Η Γερμανία, σκοπεύει να αγοράσει από τις ΗΠΑ πυραύλους ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς Typhon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερμανία είναι «έτοιμη να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη» σχετικά με την αποτροπή και την άμυνα στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόριους Πιστόριους από τις ΗΠΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι από κοινού με τις ΗΠΑ η Γερμανία προετοιμάζει την παράδοση επιπλέον δύο συστημάτων Patriot στην Ουκρανία. Ο κ. Πιστόριους χαρακτήρισε επίσης «αναντικατάστατη» την συμβολή των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

«Η Γερμανία είναι έτοιμη να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την αποτροπή και την άμυνα της Ευρώπης και θα συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό και αξιόπιστο ρόλο στη συμμαχία», δήλωσε ο κ. Πιστόριους στην Ουάσιγκτον, όπου νωρίτερα χθες Δευτέρα είχε συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του Πιτ Χέγκσεθ. Ο γερμανός υπουργός ‘Αμυνας αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση που ελήφθη κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για ευρύτερες αμυντικές δαπάνες των συμμάχων ύψους 5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προϋπολογισμού, η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δαπανήσει για το εξοπλισμό της Bundeswehr το 3,5% του ΑΕΠ της χώρας έως το 2029, τόνισε ο υπουργός. Η Γερμανία, συνέχισε, σκοπεύει επίσης να αγοράσει από τις ΗΠΑ πυραύλους ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς Typhon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ