Η Ουγγαρία θα παραλάβει περισσότερα από 400 θωρακισμένα οχήματα Ejder Yalcin τουρκικής κατασκευής, γνωστά στην τοπική αγορά ως Gidran, σηματοδοτώντας μια σημαντική επέκταση από την αρχική σύμβαση του 2020που κάλυπτε μόνο 40 οχήματα.
Το διευρυμένο πρόγραμμα προμηθειών στον τομέα της άμυνας θα συνεχιστεί έως το 2031 και περιλαμβάνει σχέδια για κοινές δυνατότητες παραγωγής και εξαγωγής, όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα turkiyetoday.com.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 100 οχήματα έχουν ήδη παραδοθεί στην Ουγγαρία μέχρι στιγμής. Το τρέχον χρονοδιάγραμμα παραδόσεων εκτείνεται έως το 2031 και θα περιλαμβάνει τόσο τα θωρακισμένα οχήματα Ejder Yalcin (Gidran) όσο και τα θωρακισμένα οχήματα NMS.
Κόμβος παραγωγής και διανομής η Ουγγαρία
Η διευρυμένη σύμβαση περιλαμβάνει διατάξεις για την καθιέρωση παραγωγικών δυνατοτήτων στην Ουγγαρία, με τεθωρακισμένα οχήματα που κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Nurol Makina Hungary να προορίζονται για εξαγωγή σε διαφορετικές αγορές.
Αυτή η ρύθμιση θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να χρησιμεύσει ως κόμβος παραγωγής και διανομής για πωλήσεις σε τρίτες χώρες.
Το πακέτο προμηθειών θα περιλαμβάνει υποσυστήματα που έχουν αναπτυχθεί από τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας, βασιζόμενο σε προηγούμενες συμφωνίες για προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες.
Προηγούμενες συμβάσεις έχουν καθιερώσει την ενσωμάτωση συστημάτωνπου έχουν αναπτυχθεί στην Τουρκία στα τεθωρακισμένα οχήματα Gidran.
Τα τηλεχειριζόμενα οπλικά συστήματα SARP και τα συστήματα ανίχνευσης πυροβολισμών SEDA που έχουν αναπτυχθεί από την Aselsan, έχουν συναφθεί για παράδοση μαζί με τα τεθωρακισμένα οχήματα Gidran, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΑΦΓΑΝΟΥΣ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΥΣ ΕΠΟΙΚΙΖΕΤΕ Η ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΔΕΙΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ [ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ] ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΜΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ