Ένας 57χρονος ομογενής σκοτώθηκε το Σάββατο το πρωί μετά από επίθεση καρχαρία στην παραλία Long Reef, στο Σίδνεϊ, λίγες ώρες πριν την Ημέρα του Πατέρα στην Αυστραλία. Το θύμα, ονόματι Mercury Psillakis, ήταν παντρεμένος και πατέρας μιας μικρής κόρης και φέρεται να έζησε τραγικές στιγμές λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.
Μάρτυρες περιέγραψαν σοκαριστικές σκηνές. Ο Mark Morgenthal ανέφερε στο Sky News Australia ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει: «Μην με δαγκώσεις», πριν ο καρχαρίας τον επιτεθεί.
«Υπήρχε ένας άνδρας που φώναζε, “Δεν θέλω να με δαγκώσεις, δεν θέλω να με δαγκώσεις, μην με δαγκώσεις” και είδα τη ραχοκοκαλιά του καρχαρία να εμφανίζεται, και ήταν τεράστια», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο το μέγεθος του ζώου ήταν περίπου έξι μέτρα. «Μετά είδα την ουρά του να σηκώνεται και να κινείται, και η απόσταση μεταξύ της ραχοκοκαλιάς και της ουράς φαινόταν περίπου τέσσερα μέτρα, οπότε φαινόταν σαν ένας καρχαρίας έξι μέτρων», συμπλήρωσε παρατηρώντας τον καρχαρία να εμφανίζεται πάνω από τα κύματα.
Το σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:
Έμπειρος σέρφερ
Σύμφωνα με τον Υποδιευθυντή της Αστυνομίας Νέας Νότιας Ουαλίας, John Duncan, ο άτυχος 57χρονος ήταν έμπειρος σερφέρ και είχε πάει στην παραλία μαζί με φίλους του.
«Ο κύριος είχε βγει έξω περίπου στις 9:30 σήμερα το πρωί από τους φίλους του, περίπου πέντε ή έξι άτομα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Είναι ένας έμπειρος σέρφερ. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ένας μεγάλος, αυτό που πιστεύουμε ότι είναι καρχαρίας, του επιτέθηκε. Και ως αποτέλεσμα αυτού, έχασε πολλά άκρα».
Όπως τόνισε οι φίλοι του άτυχου ομογενή επέστρεψαν σώοι στην ακτή. «Οι συνάδελφοί του κατάφεραν να επιστρέψουν στην παραλία με ασφάλεια και λίγο αργότερα, το σώμα του βρέθηκε να επιπλέει στα κύματα και μερικοί άλλοι άνθρωποι βγήκαν και το ανέσυραν».
Στο… κυνήγι του καρχαρία
Μετά το τραγικό συμβάν, η αστυνομία και ειδικοί άγριας ζωής συνεργάζονται για τον εντοπισμό του καρχαρία, ενώ οι παραλίες της περιοχής παραμένουν κλειστές και drones διεξάγουν ελέγχους για περαιτέρω δραστηριότητα καρχαριών.
Η Surf Life Saving NSW εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «τρομερή τραγωδία».
Οι επιθέσεις καρχαρία παραμένουν σπάνιες στη Νέα Νότια Ουαλία, με την τελευταία θανατηφόρα επίθεση στο Σίδνεϊ να σημειώνεται το 2022, γεγονός που καθιστά την τρέχουσα τραγωδία ιδιαίτερα σοκαριστική για την τοπική κοινότητα.
https://x.com/7NewsAdelaide/status/1964266683364737320?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1964266683364737320%7Ctwgr%5E48cccd7cdfcb3629e89b1d71109bdea691dc90b1%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fkosmos%2F916806%2Fsidnei-min-me-dagkoseis-fonaze-o-atychos-serfer-prin-toy-epitethei-o-karcharias%2F
