Πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορούν να μπλοκάρουν την εκλογή ΠτΔ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kammenos_tsiprasΌπως είδαμε και σε άλλο άρθρο Πότε θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;  οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου ΠτΔ μπορούν να αρχίσουν οποτεδήποτε και το αργότερο μέχρι 12-2-2015, από τη στιγμή που Σαμαράς και Βενιζέλος εξασφαλίσουν κάπου 25 βουλευτές που τους λείπουν για να φτάσουν τις 180 ψήφους.
Αυτοί οι βουλευτές θα προέλθουν, είτε από αυτούς που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, είτε από βουλευτές της υπό διάλυση ΔΗΜΑΡ, είτε από βουλευτές των σοβαρά «τραυματισμένων» ΑΝΕΛ. Πολλοί από αυτούς τους βουλευτές, μάλλον δεν πρόκειται να επανεκλεγούν, αν γίνουν αμέσως εκλογές. Έτσι, είναι πιθανό να στηρίξουν την μνημονιακή συγκυβέρνηση μέχρι το 2016 (γιατί στην ουσία περί αυτού πρόκειται), συναινώντας στην εκλογή ΠτΔ, μέχρι να εξασφαλίσουν πολιτική στέγη και επανεκλογή.
Δυστυχώς, έτσι λειτουργεί το δικό μας Σύνταγμα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα στην εκλογή  του ανώτατου άρχοντα του έθνους. Αυτή την αρμοδιότητα, όπως και την αρμοδιότητα για την αναθεώρηση του Συντάγματος την έχουν αποκλειστικά οι πολιτικοί. Όποιος λοιπόν καταφέρνει να εξασφαλίζει την πολιτική επιβίωση των πολιτικών γενικά, αυτός εξασφαλίζει και την υποστήριξή τους. Σκληρό μεν αλήθεια δε.
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπλοκαριστεί η εκλογή του ΠτΔ και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, θα πρέπει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο οι ΑΝΕΛ (λόγω δυναμικότητας) να εξασφαλίσουν θέση στα ψηφοδέλτιά τους σε ευάλωτους στις κυβερνητικές πιέσεις βουλευτές. Μπορεί αυτό να μην είναι και τόσο πολιτικά ορθόδοξο, ούτε είναι σωστό να επιβραβευτούν βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια, όμως εδώ ο σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να επιβάλει (μέσω εκλογών) αλλαγή ή όχι πολιτικής και αυτός «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ