Εγκεφαλικά νεκρός 17χρονος Βρετανός τουρίστας που έπεσε απο μπαλκόνι ξενοδοχείου

Εγκεφαλικά νεκρός φέρεται να είναι o 17χρονος Βρετανός τουρίστας,
ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά τα ξημερώματα της Παρασκευής 3 Ιουλίου μετά από πτώση από μπαλκόνι πρώτου ορόφου ξενοδοχείου στο Χαλάνδρι.
Οι θεράποντες ιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασής του.
Ο 17χρονος εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος και παρελήφθη άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στο σημείο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου εισήχθη με πολλαπλά τραύματα, ενώ αρχικά διατηρούσε τις αισθήσεις του.
Σύμφωνα με την κατάθεση φίλου του στις Αρχές, οι δύο ανήλικοι είχαν βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης σε κατάστημα στο Νέο Ηράκλειο,
από όπου φέρονται να προμηθεύτηκαν αλκοόλ. Όπως αναφέρεται, για την αγορά χρησιμοποιήθηκε πλαστό δίπλωμα οδήγησης, προκειμένου να παρακαμφθεί ο ηλικιακός έλεγχος.
Ο ίδιος μάρτυρας υποστήριξε ότι το περιστατικό της πτώσης αποδίδεται σε ατύχημα υπό την επήρεια αλκοόλ, σημειώνοντας ότι ο 17χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης τη στιγμή του συμβάντος.
Συλλήψεις και έρευνα για τη διάθεση αλκοόλ σε ανήλικο
Για την υπόθεση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ψιλικών, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλκοόλ και καπνικών προϊόντων.
Οι Αρχές εξετάζουν τα ακριβή δεδομένα της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών κάτω από τις οποίες ο ανήλικος βρέθηκε στο μπαλκόνι και κατέπεσε στο κενό.