ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Πόνεσαν τους Γερμανούς οι δηλώσεις Βαρουφάκη για τα εγκληματικά δάνεια στην Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

βαρου
 
Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη

χώρα στον κόσμο, ενώ είπε ακόμη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν καλά από την αρχή πως η Αθήνα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα δάνειά της.
Τα παραπάνω σχόλια προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία με τα ΜΜΕ της χώρας να κάνουν συνεχείς αναφορές στις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε χθες, την ίδια ημέρα όπου το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες.
«Εξυπνοι άνθρωποι σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν ήδη από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλούσε ποτέ τα χρέη της. Ωστόσο, ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χώρα, αλλά σαν να είχε απλά ένα πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε ο Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.
«Σε αυτή την κατάσταση, το να δώσεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος την μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, όπως οι τριτοκλασσάτοι διεφθαρμένοι τραπεζικοί, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ακόμη ο Έλληνας υπουργός σύμφωνα με την γερμανική μετάφραση των σχολίων του. ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *