Ποινή για τα μάτια στον Χριστοφοράκο από τη Γερμανία για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων !!! Δικαιώνεται η τακτική του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά γράφαμε πριν δυό μήνες για το σχεδιασμό Χριστοφοράκου όταν κάποιοι είχαν σίγουρες τις εξελίξεις:

Βήμα προς Βήμα ο σχεδιασμός Χριστοφοράκου και το κρυφτούλι με το Θάνατο

Διαβάστε το άρθρο και διαβάστε τις τρέχουσες εξελίξεις από το antinews. Δεν ευλογούμε τα γένια μας (και των συνεργατών μας) αλλά οι σοβαροί αναλυτές που έλεγαν για “δυό Βδομάδες υπόθεση”, τώρα που έπιασε δίμηνο τι λένε;
xristo
Η εισαγγελία του Μονάχου ζητά με ένταλμα επιβολής ποινής την καταδίκη του φυγόδικου στην Ελλάδα για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων το διάστημα 2004 έως 2007. Η κατηγορία της δωροδοκίας αφορά στο 2% του τζίρου της Siemens Ηellas. Η ποινή που του επιβάλλεται, είναι φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 750.000 ευρώ που θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς, σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλλε.
Σύμφωνα με τη γερμανική ποινική δικονομία το «ένταλμα επιβολής ποινής» εκδίδεται από δικαστήριο μετά από αίτηση του εισαγγελέα χωρίς ακροαματική διαδικασία για πταισματικές παραβάσεις και ελαφρά πλημμελήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η υπεράσπιση του Μιχάλη Χριστοφοράκου υπέβαλε ήδη προσφυγή κατά του εντάλματος, καθώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, απορρίπτει την κατηγορία της δωροδοκίας που ενδέχεται αργότερα να επισύρει εις βάρος του αξιώσεις αποζημιώσεων στα αστικά δικαστήρια.
Η εκτέλεση του καταδικαστικού βουλεύματος, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα μπορούσε να καθυστερήσει, σε καμιά περίπτωση όμως να ματαιώσει την έκδοσή του στην Ελλάδα, αναφέρουν δικαστικές πηγές Η υπεράσπισή του υπέβαλε ήδη προσφυγή κατά του «εντάλματος», καθώς ο κ. Χριστοφοράκος απορρίπτει την κατηγορία της δωροδοκίας που ενδέχεται να επισύρει εις βάρος του αξιώσεις αποζημιώσεων στα αστικά δικαστήρια. Εμμένει ότι επρόκειτο για «ενισχύσεις» που έδινε.
Το Εφετείο του Μονάχου αναμένεται να αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η απόφαση θα είναι υπέρ της έκδοσης, όπως έχει εισηγηθεί η Γενική Εισαγγελία. Μήπως όμως δικαιώνεται η τακτική του Χριστοφοράκου να δικαστεί στη Γερμανία; Θα δούμε….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ