ΚΥΡΙΑΚΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει το δημόσιο χρέος ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα – Πρόωρη αποπληρωμή 13 δις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η μείωση του δημόσιου χρέους είναι εθνικό καθήκον.

Γιατί όταν μία ολόκληρη χώρα χρωστά, τότε χρωστούν και οι πολίτες της.

Κι όταν μία γενιά αδυνατεί να ξεπληρώσει τις οφειλές της, τότε το βάρος τους περνά στις πλάτες των παιδιών της. Ε, λοιπόν, αυτή η καταστροφική αλυσίδα ευθυνών τώρα σπάει.

IMG 0919

Η Ελλάδα, μειώνει, συνεχώς, το δημόσιο χρέος του παρελθόντος ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα! Ενώ με τη χθεσινή ανακοίνωση της πρόωρης αποπληρωμής 13 δις μέσα στο 2026, αφήνει πίσω την αρνητική πρωτιά του πιο υπερχρεωμένου κράτους στην ήπειρό μας.

Γνωρίζω ότι η είδηση αυτή μπορεί να μην αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα ή να μην γίνεται πολύ εύκολα κατανοητή.

Το περιεχόμενό της, ωστόσο, είναι ανεκτίμητο. Γιατί σημαίνει μεγαλύτερη δημοσιονομική ελευθερία για την Πολιτεία. Αλλά και λιγότερες επιβαρύνσεις για τους πολίτες -και κυρίως τους νέους μας. Γι’ αυτό και ο περιορισμός του χρέους υπήρξε μία από τις κεντρικές δεσμεύσεις που ανέλαβα και χαίρομαι που οι επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων την κάνουν, σήμερα, πραγματικότητα.

Η χθεσινή εξέλιξη σηματοδοτεί την εκπλήρωση ενός βασικού στόχου και, μάλιστα, νωρίτερα από τον χρόνο που είχαμε θέσει.

Έτσι, με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3. Γεγονός που μεταφράζεται σε πολύ μεγαλύτερη εθνική αξιοπιστία. Σε ευνοϊκότερους όρους για τον δανεισμό κράτους και επιχειρήσεων. Και, τελικά, σε περισσότερη ευημερία για όλους. Πρόκειται, συνεπώς, για μία εθνική επιτυχία πέρα και πάνω από την καθημερινή κομματική μιζέρια και μεμψιμοιρία.

Συνιστά μια από τις πιο ουσιαστικές κατακτήσεις των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και είναι το αισιόδοξο μήνυμα που πλέον εκπέμπει μία δυναμική οικονομία, δίνοντας προοπτική και ελπίδα σε όλη την κοινωνία. Το είπαμε! Το κάνουμε! Και συνεχίζουμε!

4 απαντήσεις στο “Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει το δημόσιο χρέος ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα – Πρόωρη αποπληρωμή 13 δις”

  1. Ο,τι πιο καταστρεπτικο,ο,τι πιο βλακωδες για την οικονομια μιας χωρας.Αποπληρωνει,λες και υπαρχει πραγματικο συμφερον,προωρα,με ποσά τα οποια στερει απο την εγχωρια αγορα.χρωστωντας 3,5 δις και ενα καρο αποζημιωσεις στην γεωργοκτηνοτροφια.Χωρια τα εργα που πρεπει να γινουν και τον ΦΠΑ που δεν κατεβαζει.Ισως να θελει να κανει το καλο παιδι,αλλα οπως ελεγε η γιαγια μου,με ξενα κολλυβα μνημοσυνο. Και να μην ξεχναμε ειναι δικα μας λεφτα.

  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
    ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΩΝΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΕΠΑΧΘΕΣ-ΔΟΛΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΝ ROTHSCHILD.
    H SINGULAR LOGIC ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

  3. Ο Μητσοτάκης έχει ως σύμβουλο τον πράκτορας των Rothschilds -SOROS και άνθρωπο-κλειδί του ιδιωτικού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Jeffrey Sachs, αποκαλούμενο από τον ρωσικό τύπο ως Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ του ΣΑΤΑΝΑ, υπεύθυνος για την εξαθλίωση των Ρώσων, αυτός που έκανε τους Ρώσους να πηδούν από τα μπαλκόνια.
    https://www.youtube.com/watch?v=Z3zbenNEV5Q

    «Κατά τα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο του 1991, καθώς το σοβιετικό κράτος κατέρρεε, ο «Καθηγητής» του Χάρβαρντ Jeffrey Sachs και άλλοι Δυτικοί οικονομολόγοι συμμετείχαν σε συναντήσεις σε μια εξοχική κατοικία έξω από τη Μόσχα, όπου νέοι, φιλο-Γέλτσιν μεταρρυθμιστές σχεδίαζαν το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της Ρωσίας. Ο Sachs συνεργάστηκε με τον Γέγκορ Γκάινταρ, τον πρώτο αρχιτέκτονα της οικονομικής μεταρρύθμισης του Γέλτσιν, για να προωθήσουν ένα σχέδιο «θεραπείας-σοκ» για την ταχεία εξάλειψη των περισσότερων ελέγχων τιμών και επιδοτήσεων που στήριζαν τη ζωή των σοβιετικών πολιτών για δεκαετίες. Η θεραπεία-σοκ προκάλεσε περισσότερο σοκ -και όχι λιγότερο σημαντικό, υπερπληθωρισμό που έφτασε το 2.500%- από τη θεραπεία. Ένα αποτέλεσμα ήταν η εξάτμιση μεγάλου μέρους του δυνητικού επενδυτικού κεφαλαίου: οι σημαντικές αποταμιεύσεις των Ρώσων.– (ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ;)

  4. Ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, που του ανέθεσαν το έργο της αρπαγής της περιούσιας μας, είναι αφοσιωμένος υπηρέτης της οικογένειας Rothschild λαμβάνοντας υπόψη τις ισχυρές σχέσεις του με την εταιρεία Palantir των Rothschilds.

    Αυτός ήταν που υπέγραψε μια συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Palantir δίνοντάς του πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της περιόδου του lockdown.

    Ένα άρθρο του 16 Νοεμβρίου 2020 του ιστότοπου “The Mercury News” αναφέρει ότι o George Soros αγοράζει μερίδιο σε μεγάλι εταιρεία δεδομένων Palantir.

    Arnaud de Borchgrave αποκαλύπτει σε άρθρο των Washington Times της 28ης Απριλίου 2011 ότι οι Rothschilds ήταν οι χρηματοδότες του Σόρος.
    http://web.archive.org/web/20110506134148/http://www.washingtontimes.com/news/2011/apr/28/geneva-gnomes-global-dread/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *