Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέτοιες στιγμές αισθάνομαι κι εγώ κοντά μου τη δική μου μητέρα, την Μαρίκα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καλημέρα! Η σημερινή ανασκόπηση συμπίπτει με την Ημέρα της Μητέρας.

Την πρώτη αγκαλιά και το σύμβολο της ανιδιοτελούς αγάπης που συνοδεύει για πάντα όλες και όλους μας. Τέτοιες στιγμές αισθάνομαι κι εγώ κοντά μου τη δική μου μητέρα. Την Μαρίκα με την ισχυρή προσωπικότητα, αλλά και με τα τεράστια αποθέματα υπομονής και τρυφερότητας.
Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλες τις μητέρες για όσα προσφέρουν καθημερινά και αθόρυβα στην οικογένεια και τα παιδιά τους. Και όσοι δεν τις έχουμε, πια, κοντά μας, ας τις κρατάμε στη μνήμη και στην καρδιά μας. Σε εκείνη την ξεχωριστή θέση που μόνο εκείνες αξίζουν.
Και από τις σκέψεις αυτές, περνώ στα σημαντικότερα γεγονότα και τις παρεμβάσεις της εβδομάδας που πέρασε.

Θα ξεκινήσω με τις νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία μέσα στη διεθνή αβεβαιότητα και την κρίση στον Περσικό Κόλπο.

Στόχος των ρυθμίσεων είναι η αύξηση της ικανότητας αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ στα 700 MW μέχρι τέλος του έτους και στο 1 GW το 2027. Ο νέος νόμος προβλέπει περισσότερες ΑΠΕ, καθαρότερη και πιο προσιτή ενέργεια, με προστασία των περιοχών εντός του δικτύου Natura και πιο λειτουργικές λύσεις για πολίτες και επιχειρήσεις. Είναι ρυθμίσεις που έρχονται σε συνέχεια της συλλογικής μας κατάκτησης η Ελλάδα να αποτελεί τα τελευταία 2 χρόνια, πλέον, χώρα που εξάγει ενέργεια αντί να εισάγει.

Σημαντική είδηση της εβδομάδας είναι η απόφασή μας να προχωρήσουμε σε μία ακόμη πρόωρη αποπληρωμή χρέους,

ύψους 6,9 δισ. ευρώ, έναντι των πρώτων δανείων διάσωσης που είχε λάβει η Ελλάδα από ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί αυτά να ακούγονται τεχνικά ή μακρινά από την καθημερινότητα, όμως στην πραγματικότητα αφορούν όλους μας. Γιατί όσο μειώνεται το δημόσιο χρέος, τόσο ενισχύεται η σταθερότητα της οικονομίας και η δυνατότητα της χώρας να στηρίζει πολίτες και επιχειρήσεις χωρίς να ξανακυλήσει στα αδιέξοδα του παρελθόντος. Ο στόχος μας είναι το 2027 να πάψουμε να είμαστε η χώρα με το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Σχετικό και το επόμενο θέμα, που αφορά τις ρυθμίσεις οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού,

όπου τον Απρίλιο καταγράφηκε αύξηση 51% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ολοκληρώθηκαν 2.172 νέες ρυθμίσεις χρεών για αρχικές οφειλές 588 εκ. ευρώ, εξέλιξη που συνδέεται με τις αλλαγές στα κριτήρια ένταξης, αλλά και με τη σημαντική δυνατότητα που θεσπίσαμε, για πρώτη φορά, να διαχωρίζεται η κύρια κατοικία από την υπόλοιπη περιουσία. Για να έχετε μια συνολική εικόνα, από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί 60.388 ρυθμίσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε αρχικές οφειλές 18,64 δισ. ευρώ που απομειώνουν σημαντικά το κόκκινο ιδιωτικό χρέος.
Την εβδομάδα αυτή είχα την ευκαιρία να συζητήσω από κοντά με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σείχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, για τις προκλήσεις για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, καθώς και τις ευρύτερες γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης στο Ιράν και στη Μέση Ανατολή.
Η Ανατολική Μεσόγειος, η Μέση Ανατολή και ο Κόλπος αποτελούν ένα τόξο ιδιαίτερης σημασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά. Έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας προς τα κράτη του Κόλπου και καλούμε σε πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς τους, θέση που επανέλαβα και στον Πρόεδρο των ΗΑΕ. Συζητήσαμε, επίσης, τη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας–ΗΑΕ, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας μας με έμφαση στο εμπόριο και τις επενδύσεις.
Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας που επαναβεβαιώσαμε στο ανώτατο επίπεδο με τη συνάντησή μας στο Αμάν αποτελεί υπόδειγμα συνεννόησης και ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή, ένα μήνυμα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Είμαστε η φυσική γέφυρα ανάμεσα στην Ιορδανία, τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσα συμβαίνουν στην περιοχή αφορούν άμεσα και την ασφάλεια της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στο Άμπου Ντάμπι, υπογράψαμε και στρατηγική συνεργασία με την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, των νέων τεχνολογιών και των ψηφιακών υποδομών. Η συμφωνία προβλέπει επενδύσεις στο πεδίο των αναδυόμενων τεχνολογιών, συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, καθώς και την από κοινού ανάπτυξη εργαλείων που μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Άλλωστε, στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης, η Ελλάδα εξελίσσεται σε μία από τις πρώτες χώρες που αποκτούν ολοκληρωμένο πλαίσιο

για την εισαγωγή και αξιοποίηση της ΤΝ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα από την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, θέτει τους κανόνες για την υπεύθυνη, ασφαλή και δημιουργική χρήση της ΤΝ στην τάξη. Σε πρόσφατα σχόλιά του, ο Andreas Schleicher, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και αρχιτέκτονας του προγράμματος PISA, εξήρε την Ελλάδα για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Μια ακόμα σημαντική παρέμβαση από τον χώρο της εκπαίδευσης αφορά τα σχολεία μας, καθώς το Πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτηρίων «Μαριέττα Γιαννάκου» μπαίνει στη δεύτερη φάση υλοποίησης, με νέες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα. Θυμίζω ότι οι παρεμβάσεις αφορούν επισκευές, βελτίωση των υποδομών, της προσβασιμότητας και συνολικά του σχολικού περιβάλλοντος, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε πιο ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους. Ήδη, μέσα από την πρώτη φάση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε 431 σχολικές μονάδες, σε 245 Δήμους και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με προτεραιότητα σε ειδικά σχολεία, ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, αλλά και σχολεία που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.
Νέα από την περιφέρεια, με πρώτο το τρένο από Θεσσαλονίκη για Φλώρινα που σφύριξε ξανά, έπειτα από τρία και πλέον χρόνια. Από την περασμένη Πέμπτη, η όμορφη ακριτική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας επανασυνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο, μετά τη ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων και των απαραίτητων ελέγχων, κάτι που αποτελούσε εύλογο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Να προσθέσω εδώ, μιας και μιλάμε για μεταφορές, ότι συνεχίζεται η επιχειρησιακή δράση «Καθαρή Γραμμή» για την αποκατάσταση της εικόνας στους σταθμούς και τους συρμούς του Ηλεκτρικού με την απομάκρυνση γκράφιτι και συνθημάτων. Η αλήθεια είναι ότι τα περιστατικά βανδαλισμών έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί σε σχέση με έναν χρόνο πριν, χάρη στους περισσότερους ελέγχους και τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων. Δεν αρκεί φυσικά η βελτίωση της εικόνας γι’ αυτό και δεν αρκούμαστε μόνο σε αυτό, όμως σίγουρα είναι κάτι που χρειάζεται.
Δεύτερο νέο: άλλες 13 περιοχές, από τις μικρές Κυκλάδες και τη Λήμνο έως την Κρήτη και τη Λευκάδα, προστέθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη λίστα με τις «Απάτητες Παραλίες», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 251. Πρόκειται για παραλίες με ιδιαίτερη οικολογική και γεωμορφολογική αξία, όπου πλέον απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα που μπορεί να αλλοιώσει τον χαρακτήρα και το φυσικό τους περιβάλλον. Μπορείτε να τις βρείτε όλες εδώ: https://ypen.gov.gr/wp-content/uploads/2026/04/παράρτημα-απάτητες.pdf.
Και πάμε και στα Γιάννενα όπου αναβαθμίζουμε το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, με έργα ύψους 4,1 εκ. ευρώ, πέραν της μόνιμης αύξησης στην ετήσια χρηματοδότηση κατά 81,4% από το 2024. Υπολογίζουμε στο τέλος του 2027 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις. Για την ιστορία, τα Γιάννενα είναι μια ισχυρή αθλητική περιφέρεια με 125 σωματεία, 8.641 αθλητές/τριες και 198 προπονητές/τριες. Τώρα θα έχουν καλύτερους και ασφαλέστερους χώρους για να προπονούνται και να αγωνίζονται, όπως τους αξίζει.

Τέλος, με ιδιαίτερη συγκίνηση εγκαινίασα χθες το νέο Μουσείο «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις», το 29ο νέο μουσείο από το 2019,

μια κιβωτό που περικλείει πληθώρα αποτυπωμάτων της μακράς ιστορίας της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας, με χιλιάδες εξαιρετικά ευρήματα από τις ανασκαφές για την κατασκευή του Μετρό. Το μουσείο στεγάζεται στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, και έρχεται να προστεθεί στα νέα πολιτιστικά τοπόσημα της πόλης, μαζί με τους σταθμούς του Μετρό. Πιστεύω ότι τέτοιες υποδομές δεν αφορούν μόνο τον πολιτισμό, αλλά συνολικά την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη μιας περιοχής, ιδιαίτερα σε γειτονιές που για χρόνια αισθάνονταν ότι έμεναν πίσω.
Έχουμε, όμως, και διαστημικά νέα -κυριολεκτικά, με την Ελλάδα να διαθέτει πλέον 17 μικροδορυφόρους σε τροχιά, μετά την πρόσφατη εκτόξευση 6 νέων μικροδορυφόρων -2 της αποστολής Hellenic Space Dawn και οι άλλοι 4 είναι θερμικοί, ειδικά σχεδιασμένοι για έγκαιρη ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα τους ενσωματώνονται στον Κυβερνητικό Κόμβο Παρατήρησης της Γης, προσφέροντας ένα ενιαίο επιχειρησιακό εργαλείο για την Πολιτική Προστασία και τη Δημόσια Διοίκηση, επιτρέποντας την ταχύτερη ανταπόκριση των δυνάμεων πυρόσβεσης. Παράλληλα, οι μικροδορυφόροι μπορούν να ανιχνεύουν πλοία, πλημμύρες και αλλαγές στο περιβάλλον, δίνοντας στη χώρα δυνατότητες που μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζαν αρκετά μακρινές.
Στην ανασκόπηση της περασμένης Κυριακής είχα αναφερθεί στην ίδρυση Δημόσιας Επαγγελματικής Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, μετά την ανάκαμψη του κλάδου και την προσέλκυση μεγάλων διεθνών παραγωγών στη χώρα μας. Αυτό που δεν σας είπα είναι για το δεύτερο πενταετές σχέδιο δράσης «Greece on Screen», ύψους 750 εκ. ευρώ, για να αποκτήσει η χώρα ένα συνεκτικό και πλήρως χρηματοδοτημένο εθνικό σχέδιο για το σύνολο της οπτικοακουστικής δημιουργίας. Ήδη η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στον χάρτη των διεθνών παραγωγών, όμως πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες τα επόμενα χρόνια, προσελκύοντας παραγωγές και από νέες αγορές, όπως η Κίνα ή η Ινδία. Το πακέτο αυτό εξασφαλίζει επαρκείς πόρους για τις ελληνικές παραγωγές που ποτέ έως σήμερα δεν έλαβαν αντίστοιχη οικονομική στήριξη από την πολιτεία.
Εδώ σας αφήνω. Την επόμενη Κυριακή δεν θα έχουμε την καθιερωμένη ανασκόπηση, καθώς θα βρίσκομαι στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Θα επανέλθουμε κανονικά την αμέσως επόμενη εβδομάδα, με όλα όσα θα έχουν μεσολαβήσει. Καλή Κυριακή σε όλες και όλους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ–Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Σαφές πολιτικό μήνυμα προς την Άγκυρα, αποτελεί η απάντηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Διεύρυνσης Μάρτας Κος, προς τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη. Η Επίτροπος...

Οι επιθέσεις κατά του Υπουργού Άμυνας δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε μεμονωμένες

Αυτό που επιβεβαιώθηκε παρατηρώντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, είναι ότι οι επιθέσεις κατά του Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια δεν είναι ούτε...

Σαλμάς κατά Γεωργιάδη: «Δεν μου έκανε μήνυση» – Νέα σοβαρή αποκαλύψη διπλασιασμού του κόστους για τα Δημόσια Νοσοκομεία για τα απόβλητα

Μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία για την οικονομική διαχείριση στο Υπουργείο Υγείας έφερε στο φως ο Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στην εκπομπή Kontra24 με τη Λουκία...

Απογοήτευση στους γαλάζιους βουλευτές από την ομιλία Μητσοτακη στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ – Αρκετοί έλεγαν δεν θα ξαναδούμε έδρα

Πληγωμένη όσο ποτέ βγήκε η ΝΔ από την χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ Τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος της δεύτερης θητείας του Μητσοτακη στην πρωθυπουργία οι...

Ο Πάνος Καμμένος στο πρωινό του Γιώργου Λιάγκα

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμενου στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Φαραντούρης για Κύπρο, οριοθέτηση ΑΟΖ και Κυπριακό στο Ευρωκοινοβούλιο

Με πολιτικές ειδήσεις και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες εκδήλωση για την Κύπρο με συνδιοργανωτές τον ευρωβουλευτή...

Νικόλας Φαραντουρης: Κύπρος και Ανατολική Μεσόγειος στο Ευρωκοινοβούλιο

Κύπρος και Ανατολική Μεσόγειος στο Ευρωκοινοβούλιο Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η εκδήλωσή μας για την Κύπρο,...

Προκόπης Παυλοπουλος: Σημεία χαιρετισμού στο Forum «Η Ομορφιά της Αρμονίας και της Συνύπαρξης» για την 20ή Επέτειο της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Σχέσης Κίνας-Ελλάδας

Προκόπιος Παυλόπουλος πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ακαδημαϊκός Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  Σημεία χαιρετισμού στο Forum με τίτλο «Η Ομορφιά της Αρμονίας και της Συνύπαρξης» για...

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Η συγκλονιστική ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση  της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων 

Ομιλία  του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ)Κυρίες και Κύριοι,Θέλω να ευχαριστήσω...

Κεραυνοί του Παύλου Πολάκη: Ποιοι έφαγαν τα 40 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης;

Ποιοι έφαγαν τα 40 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης; Ο Παύλος Πολάκης ρωτάει για το πρόγραμμα «Trust Your Stars» του Υπουργείου Παιδείας που αποσύρθηκε ξαφνικά,...

Κώστας Καραμανλής: Ο πρώην πρωθυπουργός περιέγραψε μια «εξαιρετικά δύσκολη και ανυπόφορη πραγματικότητα»

Σαφές μήνυμα για την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση...

Ελενα Κουντουρά: Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται ραγδαία, αλλά μαζί της εξελίσσονται και οι κίνδυνοι

Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται ραγδαία, αλλά μαζί της εξελίσσονται και οι κίνδυνοι Η έμφυλη βία έχει μεταφερθεί και στον ψηφιακό κόσμο, μέσα από deepfakes, παραποιημένες...

Γιώργος Π Αποστολόπουλος: 15 προτάσεις για να ξεκολλήσει η βελόνα προς τα πάνω

15 προτάσεις για να ξεκολλήσει η βελόνα προς τα πάνω Γιώργος Π. Αποστολόπουλος Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων-Αν. μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚΕίμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί αρκετές...

Σάρωσε τα πάντα στον αέρα της ΕΡΤ ο Κυριάκος Βελόπουλος

Σάρωσε τα πάντα ο Βελόπουλος! Μοίρασε πόνο και "σφαλιάρες" σε όλους...Όλη η συνέντευξη του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην εκπομπή «Off the Record»...

Ηχηρή απάντηση του Γιώργου Καραμέρου στο ΠΑΣΟΚ

Κύριοι/ες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κατανοώ οτι είναι μία δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε, αποχωρώντας, το ιστορικό στέλεχος του κινήματος Χάρης Καστανίδης...

Κυριάκος Βελόπουλος: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παζαρεύουν την προίκα της συγκυβέρνησης

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παζαρεύουν την προίκα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να έρθουν σε αρραβώνα άτυπης συγκυβέρνησης πριν τις εκλογές, με αφορμή τις ανεξάρτητες...

Παραίτηση φωτιά του Χάρη Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ – Εξαπολύει Μύδρους εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Χάρης Καστανίδης, ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας μύδρους για...

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές

Με έξι βασικά ερωτήματα ζητά το ΠΑΣΟΚ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές Στην 32 σελίδων πρόταση της Χ. Τρικούπη που υπογράφεται από το...

Ο Μητσοτάκης αγκαλιά με τον διεφθαρμένο και καταζητούμενο σε χώρα της ΕΕ, Εμίρη του Κατάρ, την ώρα που το Κατάρ ξερνάει μέσω του Αλ...

Ο Μητσοτάκης αγκαλιά με τον διεφθαρμένο και καταζητούμενο σε χώρα της ΕΕ, Εμίρη του Κατάρ, την ώρα που το Κατάρ ξερνάει μέσω του Αλ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ