ΚΥΡΙΑΚΗ, 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΘ και Μητσοτάκης: Ελαφρύνσεις που βαραίνουν κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μετά τα χτεσινά πανηγύρια στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης,

όπως και τις εξαγγελίες εκ μέρους του Πρωθυπουργού για τις οικονομικές ελαφρύνσεις του λαού,

όλου, όμως το βάρος πέφτει όλο κυρίως επί των πτωχών πολιτών,

αφού αυτά και με τον στόμφο που τα εξήγγειλε ο Μητσοτάκης, έκαναν όπως πάντα, τους πτωχούς πτωχότερους λόγω των πενιχρών αυξήσεων των συντάξεων των, και όχι μόνον.

Κάποιος λοιπόν από τον κλειστό του Πρωθυπουργού περίγυρο ας τον ενημερώσει, πως όταν κάτι βασικής διατροφής ανεβάζει τιμή λόγω κόστους παραγωγής ή οτιδήποτε συμβάλλει, αυτή η αύξηση τιμής ενός αγαθού όπως το ψωμάκι, είναι ίδια και για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που πληγώνονται, και άλλο για τους υψηλοσυνταξιούχους που σχεδόν δεν την αντιλαμβάνονται, αφού ένα 2,5-3% επί του ποσού που εισπράττονται από όλους, είναι σε € άλλο για τους χαμηλούς (~15€) και άλλο για τους υψηλούς (45€ + βάλε) σε μηνιαία βάση.

 

Συνεπώς ενώ τα ανεβασμένα εισοδήματα από συντάξεις ικανοποιούνται και με το παραπάνω,

τα χαμηλά αντιθέτως. Το ευεργετικό ποσόν των 300€ που απονέμεται, καλύπτει αρκετά αλλά όχι πλήρως έναν τιμάριθμο που όταν πάρει την ανηφόρα, από τους πτωχούς, δεν προλαβαίνεται. Συνεπώς χειροτερεύει την διαβίωση τους, αφού όσοι βρίσκονται από 75 ετών και άνω, δεν δύνανται να προσφέρουν έστω κάποια «μαύρη» λεγόμενη εργασία, για «να τα βγάλουν πέρα»

. Συνεπώς το προσφερόμενο 300ρι € ίσως σήμερα να αρκεί. Αύριο; Να μην προκύψει κανένας «ξύπνιος» και τους το στερήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *