ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η αμερικάνικη εφημερίδα «Wall Street».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η Wall Street δήλωσε επίσημα το γεγονός πως δέχτηκε επίθεση το βράδυ της Τρίτης από έναν Χάκερ που επιχειρούσε να πουλήσει τους κωδικούς πρόσβασης του παροχέα(server) της αμερικάνικης οικονομικής εφημερίδας.

 Στην ηλεκτρονική της έκδοση, η οικονομική εφημερίδα «Wall Street Journal»  η οποία αποτελεί κομμάτι της ίδιας ομάδας με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων «Dawn Jones» δείχνει πως το τμήμα γραφικών και πληροφοριών της έχει επιτεθεί από «τρίτους»(χάκερς) ενώ αναφέρει πως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποια μεγάλη ζημιά.

wall street

  ««Σε αυτό το στάδιο δεν παρακολουθούμε κανένα προσωπικό στοιχείο των πελατών μας»» έσπευσε να διαβεβαιώσει ένας εκπρόσωπος τύπου της εφημερίδας.Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως οι αναγνώστες-πελάτες έχουν πειστεί από την επίσημη θέση της εφημερίδας.Επίσης έγινε αναφορά στο ότι δεν έχουν εντοπιστεί αλλαγές και ζημιές στο σύστημα της εφημερίδας ακόμη,ενώ παράλληλα γίνεται τεράστιος έλεγχος με αρκετούς ειδικούς να δουλεύουν πάνω στην ανασυγκρότηση της διαδικτυακής μορφής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας,από διαφορετικούς υπολογιστές.

 Σύμφωνα με τον ειδικό στην διαδικτυακή ασφάλεια Andrew Komarov με την συγκεκριμένη εισβολή ο χάκερ ήταν σε θέση να παραβιάσει τα δεδομένα της ιστοσελίδας και να τροποποιήσει τα άρθρα,να ανεβάσει καινούρια περιεχόμενα και να διαγράψει λογαριασμούς των χρηστών.

Ακόμη,έγκυρες πληροφορίες φέρνουν στο φως της δημοσιότητας ορισμένα στοιχεία του δράστη.Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «RevOlver» και «Worm» και επίσης δημιούργησε  μία ηλεκτρονική μαύρη αγορά με όνομα «Worm.in.».

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τους κινδύνους της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο και για τις οικονομικές επιπτώσεις τους.Επίσης είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως στα μέσα Ιουλίου ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ”Jacob Lew” δήλωσε πως μία επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση θα μπορούσε να απειλήσει ολόκληρη την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *