Στα ψιλά γράμματα του άρθρου όμως φαίνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι έτοιμος να εγκαταλείψει πλήρως την Ουκρανία εάν το Κίεβο αλλά και η ΕΕ δεν δεχτούν τους όρους της συμφωνίας!
Συγκεκριμένα, ο Πούτιν θα θέσει όρο για την ειρήνη τον έλεγχο τμημάτων της Ουκρανίας, τον οποίο ήδη έχει δεχθεί ο Λευκός Οίκος!

Στην επερχόμενη συνάντηση με τον Τραμπ, ο Πούτιν ενδέχεται να προτείνει τη διατήρηση του ελέγχου ορισμένων από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη με αντάλλαγμα την απόσυρση στρατευμάτων από άλλες περιοχές, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη έναν ανώτερο Ευρωπαίο διπλωμάτη και έναν Ουκρανό αξιωματούχο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ ενδέχεται να προσπαθήσει να πείσει την Ουκρανία και τους συμμάχους της να αποδεχθούν τη συμφωνία. Όμως το Κίεβο και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πιθανό να απορρίψουν ένα τέτοιο σχέδιο — κάτι που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κρεμλίνου: ο Τραμπ θα είχε τότε δικαιολογία να κατηγορήσει την Ουκρανία για την παράταση του πολέμου.
Σε αυτό το σενάριο, γράφει η WSJ, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να διακόψουν τη στρατιωτική και την υποστήριξη στον τομέα των πληροφοριών προς την Ουκρανία. Ο ίδιος ο Τραμπ ενδέχεται να αποσυρθεί εντελώς από τη διπλωματική διαδικασία, αφήνοντας το Κίεβο να αντιμετωπίσει μόνο του τη Μόσχα — ενώ παράλληλα θα παρουσιάζει τη σύγκρουση ως «πόλεμο του Μπάιντεν».

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τρείς ολόκληρες ώρες τι συζητούσαν με τον Γουίτκοφ? Το πρόβλημα είναι η ευρώπη μα κυρίως η Αγγλία. Μια εικόνα ήταν χίλιες λέξεις όταν ο Τράμπ τράβηξε τον Ζελένσκυ από τον Μακρόν και μίλησαν οι δύο τους.
Είναι σίγουρο πως θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να συνεχιστεί η σύγκρουση. Το καλοκαίρι του 2022 στην Τουρκία είχαν υπογράψει Ουκρανία και Ρωσία προσύμφωνο ειρήνης μέχρι που… Εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον τότε και έπεισε τον Ζελένσκυ να τερματίσει τις συνομιλίες.
Πόσοι λιγότεροι άνθρωποι θα είχαν χάσει την ζωή τους και από τις 2 πλευρές στα πεδία μαχών και άμαχοι? Πόσο καλύτερη ήταν η διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας τότε? Η οικονομική της κατάσταση/ Των υποδομών της? ήταν υπευθύνου για αυτό εκτός από την Αγγλία ολόκληρη σχεδόν η Ευρώπη η ΕΕ καθώς και η τότε διπλωματίας των ΗΠΑ όπως είχε δηλώσει η κυρία Νούλαντ.
Τελικά. Πόσο κακή μπορεί να είναι μία ειρήνη σε σχέση με έναν πόλεμο? Είναι σαφές ότι η Ρωσία προκλήθηκε. Της δόθηκαν ψεύτικες εγγυήσεις από μέρους των Αμερικανών προέδρων μετά την διάλυση της σοβιετικής ένωσης όσον αφορά την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς
Την νύχτα των κρυστάλλων της πρωτομαγιάς του 2014 κυνηγήθηκαν και δολοφονήθηκαν εκατοντάδες προσκείμενοι στην Ρωσία πολίτικοί δημοσιογράφοι και δημόσιοι λειτουργοί. Τα κανάλια μας διαστρέβλωσαν τα γεγονότα χωρίς να το αναφέρουν. Επίσης ακόμη και μια ημέρα πριν την ρωσική εισβολή οι ουκρανοί βομβάρδιζαν με βαρύ πυροβολικό ρωσόφονα χωριά. Κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ.
Στον αντίποδα όμως. Όσο δίκιο και αν είχε η Ρωσία με την εισβολή το έχασε. Αλλοίμονο. ‘Οποίος θεωρέ ότι αδικείται ακόμη και για καταφανείς λόγους να επιτίθεται σε μια άλλη μονό και μόνο επειδή έχει την δύναμη να το κάνει. Από την άλλη να ρωτήσω. Η δουλειά του ΟΗΕ ποια είναι ακριβώς εκτός από να διευθετεί τις κρίσεις μεταξύ των χωρών ώστε να μην φτάσουν σε πόλεμο μεταξύ τους??