Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Αρχές στην Κρήτη, με τις έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη
να εντείνονται ώρα με την ώρα. Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές και κάτοικοι των Δαφνών «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή, ενώ νέα, κρίσιμα ευρήματα που ήρθαν στο φως μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αναζητώντας την άκρη του νήματος σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Τα πρώτα ευρήματα και το «τυφλό» σημείο
Οι έρευνες της αστυνομίας απέδωσαν τα πρώτα στοιχεία στην περιοχή των Δαφνών, όπου εντοπίστηκε μια θήκη όπλου πράσινου χρώματος και ένα πακέτο τσιγάρα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του patris.gr. Το πακέτο, σύμφωνα με μαρτυρίες, ανήκει στην αγαπημένη μάρκα του 40χρονου πρώην συντρόφου της 43χρονης, ο οποίος έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Οι Αρχές εξετάζουν αν η θήκη ανήκει στην κοντόκαννη καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο αυτόχειρας ή αν σχετίζεται άμεσα με την εξαφάνιση της μητέρας των τριών παιδιών.

Η υπόθεση πήρε δραματική τροπή όταν ο 40χρονος Μαρίνος, πρώην σύντροφος της Ελευθερίας, βρέθηκε νεκρός από τον αδελφό του στο εκκλησάκι της Παναγίας Καρδιώτισσας. Ο άνδρας είχε κληθεί για κατάθεση μία φορά και αναμενόταν η δεύτερη επίσκεψή του στο τμήμα, την οποία όμως πρόλαβε ο θάνατος.
Πίσω του άφησε σημειώσεις σε μορφή ημερολογίου, οι οποίες αποτελούν πλέον το «κλειδί» των ερευνών. Στα γράμματα αυτά, ο 40χρονος εξιστορεί πτυχές της ζωής του, αναφέρεται στο ανήλικο παιδί του, αλλά και στην 43χρονη αγνοούμενη. Η σχέση τους, που διήρκεσε έναν χρόνο, είχε λήξει πριν από δύο μήνες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παθολογική ζήλεια από την πλευρά του άνδρα -κάτι που η Ελευθερία δεν μπορούσε να ανεχθεί. Αξιοσημείωτο είναι πως κατά την πρώτη του κατάθεση, ο 40χρονος έφερε αμυχές στο πρόσωπο και τα χέρια, τις οποίες απέδωσε σε πτώση από μοτοσυκλέτα.

Το χρονικό της εξαφάνισης: Τα κρίσιμα λεπτά της Κυριακής
Η ανασύνθεση των κινήσεων της 43χρονης δείχνει ένα μυστήριο δρομολόγιο που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου:
- 11:02: Η Ελευθερία αναχωρεί από το σπίτι της στις Δαφνές με ένα λευκό Honda. Φεύγει βιαστικά, αφήνοντας πίσω την προσωπική της τσάντα.
- 11:20: Ο 40χρονος Μαρίνος εμφανίζεται σε καφετέρια της περιοχής, σε κατάσταση έντονης ταραχής, αναζητώντας ταξί.
- 12:00: Πραγματοποιείται η κλήση του ταξί από τον 40χρονο.
- 19:00: Ο γιος της 43χρονης λαμβάνει ένα SMS από το κινητό της που έγραφε πως «θα τηλεφωνήσει αργότερα». Οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για αυτοματοποιημένο μήνυμα του παρόχου και όχι για προσωπική επικοινωνία της ίδιας.
Η ανησυχία της οικογένειας μετατράπηκε σε τρόμο όταν η Ελευθερία δεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου ήταν παθούσα σε σοβαρή ποινική υπόθεση. Οι συγγενείς της είναι κατηγορηματικοί: «Δεν θα άφηνε ποτέ τα παιδιά της χωρίς να επικοινωνήσει».
Το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου εξέπεμψε από την περιοχή του Χριστού στον Γιούχτα. Ωστόσο, η εμβέλεια της κεραίας καλύπτει μια χαώδη έκταση δέκα χιλιομέτρων, δυσχεραίνοντας το έργο των ομάδων διάσωσης. Το λευκό αυτοκίνητο της αγνοούμενης παραμένει άφαντο, παρά τις σαρώσεις από κάμερες ασφαλείας που το κατέγραψαν να κινείται προς το Ηράκλειο.
Στο επίκεντρο η προσωπική ζωή
Οι Αρχές εξετάζουν πλέον σε βάθος όλες τις επαφές της 43χρονης. Παρόλο που οι σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της είχαν αρχίσει να εξομαλύνονται, το βάρος των ερευνών πέφτει στη μοιραία σύνδεση με τον 40χρονο αυτόχειρα και το ενδεχόμενο μιας συνάντησης το πρωί της Κυριακής που απέβη μοιραία.
Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με την τοπική κοινωνία να ελπίζει σε ένα θαύμα, ενώ τα εργαστηριακά αποτελέσματα από τη θήκη και τα τσιγάρα αναμένονται με κομμένη την ανάσα.
