Απώλειες που προβληματίζουν καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη νέα δημοσκόπηση της Real Polls για το Protagon, με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11 έως 14 Ιουλίου, σε δείγμα 1.668 ατόμων, και δείχνει σαφή υποχώρηση της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα πέφτει στο 23%, από 27% που καταγραφόταν τον Ιούνιο, με την υποχώρηση να περιορίζεται ελαφρώς στις δύο μονάδες όταν γίνεται αναγωγή στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Στην εκτίμηση αποτελέσματος η ΝΔ συγκεντρώνει 29,4% έναντι 31,5% στην προηγούμενη μέτρηση.

Δεύτερη δύναμη εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 9,8% (12,5% στην εκτίμηση αναγωγής), ενώ η Πλεύση Ελευθερίας ακολουθεί με 8% (11% στην αναγωγή).

Πιο ανησυχητικά για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι τα ποιοτικά ευρήματα. Στο ερώτημα αν η θέση της χώρας έχει ισχυροποιηθεί, μετά και τις εξελίξεις με τη Λιβύη, το 44,3% απαντάει ξεκάθαρα «όχι» και ένα επιπλέον 22,3% δηλώνει «μάλλον όχι». Συνολικά, το 66,6% δείχνει πως δεν πείθεται από το αφήγημα περί ενίσχυσης της διεθνούς θέσης της Ελλάδας.


Στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕ, οι ερωτώμενοι θεωρούν ως βασικό υπεύθυνο είτε το «βαθιά δυσλειτουργικό κράτος» είτε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα ονόματα άλλων πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται να μένουν εκτός κάδρου, τουλάχιστον στις προτεινόμενες επιλογές.

Τέλος, το 77,4% των πολιτών δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τις εξαγγελίεςτου Πρωθυπουργού για καταπολέμηση της διαφθοράς. Το 57,4% δηλώνει «σίγουρα όχι» και το 20% «μάλλον όχι», αφήνοντας την κυβέρνησηαντιμέτωπη με σκεπτικισμό και έντονη αμφισβήτηση.

ΒΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ, ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
Συγκεκριμενοποιησε τις αρλουμπες που γραφει για να καταλαβουμε τί εννοεις.Μια δημοσκοπηση ειναι με ρευστες και κατα το δοκουν,παντοτε παραμετρους,συνηθως κατα παραγγελια προς επηρρεασμο.Θα βγει και καινουργια δημοσκοπηση που θα δινει μετα τον ΟΠΕΚΕΠΕ,μια-δυο μοναδες παραπανω,του στυλ”μολις το εμαθα και υποσχομαι να τα κανω αλφαδι”.Λες και δεν φαγαμε τα νιατα μας στην μαγειρικη της στατιστικης.
επίσης το ποσοστό που αναφέρετε είναι επί των ψηφισάντων. το πραγματικό ποσοστό της κυβέρνησης είναι λιγότερο από 10% που σημαίνει αυτόματα ότι δεν είναι κυβέρνηση όπως όλοι έχουμε καταλάβει. είναι ικανότατοι βέβαια να “κυβερνήσουν” και με τις δικές τους ψήφους μόνο….