ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Το άγνωστο ντοκουμέντο πίσω από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στη Βεργή Σερρών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ενα νέο ταξιδιωτικό αφιέρωμα στον Άγιο Παντελεήμονα της Βεργής Σερρών,

έναν ξεχωριστό προορισμό όπου η φυσική ομορφιά συναντά μια αληθινή ιστορία πίστης, προσφοράς και ανθρώπινης επιμονής.

Μέσα από κινηματογραφικές εναέριες λήψεις drone, παρουσιάζονται ο φυσικός καταρράκτης, ο υγροβιότοπος, το ποτάμι και το γραφικό εκκλησάκι που δεσπόζει στην περιοχή.

Το αφιέρωμα όμως δεν περιορίζεται στις εικόνες.

Για πρώτη φορά δημοσιεύεται ένα ολοκληρωμένο ιστορικό άρθρο που συγκεντρώνει μαρτυρίες, στοιχεία και πληροφορίες για την ανέγερση του μικρού ναού το 1973, ενώ περιλαμβάνεται και σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας, το οποίο απεικονίζει τον Σταύρο στο σημείο όπου ξεκίνησε η διάνοιξη του βράχου, πριν ακόμη δημιουργηθεί το πλάτωμα πάνω στο οποίο χτίστηκε το εκκλησάκι.

Το συγκεκριμένο φωτογραφικό τεκμήριο δημοσιεύεται μαζί με την ιστορία των ανθρώπων που συνέβαλαν στην κατασκευή του ναού και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την τοπική ιστορία της Βεργής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *