Νεα ποινική διωξη κατα Ψυχάρη
Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, ασκήθηκε σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των ετών 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014).Η δίωξη αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση.
Ο επικεφαλής του ΔΟΛ παραπέμπεται απευθείας, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ο κ. Ψυχάρης, ωστόσο, έχει δικαίωμα εάν το επιθυμεί να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).
Η εισαγγελέας που ανέλαβε να μελετήσει το φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος, αλλά μόνο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.
http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/695615/ektakto-sto-skamni-o-stayros-psyxaris#ixzz48Sqsu0ua Πρωτοσελιδα – Ειδήσεις