ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Χαώδης η κατάσταση με τη φωτιά στη Σίβηρη: Κάμμενα σπίτια και τραυματισμοί πυροσβεστών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σε έναν πραγματικό εφιάλτη έχει μετατραπεί η πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης

από χαμηλή βλάστηση, ανάμεσα στη Σίβηρη και την Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο, αφήνοντας πίσω του ανυπολόγιστη καταστροφή και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με τους φόβους για τυχόν εγκλωβισμένους να παραμένουν ανοιχτοί.

Με τη φωτιά να έχει αποκλείσει διόδους, στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από την παραλία της Σίβηρης.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 347 άτομα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια μέσω θαλάσσης.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού και εννέα ιδιωτικά, ενώ καθ’ οδόν βρίσκεται ακόμη ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

 

Οι φλόγες δεν άργησαν να φτάσουν στον οικιστικό ιστό, προκαλώντας την απόλυτη καταστροφή.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κασσάνδρειας, Παντελής Χατζηανδρέου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο OPEN, επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο: «Έχουν καεί σπίτια στη Σίβηρη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυρία Λουτράδη, κάτοικος της περιοχής, η οποία μετέφερε την αγωνία των πολιτών: «Η φωτιά έχει περάσει στα σπίτια, καίγονται σπίτια στη Σίβηρη».

Η πιο σπαρακτική στιγμή, ωστόσο, καταγράφηκε στην κάμερα της ΕΡΤ, όταν ένας κάτοικος της Σίβηρης περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια την απώλεια της περιουσίας και των κατοικίδιών του, κρατώντας στα χέρια του το μοναδικό σκυλάκι που κατάφερε να σώσει: «Καταστράφηκαν όλα. Όλα τα σπίτια μέσα κάηκαν. Πάνε τα σκυλάκια μου, μόνο αυτόν πρόλαβα» «Εδώ μέσα είναι το σπίτι μου. Πάει το σπίτι».

 

Όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Έφη Παπαβραμοπούλου,

κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες (ο ένας υπέστη εγκαύματα και ο δεύτερος διάστρεμμα στο πόδι), ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως και ένας τρίτος πυροσβέστης αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *