Σε ανάρτηση της η Μαρία Δεναξα αναφέρει:
Σχετικά με το κρέας που εισάγεται απο τη Βραζιλία απο άρθρο του 2024 => 🇪🇺🇧🇷
“Ούτε καν η Βραζιλία δεν καταφέρνει να διασφαλίσει την ιχνηλασιμότητα των ορμονών που χρησιμοποιούνται. Υπολείμματα της αυξητικής ορμόνης οιστραδιόλης, η οποία απαγορεύεται στην Ευρώπη αλλά επιτρέπεται στη Βραζιλία, εντοπίστηκαν σε εισαγόμενο βοδινό κρέας, σύμφωνα με έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ορμόνη αυτή χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση της ανάπτυξης θηλυκών βοοειδών και θεωρείται καρκινογόνος από τους ειδικούς.
«Η επαναλαμβανόμενη έκθεση μπορεί να προκαλέσει καρκίνους, για παράδειγμα καρκίνο του μαστού», προειδοποίησε μιλώντας στο BFMTV η ογκολόγος Florence Brunet-Possenti του νοσοκομείου Bichat.
Ο κίνδυνος αυτός επιβεβαιώθηκε και στο RTL από τον Jean-Luc Angot, γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Κτηνιατρικής στο υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας
«Οι ορμόνες αυτές έχουν κατά πάσα πιθανότητα χρόνιες καρκινογόνες επιδράσεις. Γι’ αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση τις είχε απαγορεύσει ήδη από το 1988», εξήγησε.
Η ΜΚΟ Foodwatch διευκρινίζει από την πλευρά της ότι η οιστραδιόλη «προκαλεί την εμφάνιση όγκων και ευνοεί την ανάπτυξή τους…” ouest-france.fr/sante/buf-bres…
