ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΔΙΑΦΟΡΑ

Έσβησε στα 78 του χρόνια ένας κορυφαίος έλληνας συνθέτης που τα τραγούδια του τραγουδά όλη η Ελλάδα, ο Γιώργος Σταυριανός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Και ξαφνικά οι ώρες σταματούν να είναι χρωματιστές.

Ο Γιώργος Σταυριανός έγραψε τραγούδια που αγαπήσαμε και χιλιοτραγουδήσαμε.

Έγραψε μελωδίες από αυτές που γράφουν μέσα σου. Έγραψε μουσικές που ταξίδεψαν παντού στον πλανήτη. Ο Γιώργος Σταυριανός “πέταξε ψηλά” αλλά τα τραγούδια του θα είναι πάντα εδώ.

Ο συνθέτης Γιώργος Σταυριανός δεν είναι πια μαζί μας.

“Έφυγε” ξαφνικά από ανακοπή χθες βράδυ σε ηλικία 79 ετών. Απίστευτο! Πόσα ωραία τραγούδια αφήνει πίσω του…Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός χάρη και στη στενή σχέση που είχε με τον Θανάση Συλιβό και τον Μετρονόμο του. Αντίο, Γιώργο. Καλή ανάπαυση. Άδικο το φευγιό σου, πολύ άδικο.

Γεννήθηκε 22/11/1948 στο Ηράκλειο. Πέθανε 23/7/2026 στην Αθήνα.

Ο πρώτος δίσκος του, ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ κυκλοφόρησε το 1982 από την CBS. Τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη και συμμετέχει ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο τρίτος δίσκος του, ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ, κυκλοφόρησε το 1986 από την MINOS. Τραγουδούν οι Μαρία Δημητριάδη, Μαρία Αριστοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου, Φίλιππος Σοφιανός, Κάτια Δανδουλάκη.
Ο τέταρτος δίσκος του, ΑΝΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ, κυκλοφόρησε το 1990 από τον ΣΕΙΡΙΟ. Τραγουδούν οι Ελένη Βιτάλη, Νίκος Γράψας, Χρίστος Τσιαμούλης, Δημήτρης Λέκκας.

Ο 21ος και τελευταίος δίσκος του, ΘΑΜΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΟΣ ΦΩΣ, κυκλοφόρησε το 2025 από τον ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ. Τραγουδούν Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαϊα, Παντελής Θεοχαρίδης, Βασίλης Γισδάκης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Μιχάλης Ανθης.

Τα ορχηστρικά του Σταυριανού είναι 98 και τα τραγούδια του 150. Τα 94 με δικούς του στίχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *