Η Ελλάδα βάζει στη… γωνία τα Σκόπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

avramopoulosΛίγες ημέρες μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε σήμερα…
επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ν. Ποπόσκι στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ελληνικής Κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, στη διαδικασία υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Με την επιστολή του αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών προτείνει, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου, που θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της ΠΓΔΜ. 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Αβραμόπουλου: 

«Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2012 Α.Ε. 

κ. Nikola Poposki Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Σκόπια 

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής μας στη Νέα Υόρκη και της ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των αντίστοιχων Πρωθυπουργών και σε μία προσπάθεια να βρούμε κοινό έδαφος, το οποίο θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε ουσιαστικά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και του Προσωπικού Απεσταλμένου του, κ. Matthew Nimetz, επισυνάπτω στην παρούσα ένα σχέδιο Μνημονίου Κατανόησης προς συμφωνία και υπογραφή από τις δύο πλευρές, το οποίο περιγράφει τις βασικές παραμέτρους μίας δυνάμει αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, η οποία παρέχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι διαπραγματεύσεις δύνανται να συνεχίσουν. 

Επιπλέον, δεδομένης της ανάγκης για περαιτέρω βελτίωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, το προταθέν σχέδιο Μνημονίου Κατανόησης περιλαμβάνει τις γενικές αρχές που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, ο σεβασμός των οποίων είναι απαραίτητος στις προσπάθειές μας να εμπεδώσουμε την ειρήνη, την ευημερία και την αμοιβαία κατανόηση στην περιοχή μας. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, αγαπητέ συνάδελφε, ότι έχουμε υποχρέωση να προσεγγίσουμε τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα του ονόματος με καλή πίστη και με εποικοδομητικό τρόπο. 

Η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης σε αυτό το μακροχρόνιο ζήτημα θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε πλήρη ομαλοποίηση των σχέσεών μας και στην εκπλήρωση των προσδοκιών και των δύο λαών μας. Τόσο η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια όσο και η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και ο εκπρόσωπός μας στις διαπραγματεύσεις, Πρέσβυς κ. Βασιλάκης, βρίσκονται στη διάθεσή σας προκειμένου να προωθήσουμε αυτή την πρωτοβουλία. 

Όντας πεπεισμένος ότι μοιραζόμαστε μία ειλικρινή επιθυμία για να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε την καλή γειτονία μεταξύ των δύο χωρών και στην περιοχή μας, παρακαλώ, δεχθείτε, αγαπητέ συνάδελφε, τη διαβεβαίωση της υψηλής μου εκτίμησης». 

Ακολουθεί ολόκληρη η πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Σχέδιο Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την προώθηση των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με την Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας 845 (1993) 

Έχοντας υπόψη τις προβλέψεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως, εκείνες, οι οποίες αναφέρονται στην υποχρέωση των Κρατών να απέχουν στις διεθνείς τους σχέσεις από την απειλή ή χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας κάθε Κράτους, Υπενθυμίζοντας την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων και την εδαφική ακεραιότητα των Κρατών όπως έχει ενσωματωθεί στην Τελική Πράξη της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που έχει υπογραφεί στο Ελσίνκι.

Επιβεβαιώνοντας το αμοιβαίο ενδιαφέρον για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και της ασφάλειας, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, και στην προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας.

Επιβεβαιώνοντας επίσης το υφιστάμενο σύνορο μεταξύ μας ως ένα διαρκές διεθνές σύνορο, Υπενθυμίζοντας την υποχρέωσή μας υπό το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο να μην παρεμβαίνουμε, με οιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο, στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου.

Καθοδηγούμενοι από το πνεύμα και τις αρχές της δημοκρατίας και των θεμελιωδών ελευθεριών και το σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών καθώς και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, τον Χάρτη των Παρισίων για μια Νέα Ευρώπη και τις σχετικές πράξεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Επιθυμώντας να αναπτύξουμε περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις σε όλα τα πεδία και να προωθήσουμε και να εμπεδώσουμε κλίμα καλής γειτονίας, ειρηνικές σχέσεις και αμοιβαία κατανόηση, Επιβεβαιώνοντας την κοινή μας επιθυμία και τον στόχο να δούμε την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας πλήρες μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, υπό την προϋπόθεση ότι πληροί όλες τις απαραίτητες και ουσιώδεις προϋποθέσεις και κριτήρια, που έχουν τεθεί από τους Οργανισμούς αυτούς.

Αναγνωρίζοντας ότι η εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος είναι ένα ουσιώδες στοιχείο στην εγκαθίδρυση και εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας, το οποίο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο το Ευρωπαϊκό όραμα και η ενοποίηση, καθώς και η συλλογική μας ασφάλεια, είναι χτισμένα.

Επιβεβαιώνοντας συνεπώς τη γνήσια και ειλικρινή επιθυμία μας για εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος, η οποία θα μας επιτρέψει να επιλύσουμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα με ολοκληρωμένο τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν σημεία έντασης στο μέλλον.

Αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα σε πολλές κρίσιμες περιπτώσεις έχει υποστηρίξει ενεργά την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της επικύρωσης της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης το 2003, της απόδοσης καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας το 2005 και της σύναψης της Συμφωνίας για τη Φιλελευθεροποίηση των Θεωρήσεων με την Ε.Ε. το 2009.

Σημειώνοντας υπό το πρίσμα αυτό ότι η Ελλάδα έχει θέσει ως προτεραιότητα για την Προεδρία της στην Ε.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 την αναβίωση και επιτάχυνση της διαδικασίας διεύρυνσης για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης αυτής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με τις οποίες το Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε. σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η διαφορά που είχε ανακύψει για το όνομα χρειάζεται να επιλυθεί προς όφελος της διατήρησης ειρηνικών σχέσεων και σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή και παρότρυνε τα μέρη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα να επιτύχουν μία ταχεία διευθέτηση των υπολοίπων ζητημάτων μεταξύ τους.

Υπενθυμίζοντας επίσης το Άρθρο 5 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 13 Σεπτεμβρίου 1995, με την οποία συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με την απόφαση 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας με στόχο να επιτύχουμε συμφωνία για τη διαφορά που περιγράφεται σε αυτή την απόφαση και στην απόφαση 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί κατάλληλο κλίμα, καθώς και θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. και για να αποφευχθεί κάθε πράξη ή δήλωση που ενδέχεται να τα υπονομεύσει.

Συμφώνησαν ως ακολούθως: Με το παρόν επαναβεβαιώνουμε το κοινό υφιστάμενο σύνορό μας ως διαρκές και απαραβίαστο διεθνές σύνορο Δεσμευόμαστε πλήρως να σεβόμαστε την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία του άλλου και να απόσχουμε, σύμφωνα με τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, από την απειλή ή χρήση βίας, συμπεριλαμβανομένης της απειλής ή χρήσης βίας που θα είχε ως στόχο να παραβιάσει το υφιστάμενο σύνορό μας.

Επαναβεβαιώνουμε ότι κανείς από εμάς δεν θα προβάλει ή υποστηρίξει διεκδικήσεις επί οιουδήποτε μέρους του εδάφους του άλλου ή διεκδικήσεις για αλλαγή του υπάρχοντος συνόρου. Συμφωνούμε να συνεχίσουμε και να εντατικοποιήσουμε διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με την απόφαση 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας με στόχο να επιτύχουμε συμφωνία επί της, περιγραφόμενης στην ανωτέρω απόφαση και στην απόφαση 817 (1993), διαφοράς. 

Προς αυτό τον στόχο, και προκειμένου να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε κλίμα αμοιβαίας πίστης και εμπιστοσύνης, συμφωνούμε ότι είναι απαραίτητο να υποστηρίζουμε πλήρως τις αρχές της καλής γειτονίας και της μη παρέμβασης στα εσωτερικά θέματα της άλλης πλευράς υπό οιοδήποτε πρόσχημα, συμπεριλαμβανομένων οιωνδήποτε εδαφικών διεκδικήσεων που αφίστανται των υφιστάμενων κοινών συνόρων, ότι θα συνεχίσουμε να απαγορεύουμε εχθρικές δράσεις ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνουμε παρόμοιες ενέργειες από ιδιωτικούς παράγοντες που ενδέχεται να υποκινήσουν βία, μίσος ή εχθρότητα του ενός κατά του άλλου και ότι θα απέχουμε από κάθε πράξη ή δήλωση που διακινδυνεύει να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης συμβόλων που αποτελούν μέρος της ιστορικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς του άλλου.

Συμφωνούμε επιπλέον ότι προκειμένου να παράσχουμε νέα ώθηση στην ουσία των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε επί τη βάσει ενός συμφωνημένου πλαισίου για τις βασικές παραμέτρους μιας λύσης η οποία πρέπει να περιλαμβάνει συμφωνία επί του γεγονότος ότι οποιαδήποτε πρόταση πρέπει να εμπεριέχει σαφές και οριστικό προσδιορισμό του ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφιβολιών σχετικά με τη διάκριση μεταξύ του εδάφους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και περιοχών σε γειτονικές χώρες, ειδικότερα, της περιοχής της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα και ότι το συμφωνημένο όνομα θα χρησιμοποιείται έναντι όλων (erga omnes) και για όλους τους σκοπούς».

newpost.gr

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Μανώλης Κοττακης: Αυτοί πού τόν ανέβασαν, αυτοί θά τόν κατεβάσουν – Επίθεση στήν άπειρη απληστία

Μεσημέρι Σαββάτου. Ο πρωτος σέ τηλεθέαση ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Αlpha μεταδίδει μιά εκπομπή κοινωνικου περιεχομένου πού επιμελειται μέ επιτυχία εδω καί χρόνια η Ναταλία...

Το Σάββατο 27/12 με την «δημοκρατία»: Τι έγινε σήμερα – Η ιστορία μέρα με τη μέρα

Το Σάββατο 27.12 με την «δημοκρατία»: Τι έγινε σήμερα – Η ιστορία μέρα με τη μέρα – 2.500 χρόνια σε 365 ημέρες Mία ημερολογιακή καταγραφή...

Αυτό τιμούμε τα Χριστούγεννα

Κυκλοφόρησε ευχή Παπαδημούλη με τον εορτασμό των Χριστουγέννων που γράφει όσα …γράφει. Λίγο πολύ όλα καινούργια και δικά του, πολύ διαφορετικά από τα γνωστά. Την...

Χάρης Δούκας: Αυτές τις μέρες η Αθήνα γίνεται μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά

Αυτές τις μέρες η Αθήνα γίνεται μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά. Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, νοιαζόμαστε, μοιραζόμαστε.Εύχομαι σε όλους, αγάπη, υγεία και αλληλεγγύη.Καλά Χριστούγεννα,...

Οι ευχές της Μαρίας Καρυστιανου για τα Χριστούγεννα: Η θεία γέννηση του Ιησού να φέρει την ελπίδα για τη γέννηση του φωτεινού και άφθαρτου,...

Αυτές οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, ας γαληνέψουν κάθε πόνο και ας σβήσουν κάθε αδικία Η θεία γέννηση του Ιησού να φέρει την ελπίδα για...

Τι στολίζαμε πριν το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

  Ο πρόδρομος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα είναι το παραδοσιακό Χριστόξυλο, το οποίο το συναντάμε κυρίως στα χωριά της Βορείου ΕλλάδοςΚάθε Χριστούγεννα ο πατέρας...

Αλέξης Τσίπρας: Κάποια στιγμή πρέπει να γράψει κι ο Μητσοτάκης ένα βιβλίο να μας πει γιατί έφτιαξε το μηχανισμό του Predator, τι έκανε με...

Ο Αλέξης Τσίπρας συζητά με φοιτητές του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου με αφορμή την «Ιθάκη»: Κάποια στιγμή πρέπει να γράψει κι ο...

Δολοφονία στη Φοινικούντα: Μια νέα μαρτυρία για το διπλό φονικό έρχεται να προστεθεί στα πολλά στοιχεία

Μάρτυρας που εργαζόταν στην επιχείρηση αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για την υπόθεση Η μάρτυρας μιλώντας στον Alpha περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπνιγκ...

Πλησιάζει η ώρα για να σταματήσει ο Μητσοτάκης να μοιράζει τα Ευρωπαϊκά τα λεφτά των αγροτών λες και είναι από τα δικά του

Αποκλείεται να συνέβαιναν, αυτά που συνέβαιναν, στον ΟΠΕΚΕΠΕ εν αγνοία του. Ήξερε και καλοήξερε το τι συνέβαινε στον Οργανισμό με τόσους δικούς του μέσα Και...

Το αναθεωρημένο σχέδιο 20 σημείων που θα φέρει την πολυαναμενόμενη ειρήνη και θα τερματίσει τον πόλεμο ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία

Το σχέδιο στο οποίο φέρονται να έχουν καταλήξει Κίεβο και Ουάσινγκτον μετά από εβδομάδες συνομιλιών παρουσιάζει η ιστοσελίδα Kyiv Independent Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι...

Σωκρατης Φάμελλος: Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι 20% – 30% ακριβότερο από το ήδη ακριβό περσινό

Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι 20% - 30% ακριβότερο από το ήδη ακριβό περσινό Κάθε χρόνο και χειρότερα δηλαδή.Για να μη θυμηθώ ότι το γιορτινό...

Τα ματωμένα Χριστούγεννα του 1963

  Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΕ ΚΑΛΑ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΙΘΕ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ...

Τα συγχαρητήρια του Κυριακου Μητσοτακη στον ιδιοκτήτη του Αντ1 Θοδωρη Κυριακου για τον επιτυχημένο τηλεμαραθώνιο

Σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός αναφέρει:  Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή Κυριακού για τον χθεσινό τηλεμαραθώνιο,Τηλεμαραθώνιος Αντ1: 3.330.000 ευρώ μάζεψε το κανάλι...

Γιώργος Καραμερος: Καλα Χριστουγεννα και του χρόνου ακόμα καλύτερα χωρίς αυτούς του τύπους στο κεφάλι του ελληνικού λαού

Οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι απέναντι σε μία διεφθαρμένη κυβέρνηση έκλεισαν τους δρόμους τις προηγούμενες μέρες με μπλόκα Αποφάσισαν να παραχωρήσουν λωρίδες κυκλοφορίας ανοίγοντάς τα, για να...

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

Αυτές τις ημέρες ο ορθόδοξος χριστιανικός κόσμος καλείται να γιορτάσει ή μάλλον να ζήσει αληθινά το μεγάλο γεγονός της σωτηρίας και της λυτρώσεως των...

Στην Κλερ Μέλφορντ, επικεφαλής του Παγκόσμιου Δείκτη Παραπληροφόρησης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, φέρεται να απαγορεύτηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες

Και άλλο ευρωπαϊκό απολίθωμα λογοκρισίας στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ! Στην Κλερ Μέλφορντ, επικεφαλής του Παγκόσμιου Δείκτη Παραπληροφόρησης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, φέρεται να...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες επιτίθενται έφιπποι, η επιστροφή του ιππικού;

Οι Ουκρανοί δημοσίευσαν ένα βίντεο τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στο οποίο φαίνονται Ρώσοι στρατιώτες να εξαπολύουν επίθεση έφιπποι για πρώτη φορά Ενώ αυτή η...

Ιβάν Μπούνιν: Ματωμένα Χριστούγεννα

Διήγημα του Ρώσου νομπελίστα συγγραφέα Ιβάν Μπούνιν(1870-1953). Γράφτηκε το 1928 στο Παρίσι και πρωτοδημοσιεύτηκε στα ελληνικά το 1935, στο χριστουγεννιάτικο φύλλο της εφημερίδας «Ακρόπολις»Μέσα...

Ανατρεπτικό το αποτέλεσμα διαδικτυακής δημοσκόπησης με το ερώτημα: Συμφωνείτε με την ίδρυση κόμματος από την Μαρία Καρυστιανου;

Η πρόσφατη παρέμβαση της Μαρίας Καρυστιανού με την οποία ουσιαστικά προανήγγειλε την ίδρυση «πολιτικής κίνησης» προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει σαφής...

Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στην τραγωδία με την συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες και μέλος του πληρώματος ήταν Ελληνίδα αεροσυνοδός η οποία έχασε τη ζωή της Η Ελληνίδα ήταν, όπως, αναφέρουν πηγές,προϊσταμένη της καμπίνας του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ