Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ  ΕΝΟΠΛΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

    Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος και  Εποπτευόμενος από  το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας. Ν.4089/60

Δ/ΝΣΙΣ:
Τ.Θ. 3142            Τ.Θ. 3142 Τ.Κ. 10210  τηλ. 210- 3313155, 210 3315335,  Φαξ:  210 3311325
http://www.pseed.gr

Αθήνα 27/09/2009

Ανοικτή Επιστολή

Προς
τους  κ.κ. Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Οι ενεργοί  φορολογούμενοι Πολίτες-Οπλίτες, Έφεδροι  Αξιωματικοί Υπαξιωματικοί και  Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για  την σκόπιμη απαξίωση της εθνικά επιβεβλημένης και συνταγματικά κατοχυρωμένης υποχρέωσης της Στρατιωτικής Θητείας των δυνάμενων να φέρουν όπλα για την προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την προεκλογική – πάντοτε – ψηφοθηρική και χωρίς προγραμματισμό μείωση της στρατιωτικής θητείας των νέων που σε περίπτωση πολέμου, όντες ανεκπαίδευτοι, θα είναι αναμφισβήτητα τα πρώτα θύματα.

Διαμαρτυρόμαστε για την κατάργηση της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία που μένουν, πλέον, χωρίς εφεδρεία και χωρίς τη δυνατότητα αναπλήρωσης απωλειών σε περίπτωση πολέμου…!

Διαμαρτυρόμαστε για την ουσιαστική κατάργηση των τακτικών ετήσιων Επιστρατευτικών Ασκήσεων Εφέδρων, η οποία θα έχει σαν συνέπεια την αδυναμία συμπλήρωσης των Στρατιωτικών Σχηματισμών με ετοιμοπόλεμο Ανθρώπινο Δυναμικό από αξιόμαχους μαχητές. Εμείς θα είμαστε τα πρώτα θύματα, που χωρίς εκπαίδευση και χωρίς ηθικό ακμαίο, θα κληθούμε να πολεμήσουμε

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

    Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση του θεσμού του Εφέδρου.

    Αφού μας  απαγόρευσαν και μας στέρησαν κάθε μορφή συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις για την πραγματοποίηση Αθλητικών – Εκπαιδευτικών Στρατιωτικών Αγώνων και δραστηριοτήτων, από το 2005 και μέχρι σήμερα έπληξαν ακόμη και τον εθελοντισμό και τον Αθλητισμό των εφέδρων πολιτών.

    Διαμαρτυρόμαστε για την πρόσληψη των ΕΠ.ΟΠ από τα βουλευτικά γραφεία και όχι μετά από αξιοκρατικές εξετάσεις, επιβαρύνοντας την ήδη υπερχρεωμένη εθνική οικονομία μας με υπέρογκη δαπάνη αμφίβολης, όμως, αξίας.

    Διαμαρτυρόμαστε για την κατάργηση του βαθμού του Έφεδρου Λοχία στο Στρατό Ξηράς απαξιώνοντας έτσι την προσφορά του Έφεδρου πολίτη στην Εθνική Άμυνα.

    Διαμαρτυρόμαστε για την κατάργηση της στολής εξόδου στους Έφεδρους νέους μας πού υπηρετούν τη θητεία τους. Μέχρι εκεί έφτασε το complex των ηγεσιών μας για τους Πολίτες – Οπλίτες μας: Να μην έχουν στολή, να μην έχουν υπερηφάνεια να μην έχουν δικαιώματα ως Έφεδροι!

    Διαμαρτυρόμαστε γιατί στον 21ο αιώνα οι νέοι Έλληνες υπηρετούν ανασφάλιστοι και άμισθοι , περιερχόμενοι σε υποδεέστερη θέση ακόμη και από τους νέους πού προσλαμβάνονται ανασφάλιστοι με τα Προγράμματα «STAGE», αφού εκείνοι λαμβάνουν τουλάχιστον και 500 ευρώ, σε αντίθεση με τους φαντάρους μας, οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίως το ποσό των 8,8 ευρώ. Γιατί άραγε; Μήπως για να μη θέλουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους και να επιστρατεύουν κάθε είδους τέχνασμα για να την αποφύγουν;

    Διαμαρτυρόμαστε για το ακολουθούμενο λάθος ΔΟΓΜΑ, των μικρών δήθεν ταχυκίνητων (ευέλικτων) μισθοφορικών μονάδων … ανακατάληψης βραχονησίδων !!! Αυτός ο μικρός στρατός θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Απειλή;;; Αυτές οι μικρές μονάδες θα αποκρούσουν (ή θα ανατρέψουν) τον τεράστιο όγκο των αερομεταφερόμενων πάνοπλων και άρτια εκπαιδευμένων μονάδων πού καραδοκούν να πραγματοποιήσουν το άλμα στα νησιά μας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά της ώρας;

    Διαμαρτυρόμαστε για την λάθος πολιτική μετατροπής των Ενόπλων Δυνάμεων μας σε μικρές, πανάκριβες και αναποτελεσματικές δημοσιοϋπαλληλικές και κομματικοποιημένες ΔΕΚΟ, πού υπηρετούν, όχι τα συμφέροντα της πατρίδας μας, αλλά ξένα και τις πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες του εκάστοτε υπουργού.

    Διαμαρτυρόμαστε διότι ξοδεύουμε το 2,8% του ΑΕΠ – ποσοστό που μας κατατάσσει αμέσως μετά τις ΗΠΑ – για άψυχα και πανάκριβα εξοπλιστικά μέσα, την ίδια στιγμή που οι νέοι μας, πού θα κληθούν να τα χειριστούν δίνοντας και τη ζωή τους, υπηρετούν τη θητεία τους ως σκοποφύλακες και αγγαρειομάχοι, άμισθοι, ανασφάλιστοι και ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΙ, τελευταίοι στην κλίμακα αξιοπρέπειας στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

    Διαμαρτυρόμαστε επειδή το Υπουργείο Άμυνας αρνείται να διαθέσει έστω και ένα φυσίγγι έστω και ένα ευρώ για τις Ενώσεις, τους Συνδέσμους και τις Λέσχες Εφέδρων, υποβαθμίζοντας, έτσι, κατά τρόπο εγκληματικό, το μάχιμο δυναμικό του κατά τα άλλα … κυρίαρχου ελληνικού λαού πού όμως στενάζει αδιαμαρτύρητα από τους φόρους και τις θυσίες για να μπορεί η πατρίδα μας να έχει υπολογίσιμη αποτρεπτική ισχύ.

    ΖΗΤΑΜΕ  – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

    Ζητάμε από τους κ.κ. Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να εξαγγείλουν ΑΜΕΣΑ το πρόγραμμά τους για την αναβάθμιση του θεσμού των Εφέδρων αλλά και του θεσμού της θητείας των νέων μας, χωρίς άλλες περικοπές.

    Για τους Αρχηγούς  οι οποίοι δεν θα ανταποκριθούν  και δεν θα εξαγγείλουν σαφές  και δεσμευτικό πρόγραμμα στα  πιο πάνω θέματα, θα ζητήσουμε από  τους εκατοντάδες χιλιάδες εφέδρους ενεργούς πολίτες  να τους καταψηφίσουν.

    Διεκδικούμε την Εθνική Αξιοπρέπειά  μας που μας  την στέρησαν τόσο άδικα και επικίνδυνα.

    ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ