ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανατροπή για την Eurovision 2027 που θα διεξαχθεί στην Βουλγαρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη Eurovision του 2027,

καθώς η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) επικύρωσε επίσημα

την υποψηφιότητα του Μπουργκάς για τη διεξαγωγή του 71ου διαγωνισμού.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει στο Arena Burgas, το οποίο θα φιλοξενήσει τις τρεις διαγωνιστικές βραδιές. Οι δύο ημιτελικοί θα λάβουν χώρα στις 11 και 13 Μαίου 2027 αντίστοιχα, ενώ ο νικητής της χρονιάς θα αναδειχθεί στον τελικό της 15ης Μαίου.

Η νίκη της DARA το 2026 που άλλαξε τον χάρτη του διαγωνισμού

Η ανάληψη του θεσμού αποτελεί ορόσημο για τη Βουλγαρία, η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο του οικοδεσπότη για πρώτη φορά. Η εξέλιξη αυτή ήταν ως φυσικό επακόλουθο της επικράτησης της DARA στον διαγωνισμό του 2026 στη Βιέννη, όπου το τραγούδι «Banga Ranga» κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας στη χώρα το δικαίωμα διοργάνωσης.

Το στάδιο Arena Burgas, με έτος κατασκευής το 2023, θα αποτελέσει τον κεντρικό πυρήνα των εκδηλώσεων, προσέλκοντας πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι χώροι που θα φιλοξενήσουν το Eurovision Village, το EuroClub καθώς και το παράλληλο πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *