Οι δολοφόνοι τζιχαντιστές κέρδισαν έδαφος στο Κομπάνι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΜΠΑΝΙΟι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κέρδισαν έδαφος σήμερα γύρω από την Κομπάνι, παρά τους βομβαρδισμούς που συνεχίζονται επί δύο εβδομάδες από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ και τις ρίψεις όπλων και πυρομαχικών στους Κούρδους υπερασπιστές της πόλης.

Οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν υψώματα δυτικά της πόλης και συνέχισαν την έφοδό τους στις βόρειες συνοικίες στην Κομπάνι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιπλέον πιστεύεται πως προσπαθούν να καταλάβουν το φυλάκιο Μουρσιτπινάρ στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, από όπου περνάει η μοναδική οδός ανεφοδιασμού της πολιορκημένης πόλης.

Η κατάληψη του φυλακίου αυτού θα απέτρεπε πριν καν φτάσουν την έλευση των ενισχύσεων που αποφάσισαν να στείλουν οι Ιρακινοί Κούρδοι με απόφαση του τοπικού κοινοβουλίου τους χθες.

Ο Ιντρίς Νασάν, ένας Κούρδος αξιωματούχος στην Κομπάνι, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες προκειμένου οι Ιρακινοί Κούρδοι μαχητές να σπεύσουν σε βοήθεια της Κομπάνι και ότι οι Πεσμεργκά αναμένεται να «φθάσουν πολύ σύντομα» εκεί.

Οι θέσεις του ΙΚ γύρω από την Κομπάνι αποτέλεσαν τον κυριότερο στόχο των αεροπορικών πληγμάτων αφότου οι τζιχαντιστές διαπέρασαν την αμυντική περίμετρο της πόλης την 6η Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ