 1821, επιβάλλει να πούμε «ΟΧΙ»! στην πτώχευση του Λαού μας! «Όχι»! στην εξαθλίωση, των πολλών νεόπτωχων, και στην προκλητική καλοπέραση των νεόπλουτων!
Τιμή  στους Ήρωες, της εξέγερσης του  ΄21, σημαίνει επιτέλους, να διαφεντέψουμε τον Τόπο μας! Αλλά, για να εγερθούμε, θα πρέπει πρώτα, να απαιτήσουμε, να γίνουν ευρύτατα γνωστά, συνείδηση όλων, όσα μας κρατούν στο χείλος του γκρεμού! Για να μας παραδειγματίσουν όλους, και κυρίως , τα παιδιά μας!
Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να εξοστρακίσουμε τους τοποτηρητές, τους εγγυητές των συμφερόντων, αυτών που ρουφούν, κάθε ικμάδα της Ελλάδας, και το αίμα του Ελληνικού Λαού! Αυτούς, που καλλιεργούν την πνευματική σύγχυση, που μας αποκόπτουν μεθοδικά από τις ρίζες μας, τους εθνομηδενιστές, τους υπαλλήλους της «νέας τάξης»!
Αδέλφια Ασπροπυργιώτες,
Έλληνες και Ελληνίδες,
Τούτη, τη μέρα της εθνεγερσίας, ας είναι η απαρχή, για να πάψουμε να αναλωνόμαστε, σε ζήτω και γεια μας! Αν τιμούμε, αυτούς που προετοίμασαν τον Εθνικό ξεσηκωμό, έχουμε υποχρέωση, να απαιτήσουμε μιαν άλλη Παιδεία! Να χτίσουμε μιαν άλλη Πολιτεία! Με θεμέλιο την αλήθεια, την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά! Να προασπισθούμε τις λαϊκές κατακτήσεις! Να υποχρεώσουμε, σε αναλογική συμμετοχή στις θυσίες, όλους αυτούς που θησαύρισαν, σε βάρος του απλού, του εργαζόμενου Έλληνα, ξεπουλώντας την ψυχή τους στο διάβολο,  κι υπονομεύοντας την υπόσταση της  Χώρας μας !
Τιμή  στο ορόσημο 1821, σημαίνει επίσης: Να αποδοκιμάσουμε, κάθε σχέδιο εξόντωσης του κοινοτισμού μας, κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της τοπικής Δημοκρατίας, κάθε προσπάθεια μετατροπής της, σε κακέκτυπο του σκληρού, του απάνθρωπου και απόμακρου κράτους μας! Να πολεμήσουμε, κάθε ψεύτικο άλλοθι, που επιχειρεί να δικαιολογήσει, να ρίξει αλλού τις ευθύνες, για το θάνατο της διοικητικής λειτουργίας της χώρας!
Να  σταθούμε, μαχητικά, με αποφασιστικότητα και ορμή,
απέναντι  στους αποδομητές της Δημοκρατίας και της Κοινωνίας μας! Στους «πλασιέ της υποτέλειας»! Τους διαμορφωτές της παρακμής αυτού του τόπου, τους βιαστές της ψυχής του Λαού μας!
Χρόνια  μας ποτίζουν δηλητήριο! Χρόνια εργάζονται, από το χώρο της Παιδείας, για να μην υπάρξει περίπτωση έγερσης, δικής μας ή των παιδιών μας! 189 χρόνια, ας αναλογιστούμε πού μας κατάντησαν, αυτοί που μας οδηγούν, κι εμείς που τους χειροκροτούμε: Οι κόποι κι οι θυσίες του Λαού μας, όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, αλλά κάθε μέρα που περνά, οι οφειλές της Πατρίδας μας, γιγαντώνονται!
Αν  πράγματι, λοιπόν, τα ινδάλματα μας είναι, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Τζαβέλας, ο δικός μας, ο Καπεταν-Μελέτης Βασιλείου, ο Μακρυγιάννης, ο Μπότσαρης, ας κάνουμε πράξη τις επιταγές τους! Ας διδαχτούμε, και από τα κατορθώματά τους, αλλά και από τα λάθη τους!
Την ώρα  που οι δανειστές μας, μαζί με κάποιους ελληνώνυμους συνεργάτες τους, οραματίζονται την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, με την Ελλάδα, φόρου υποτελή και επαρχία της, την ώρα που ουδείς ταράζεται, ούτε στη θέα των τουρκικών πολεμικών πλοίων, που εδώ και πολλούς μήνες, έφτασαν να «κόβουν βόλτες» έξω από το Σούνιο, εμείς, έχουμε υποχρέωση, να θυμηθούμε το «Γέρο του Μωριά», και να βροντοφωνάξουμε, να κάνουμε πράξη, το: «φωτιά και τσεκούρι, στους προσκυνημένους»!
Μακάρι, αδέλφια Συμπατριώτες, να βρούμε τη δύναμη, μέσα από το διάλογο με τους Ήρωές μας, κι από σήμερα, να επαναλαμβάνουμε διαρκώς, να κάνουμε πράξη τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή, του Γιάννη Ρίτσου, δείχνοντας το στήθος μας: «Σε τούτα εδώ, τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει! Μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού και στ΄ αγεριού το πόδι»!
Το  χρωστάμε στο γένος μας, στους  αγωνιστές της Τουρκοκρατίας, στους  Λευτερωτές μας, του ΄21, σε όλους όσους έπεσαν μαχόμενοι, στους αγώνες της Πατρίδας, και κυρίως, το χρωστάμε στα παιδιά μας!
Εμπρός, λοιπόν, Συμπατριώτες, ασυμβίβαστα, συνειδητά, με πάθος, εμπρός, για της γενιάς μας το ΄21!» ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Βιολαντα: Καταγράφηκε η διαδρομή που ακολούθησε το προπάνιο

Προς την εκδοχή ενός κατασκευαστικού σφάλματος και όχι καιρικών φαινομένων όπως η θεομηνία «Ντάνιελ» φαίνεται να συγκλίνουν τα πρώτα συμπεράσματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού,...

Νεα τροπη στην υποθεση της εξαφανισης της 16χρονης Λορας – Στην Γερμανια αιφνιδιαστικα ο πατερας της

Η υπόθεση της εξαφάνισης της 16χρονης Λόρα παίρνει νέα τροπή καθώς επιβεβαιώθηκε ότι ο πατέρας της πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό ταξίδι στη Γερμανία. Η πληροφορία έγινε αρχικά...

Στα πράσα υπουργός του Τραμπ για σχέση με τον Επστάιν!

Νέα αποκάλυψη από τα αρχεία Epstein: Ο Υπουργός Εμπορίου Howard Lutnick είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον Jeffrey Epstein μέχρι και το 2014 Στις 6 Φεβρουαρίου...

Μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ: Απέλαση-μεταφορά Παλαιστινίων με ιδιωτικό αεροσκάφος στο Ισραήλ

Μυστική επιχείρηση έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες για την απέλαση Παλαιστινίων, όπως αναφέρουν τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης Δύο ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και η βρετανική εφημερίδα...

Νεο διαταγμα Τραμπ για δασμους σε οσες χωρες αγοράζουν αγαθά ή υπηρεσίες από το Ιραν

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε Εκτελεστικό Διάταγμα σχετικό με το Ιράν θεσπίζοντας μια διαδικασία για την επιβολή δασμών 25% σε χώρες που συνεχίζουν να αγοράζουν αγαθά...

Μαριανινα Κριεζη: Μια ξεχωριστη δημιουργος

Γεννήθηκα στο Ψυχικό. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν καλά. Όταν ήθελα να μιλήσω μίλαγα με ομοιοκαταληξίες.Ο πατέρας μου δε με πήγε σε ψυχίατρο.Άρχισε να μου διαβάζει ποιήματα και να...

Οργή για την απόκρυψη των στοιχείων του αποστολέα σε μήνυμα προς τον Επστάιν που παρέπεμπε ευθέως σε βιασμό παιδιού

Οργή για την απόκρυψη των στοιχείων του αποστολέα σε μήνυμα προς τον Επστάιν που παρέπεμπε ευθέως σε βιασμό παιδιούΑνάμεσα στα έγγραφα που κυκλοφόρησαν (με...

Κόκκινα δάνεια και υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα

Με κεντρικό σύνθημα «Φρένο στα funds - Στέγη για όλους» πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα η...

Ο Λαβύρινθος της Κνωσού: Μύθος ή Ιστορική Πραγματικότητα;

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο βασιλιάς Μίνωας της Κρήτης διέθετε έναν τρομακτικό Λαβύρινθο στην Κνωσό Εκεί έκλεινε τα θύματά του, τα οποία κατασπάραζε ο...

Όλη η Ελλάδα έχει σήμερα ενημερωθεί για το τι συνέβαινε, και εξακολουθεί να συμβαίνει αφού τίποτε δεν έχει αλλάξει, στην ΓΣΕΕ

Όλη η Ελλάδα έχει σήμερα ενημερωθεί για το τι συνέβαινε, και εξακολουθεί να συμβαίνει αφού τίποτε δεν έχει αλλάξει, στην ΓΣΕΕ Αυτά πλέον βρίσκονται στα...

Το 2022, η βουλευτής Τζάκι Βαλόρσκι άρχισε να συνεργάζεται με την ηθοποιό Αν Χέτσε για την αποκάλυψη δικτύου εμπορίας παιδιών και ξαφνικα σκοτωθηκε σε...

Το 2022, η βουλευτής Τζάκι Βαλόρσκι άρχισε να συνεργάζεται με την ηθοποιό Αν Χέτσε για την αποκάλυψη δικτύου εμπορίας παιδιών Στις 3 Αυγούστου 2022, η...

Ραγδαία εξέλιξη στις σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας με το βλέμμα στην ισραηλινή επέκταση

Σε μια περιφερειακή συγκυρία που χαρακτηρίζεται από επιταχυνόμενες κρίσεις και μπερδεμένες οδούς συγκρούσεων από τη Γάζα μέχρι το Κέρας της Αφρικής η Αίγυπτος και...

Βομβες του Κωστα Βαξεβανη στο Κυριακατικο Documento για την σχεση του Επσταϊν με την Ελλαδα

Ποια η σχέση του Επσταϊν με την Ελλάδα; Ήταν πλήρως ενημερωμένος για την Ελληνική κρίση μέσα από ένα δίκτυο που του έδινε πληροφορίες. Το τραγικό...

Η Paramount Greece και η ουκρανική MAC HUB ανακοίνωσαν την κοινή ανάπτυξη και τοπική παραγωγή προηγμένων επίγειων συστημάτων

Σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, η Paramount Greece και η ουκρανική MAC HUB ανακοίνωσαν την κοινή ανάπτυξη και τοπική παραγωγή...

Πώς αποδείκνυαν την ταυτότητά τους οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι

Στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή κοινωνία, η ταυτότητα δεν ήταν απλώς ένα προσωπικό χαρακτηριστικό· ήταν άρρηκτα δεμένη με την ιδιότητα του πολίτη Η εγγραφή σε...

70χρονος απατεωνας εξαπατουσε ηλικιωμενους

Ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής έβαζε στο στόχαστρό του ένας 70χρονος οι οποίοι έπεφταν θύματα απάτης, καθώς τούς έπειθε ότι συγγενικά τους πρόσωπα τού...

Παρεμβαση του Ντοναλντ Τραμπ για τις συνομιλιες με το Ιραν

Για «πολύ καλές συνομιλίες» που διεξάγονται με το Ιράν έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας ότι οι επαφές Ουάσινγκτον-Τεχεράνης θα συνεχιστούν «στις αρχές της επόμενης...

Ο τραγικός θάνατος του Ηράκλειτου

Ο φιλόσοφος Ηράκλειτος υπέφερε από υδρωπικία, μια πάθηση που προκαλεί συσσώρευση υγρών στο σώμα Οι γιατροί της εποχής του δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε θεραπεία.Απο...

Η απαντηση του Μπιλ Κλιντον για τα αρχεια του Επστάιν

Έχω ζητήσει την πλήρη δημοσιοποίηση των αρχείων του Έπσταϊν Έχω δώσει μια ένορκη δήλωση για όσα γνωρίζω. Και μόλις αυτή την εβδομάδα, συμφώνησα να...

Πώς η Τουρκία επιδιώκει την αλλαγή του Status Quo στο Αιγαίο Πέλαγος (τουρκική ανάλυση)

Οι ειδοποιήσεις NAVTEX αποτελούν μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Τουρκίας για την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο Πέλαγος το οποίο θεωρεί άδικο και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ