ΤΡΙΤΗ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώνεται καταυλισμός προσφύγων στο Κιλκίς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Syrian refugees pack the stands inside the national stadium on the Greek island of Kos
Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, στο ΚιλκίςΔιμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν από το πρωί στην περιοχή προκειμένου να συνοδεύσουν πρόσφυγες και μετανάστες στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί.
Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, στον άτυπο καταυλισμό βρίσκονται 1.828 άτομα.
Η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί και την Τρίτη στο άλλο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, όπου βρίσκονται -σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία- 1.109 πρόσφυγες και μετανάστες και το ξενοδοχείο στη στροφή για Ευζώνους (827 άτομα).
Σημειώνεται ότι εντός του άτυπου καταυλισμού βρίσκονται μόνο αστυνομικοί, οι οποίοι ενημερώνουν τους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για τα ΜΜΕ (άδεια δόθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ). ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *