Σε υποβάθμιση και εν συνεχεία απόσυρση της αξιολόγησης για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και σε επιβεβαίωση της αξιολόγησης CCC για την Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε ο οίκος Fitch.
Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της ΑΤΕ σε D από CCC και εν συνεχεία διακόπτει την κάλυψη της τράπεζας, που βρίσκεται υπό εκκαθάριση.
Για την Πειραιώς, ο οίκος σημειώνει ότι θα καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας με βάση το σύνολο ενεργητικού. Ο όμιλος θα επωφεληθεί τόσο από το μεγαλύτερο δίκτυο υποκαταστημάτων όσο και από συνεργίες κόστους και εσόδων.
Ωστόσο, η Fitch σημειώνει ότι αυτές οι συνεργίες θα είναι δύσκολο να καταγραφούν βραχυπρόθεσμα λόγω του πιεσμένου μακροοικονομικού περιβάλλοντος στη χώρα.