ΣΑΒΒΑΤΟ, 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το προσκύνημα του Πρωθυπουργού στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Από τα μεγάλα προσκυνήματα της Τήνου, της Πάρου, της Παναγίας Σουμελά

μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ξωκλήσια,

οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γιορτάζουν σήμερα, τον Δεκαπενταύγουστο, τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας.

Είναι πάντα μια ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της πραγματικής δύναμης που μας δίνει η πίστη μας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, είτε αυτές είναι προσωπικές είτε αφορούν τη χώρα συνολικά.

Σήμερα, όμως, η σκέψη μας θα πρέπει να βρίσκεται με αυτές και με αυτούς οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές του καλοκαιριου:

τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές μας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και φέτος δίνουν αυτή τη δύσκολη μάχη απέναντι στην κλιματική κρίση και μας θυμίζουν ότι γι’ αυτούς δεν υπάρχουν αργίες, δεν υπάρχουν γιορτές. Βρίσκονται καθημερινά ταγμένοι στο καθήκον.

Σήμερα, όμως, δεν είναι μέρα για πολλά λόγια. Είναι μία ευκαιρία να περάσουμε λίγες ήρεμες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτά τα οποία μας έχει δώσει ο Θεός και να αντλήσουμε δύναμη να συνεχίσουμε ο καθένας τον δικό του καθημερινό αγώνα.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, απανταχού της Γης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *