Λέτε τo Bloomberg να διαβάζει ..Ολυμπία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tomsenΑν το Bloomberg δεν διαβάζει Ολυμπία τότε σίγουρα πέσαμε μέσα σε αυτά που περιγράφαμε χθες για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των θεσμών που αναμένεται να μεταπηδήσει τους επόμενους μήνες σε κορυφαία χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης και μάλιστα γερμανικό!

Ο λόγος για τον Πολ Τόμσεν, τον πιο μισητό άνθρωπο στην Ελλάδα που γράφει στον τίτλο του και το διεθνές οικονομικό δίκτυο. Ο τίτλος όμως, μάλλον ξεγελά, αφού το άρθρο στην ουσία, παρουσιάζει τον Τόμσεν ως τον άνθρωπο που υπήρξε «κλειδί» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα από το 2010 και στη “διάσωση” του ευρώ.

“Αποκαλύπτει” μάλιστα, όλο το προφίλ του Δανού τεχνοκράτη, σαν να γίνεται μια διακριτική παρουσίαση του βιογραφικού του για να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος στους οικονομικούς κύκλους. Αν και το άρθρο του Bloomberg δεν περιγράφει καμία μελλοντική ενασχόληση του Τόμσεν, οι πληροφορίες επιμένουν ότι είναι στα σκαριά για το απώτερο μέλλον. Δεν είναι πάντως, διόλου τυχαίο το αφιέρωμα του δικτύου στον Πολ Τόμσεν.

Μάλιστα, το άρθρο μέχρι νωρίς το μεσημέρι βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα του Bloomberg, ακριβώς κάτω από το σκάνδαλο και τις συλλήψεις στελεχών της FIFA. Μεγαλύτερο άρθρο και από τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό του Τόμσεν.

Λέτε, όντως λοιπόν, ο άνθρωπος που διαπραγματευόταν εκ μέρους του ΔΝΤ με την Ελλάδα και τώρα έχει αναλάβει την Ουκρανία, να προετοιμάζει να ..απογειώσει την καριέρα του; Αν και αυτή η μετακίνηση, εφόσον συμβεί, θα ταράξει τα νερά στους πολιτικούς και οικονομικούς συσχετισμούς, αλλά θα απαντήσει και σε πολλές απορίες για τη διαχείριση της κρίσης.

Μήπως έχει να κάνει και με τον εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποιείται στο ΔΝΤ για τη διαχείριση της κρίσης, βλέποντας ότι τα πράγματα στην Ελλάδα απέτυχαν παταγωδώς;

Θυμηθείτε πάντως τι γράφαμε χθες: Αν, λέμε αν…. Τι θα έλεγαν οι υποστηρικτές του μνημονίου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ