ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

AssociatedPressLogo large 6161Θυμωμένος με την λιτότητα; Φαντάσου ότι είσαι ένας θαλάσσιος ελέφαντας
Derek Gatopoulos, Associated Press, 11 Μαρ 2014
ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα (AP)  

Προβλήματα στην δουλειά;

Σκεφτείτε τον Billy τον θαλάσσιο ελέφαντα, την ιστορία ενός δύσμοιρου αρκτικού θηλαστικού πολύ φοβισμένο για να δώσει στο κοπάδι του μια σταθερή ηγετική ειλικρινή συμβουλή:

 c4e8f eforiakoi1

Ή ασκηθείτε πώς να παραμένετε ψύχραιμος, με το να φαντάζεται ότι έχετε να κάνετε με έναν αγενή που σας καλεί λίγες στιγμές αφότου η σύζυγός σας έχει καταθέσει αίτηση για διαζύγιο.

0e9a7 erforiakoi3

Αυτή είναι η συμβουλή που δίνεται στους Έλληνες εφοριακούς επιθεωρητές στο πλαίσιο των υποχρεωτικών μαθημάτων  διαχείρισης θυμού, που εισήχθη από την κυβέρνηση, αφότου αυτή αποφάσισε να παρατείνει τους βαθιά αντιλαϊκούς φόρους έκτακτης ανάγκης.

Είναι μια σκληρή δουλειά, ακόμη και στις καλύτερες περιόδους, να απαιτήσεις φόρους από τα στυμμένα νοικοκυριά στην Ελλάδα, κάτι που μετά από έξι χρόνια ύφεσης και από κύματα μέτρων λιτότητας έχει γίνει αυξητικά αγχωτικό – και επικίνδυνο. Οι εφοριακοί συνήθως απειλούνται, μερικές φορές και με όπλα.

Η βοήθεια είναι απαραίτητη, αλλά όχι έτσι, δήλωσε το σωματείο των εφοριακών, την Τρίτη.
Τα σεμινάρια που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν ως στόχο την εκπαίδευση των εφοριακών σχετικά με το πώς να διαχειριστούν την οργή του κόσμου.

“Ειλικρινά είναι γελοίοι”, δήλωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, είπε στο AP. “Είμαστε υπέρ των προγραμμάτων κατάρτισης, αλλά το περιεχόμενο του μαθήματος αυτού είναι για το δημοτικό σχολείο.”

 51178 eforiakoi2

Η κυβέρνηση πέρυσι έσπασε την υπόσχεσή της για σταδιακή κατάργηση των φόρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς ακινήτων η οποία αρχικά συλλέχθηκε από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με την απειλή της διακοπής για όσους δεν πληρώσουν. Οι αντίξοες συνθήκες τροφοδότησαν διαμαρτυρίες.

“Είχαμε πολλαπλές περιπτώσεις βίας στις Εφορίες από εξαγριωμένο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων φυσικών επιθέσεων, είχαμε πυροβολισμούς σε μία περίπτωση, και ένας επιτιθέμενος, ήρθε με τσεκούρι”, δήλωσε ο Αλεξιάδης.

“Δεν είναι θέμα θυμού, όσο είναι πραγματικότητας. Πάρα πολύ πίεση έχει πέσει στους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν. Και τι υποτίθεται ότι πρέπει να τους πω;”
Τα χρήματα για τα σεμινάρια, υποστήριξε, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν σε εκπαίδευση του προσωπικού για να προσφέρουν υπηρεσίες μηχανοργάνωσης (digital services) .

Οι ίδιοι οι εφοριακοί είχαν επίσης σημαντικές περικοπές αμοιβών και σχεδιάζουν να κατέβουν στην 24ωρη απεργία της ένωσης δημοσίων υπαλλήλων, την Τετάρτη.

Η Ελλάδα έχει επανειλημμένως αυξήσει τους φόρους και έχει περικόψει δαπάνες για να εξορκίσει την πτώχευση και να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις των επιθεωρητών του διεθνούς bailout, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα.
Η κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία ηγούνται οι συντηρητικοί,  έχει υποσχεθεί να βγάλει την Ελλάδα από την εξαετή ύφεση και να αρχίσει να αυτοχρηματοδοτείται κι πάλι ανεξάρτητα στις αγορές ομολόγων, επιμένοντας ότι οι δημόσιες θυσίες του κόσμου έχουν διασώσει την οικονομία.

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

Angry at austerity? Imagine you’re a walrus

Associated Press, March 11, 2014

http://www.utsandiego.com/news/2014/mar/11/greek-tax-inspectors-get-anger-management-classes/

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *