ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τράπεζα της Γαλλίας μετέφερε όλα τα αποθέματά της σε χρυσό από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση των υπολοίπων αποθεμάτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος βελτιστοποίησης των αποθεματικών της

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Τράπεζα της Γαλλίας εξάγει ή σταδιακά αντικαθιστά τον παλιό χρυσό με ράβδους που πληρούν τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα.

Από τον Ιούλιο του 2025 έως τον Ιανουάριο του 2026, πουλήθηκαν 129 τόνοι (περίπου το 5% των αποθεμάτων χρυσού της Γαλλίας) που διατηρούνταν στις ΗΠΑ, αναφέρει η Kommersant. Παρόμοια ποσότητα χρυσού που αγοράστηκε στην Ευρώπη αποθηκεύεται στο Παρίσι.

Χάρη στις υψηλές τιμές των μετάλλων, η ρυθμιστική αρχή κατέγραψε ένα εφάπαξ κέρδος σχεδόν 13 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια), αναφέρει το Reuters.

Μετά το πάγωμα των αποθεματικών της Τράπεζας της Ρωσίας το 2022

το ζήτημα του επαναπατρισμού χρυσού έχει γίνει θέμα συζήτησης μεταξύ των κεντρικών τραπεζών και των πολιτικών.

Ο χρυσός έχει ήδη αρχίσει να επιστρέφει στην Ινδία και τη Σερβία, και εκκλήσεις για τη μεταφορά του ακούγονται στη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Echedoros.blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *