ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Απατεώνες άρπαξαν 4.766 χρυσές λίρες από ηλικιωμένη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Απάτη με λεία που ξεπερνά τα 4,76 εκατομμύρια ευρώ κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές μια 88χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα αγνώστου, ο οποίος κατάφερε να της αποσπάσει 4.766 χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας περίπου 10.000 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Τι κατήγγειλε η ηλικιωμένη

Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπόθεση εκτυλίχθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν η ηλικιωμένη δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με πρόσχημα την πραγματοποίηση επικείμενων εργασιών από τη ΔΕΗ, ο άγνωστος φέρεται να έπεισε την 88χρονη ότι έπρεπε να λάβει μέτρα για την προστασία των πολύτιμων αντικειμένων που διατηρούσε στο σπίτι της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η γυναίκα, ο δράστης επικαλέστηκε τις εργασίες που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν και την έπεισε να μεταφέρει τις χρυσές λίρες και τα κοσμήματά της σε ασφαλές σημείο έξω από την κατοικία της, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ηλικιωμένη φέρεται να πείστηκε από το πρόσχημα που χρησιμοποίησε ο άγνωστος και να ακολούθησε τις οδηγίες του, παραδίδοντάς του τα πολύτιμα αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο, ο δράστης κατάφερε, σύμφωνα με την καταγγελία, να αποσπάσει τις 4.766 χρυσές λίρες και τα κοσμήματα, προτού εξαφανιστεί.

Πάνω από 4 εκ. ευρώ η αξία των αντικειμένων

Η συνολική αξία των αντικειμένων που φέρεται να αφαιρέθηκαν εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 4,76 εκατομμύρια ευρώ, με βάση τα στοιχεία που ανέφερε η 88χρονη στις αστυνομικές αρχές.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου, το οποίο διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η απάτη, καθώς και τα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του δράστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *