ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΦΘΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Συνελήφθησαν οι Abdul Rahman και Rilvan, με τις κατηγορίες της παράνομης δραστηριότητας και εγκληματικής συνωμοσίας λόγω εγκωμιασμού της τρομοκρατικής ομάδας που ανήκει στην Αλ Κάιντα. Αξιωματούχος δήλωσε στο NDTV ότι και οι δυο κατηγορούμενοι είναι ενεργοί υποστηρικτές της ισλαμιστικής οργάνωσης και ότι προπαθούσαν να παρασύρουν και άλλους. “Γιόρταζαν την νίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ιράκ , διανέμοντας μπλουζάκια με το γνωστό έμβλημα” . Οι υπόλοιποι 24 αφέθηκαν ελεύθεροι διότι η ανακριτική διαδικασία έδειξε ότι ήταν “καλόπιστοι άνθρωποι”.Εξακριβώθηκε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε μπροστά από το Μεγάλο Τζαμί (Periya Pallivasal) στο Ramanathapuram. Ανώτατος αξιωματικός δήλωσε ότι η φωτογραφία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από μια υπεράκτια τοποθεσία.Υπεύθυνος θεωρείται ο κατηγορούμενος Abdul Rahman που ταξίδευε συχνά με εμπορική βίζα σε Ταυλάνδη και Σιγκαπούρη.
Η Ισλαμιστική Οργάνωση ISIS (Islamic State of Irak and Syria/Sham) που πρόσφατα μετονόμαστηκε σε IS (Islamic State) μετά την ίδρυση του Χαλιφάτου στο Ιράκ, απέκτησε οπαδούς και προπαγανδιστές ακόμα και στην Ινδία. Νεαροί μουσουλμάνοι φωτογραφίζονταν με μπλουζάκια της οργάνωσης μπροστά από τζαμί. Έρευνες και συλλήψεις.
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Στο Ramanathapuram εντοπίστηκε τελικά η ομάδα των 26 νεαρών μουσουλμάνων που φωτογραφίζονταν φορώντας μπλουζάκια με το έμβλημα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που αποκεφαλίζει μαζικά στη Συρία, μετά αποφασίζει να καταλάβει το Ιράκ εκτελώντας – και δραστηριοποιείται προσφάτως και στο Λίβανο.

