ΚΥΡΙΑΚΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 23 δις αυξήθηκε το χρέος μέσα σε τρεις μήνες! Στα 303 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

47233230821Μα δεν μειώθηκε το χρέος; Δεν γίνονται ενέργειες μετά το PSI για νέα μείωσή του προκειμένου να πιάσουμε τον στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020, όσο δηλαδή ήταν και το 2009;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε στα 303,527 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, έναντι 280,29 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα!

Από το συνολικό χρέος το 30% έχει λήξεις μικρότερες του ενός έτους (σ.σ. πρόκειται για τα έντοκα γραμμάτια που εκδίδει η κυβέρνηση και λήξεις παλαιότερων ομολόγων) και το 69,6% θα πρέπει να αποπληρωθεί σε διάστημα μεγαλύτερων πέντε ετών. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης και τα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του PSI.

Αναλυτικότερα το 76,7% των 303 δισ. ευρώ αφορά σε δάνεια του EFSF, το 3,4% χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και το 19,9% εκδόσεις εντόκων γραμματίων. Ένα πολύ μικρό ποσό είναι ειδικές εκδόσεις.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *