Στις ΗΠΑ στην πόλη Μινεάπολις που ανήκει σε μία από αυτές,λεγόμενη Μινεσοτα,
μονοπωλείται στα δελτία παντού από έναν σκοτωμό ενός, επαρκώς οπλισμένου, διαδηλωτή μετά από δραστήρια συμπλοκή του, με τις δυνάμεις των φρουρών της υπηρεσίας αλλοδαπών.
Αργότερα μαθεύτηκε πως ευρίσκετο επαγγελματικά καρπούμενος της ύπαρξης μεταναστών στην περιοχή.
Όλοι είμαστε ενημερωμένοι και από τα δικά μας δελτία περί του τι ακριβώς συνέβη εκεί.
Οι ΗΠΑ, μία χώρα αρχικά κατοικημένοι από τους προ πολλού εκτοπισμένους Ινδιάνους, κατακτήθηκε διά των όπλων από Ευρωπαίους, Αγγλοσάξωνες κυρίως, και κατοικήθηκε με μία άκρατη μετανάστευση από απελπισμένους, ή και απηυδησμένους, στις χώρες τους ανθρώπους, και όχι μόνον, που την ονόμασαν «δική τους» πατρίδα, μοίρασαν (των Ινδιάνων) την γη, την δούλεψαν, και πρόκοψαν. Και γεωγραφικά, την μεγάλωσαν επίσης, όπου αυτό τους έπαιρνε, αποκτώντας την προσφώνηση ο Νέος Κόσμος.
Στην διαδρομή του χρόνου, διψώντας για αύξηση εργατικών χεριών στον πληθυσμό δέχονταν μετανάστες τους οποίους «στοίβαζαν» αρχικά στο νησάκι Ελλις και κατόπιν ιατρικού ελέγχου όλων αυτών των ανθρώπων τους χορηγούσαν επίσημες άδειες εισόδου και παραμονής.
Αργότερα τους ονόμαζαν πολίτες των ΗΠΑ, μετά από τυπικές εξετάσεις στην ανύπαρκτη ιστορία των πολιτειών. Αυτά τότε. Σήμερα αλλιώς, δηλαδή ανεξέλεγκτα, παντού. Ακόμα και, ποιος να το περίμενε, στην Ελλάδα. Από αυτήν λοιπόν την άκρατη σήμερα μετανάστευση , προέκυψε και η εγκληματικότητα. Από αυτήν την εγκληματικότητα οποία προέκυψε και η δια της βίας αποβολή, αδιακρίτως, «χλωρών και ξηρών» με επιστροφή στις χώρες προέλευσης αυτών των άνευ επίσημης αδείας αφικνουμένων μεταναστών. Από παντού.
Αυτή λοιπόν η αδιάκριτη παλιννόστηση που μαζί με τους εγκληματίες πήρε η μπάλα και τους μη, που είναι και η σχετική έως και η μεγάλη, πλειοψηφία, ξεσήκωσε διαμαρτυρίες στον πιο πάνω τόπο.
Έγινε αυτό που έγινε, και παρ όλο που όλοι το μάθαμε σε λεπτομέρειες
ο καθείς το ζυγίζει με τα σταθμά στο δικό του «τάσι».
Είναι κάτι που νοιώθεται, και, κανένας, μα κανένας, δεν πρέπει να περιμένει να έχουν άπαντες την ίδια γνώμη με αυτόν. Υπάρχει όμως και η κοινή λογική που διέπεται με βάση την κοινωνική ασφάλεια.
Τέλος και σε ότι αφορά την Μινεάπολη, οι εκεί κάτοικοι δεν πρέπει να ξεχνούν το ότι αυτά που τους συμβαίνουν, για τους παράνομα εισελθόντες, ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου τους που οι ίδιοι, κατά πλειοψηφία ψήφισαν, για να εφαρμοστεί.
