ΚΥΡΙΑΚΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Το PKK κηρύσσει εκεχειρία με την Τουρκία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μετά από 41 χρόνια το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε σήμερα ότι κηρύσσει εκεχειρία με την Τουρκία, τερματίζοντας τον πολυετή πόλεμο. Είχε προηγηθεί την Πέμπτη έκκληση του ιδρυτή και ηγέτη του Κόμματος, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

«Προκειμένου να ανοίξουμε τον δρόμο για να εφαρμοστεί η έκκληση του Άπο για ειρήνη και για μια δημοκρατική κοινωνία, κηρύσσουμε εκεχειρία από σήμερα», επεσήμανε η εκτελεστική επιτροπή του PKK σε ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ANF, το οποίο πρόσκειται στο ένοπλο κίνημα.

«Συμφωνούμε με το περιεχόμενο της έκκλησης και δηλώνουμε ότι θα το σεβαστούμε και θα το εφαρμόσουμε», διευκρίνισε το PKK στο μήνυμά του, το οποίο ήταν γραμμένο με κεφαλαία γράμματα στα τουρκικά.

Το PKK πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Άγκυρα θα αφήσει ελεύθερο τον Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται από το 1999 σε κατάσταση σχεδόν πλήρους απομόνωσης, προκειμένου να ηγηθεί της διαδικασίας αφοπλισμού.

«Ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα πρέπει να μπορέσει να ζήσει και να εργαστεί με φυσική ελευθερία και να έχει σχέσεις χωρίς εμπόδια με όποιον επιθυμεί, περιλαμβανομένων των φίλων του», εκτίμησε το PKK.

«Η έκκληση (του Οτσαλάν) δεν είναι το τέλος αλλά μια καινούργια αρχή», κατέληγε η ανακοίνωση και πάλι με κεφαλαία γράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *