Ξεκινά αύριο στη Δρέσδη η συνεδρίαση των G7, με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung να εκτιμά ότι οι ιδέες του Γιάνη Βαρουφάκη θα βρουν υποστηρικτή στο πρόσωπο του αμερικανού ομολόγου του, Τζακ Λιού.
Μάλιστα, αυτή η στήριξη θα έρθει μετά και το τηλεφώνημα Τσίπρα στον Λιού το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Όπως γράφει η εφημερίδα, εδώ και καιρό η Ουάσιγκτον ασκεί κριτική στην πορεία των Ευρωπαίων κατά την αντιμετώπιση της κρίσης, και υπεύθυνοι για αυτήν τη μέθοδο είναι κατά τους αμερικάνους πρωτίστως οι Γερμανοί. Πριν από πέντε χρόνια, τότε που ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών Timothy Geithner, είχε επισκεφθεί τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και του είχε ασκήσει πιέσεις να επιλύσει την ελληνική κρίση γρήγορα και αποφασιστικά.
Η Γερμανία θα έπρεπε ως μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να σταματήσει να απαιτεί διαρκώς λιτότητα από τις άλλες χώρες και να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό που ζητά ο Βαρουφάκης είναι αυτό που χρειάζεται επειγόντως η ήπειρος: ένα New Deal, ένα νέο σύμφωνο για την ανάπτυξη.