Ο Κακλαμάνης, η Ντόρα και ο …Τατούλης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CEA4CE91CEA4CE9FCEA5CE9BCE97CEA3Ότι και αν γράφεται (όλες οι απόψεις σεβαστές), η υποστήριξη Κακλαμάνη ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία για την κα Μπακογιάννη. Ο Κακλαμάνης είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη λεγόμενη “κεντροδεξιά” αφού ήταν ο μόνος που κράτησε τα προσχήματα στα γεγονότα του Δεκέμβρη. Όταν οι ψηφοφόροι της ΝΔ εξοργισμένοι και φοβισμένοι έβλεπαν την υποκινούμενη λαίλαπα να διαλύει κοινωνία και οικονομία, οι διάφοροι “σχολιαστές” να ρίχνουν χαμηλότερα τη χώρα στη χοάνη του δανεισμού, ο Νικήτας εφάρμοσε αποτελεσματικότατη πολιτική σε αντίθεση με τους διαφόρους αρμοδίους.
Για τη Ντόρα η στήριξη Κακλαμάνη είναι πραγματικό επίτευγμα στην κούρσα της διαδοχής. Για τον ίδιο τον Κακλαμάνη όμως η πρόταση εμπεριέχει και ένα μικρό ρίσκο αφού με τη ΝΔ στην αντιπολίτευση είναι δεδομένο ότι θα επανεκλεγεί στο ύπατο δημοτικό αξίωμα. Σε περίπτωση όμως που η τ. ΥΠΕΞ δεν τα καταφέρει, ίσως υπάρξει δυσαρέσκεια για το πρόσωπο του.
Ο ίδιος ο Κακλαμάνης όμως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον χαρακτήρα του Σαμαρά, γι’ αυτό δεν φαίνεται να φοβάται “αντίποινα”.
Μένει να δούμε εάν θα συνεχίσει την ενεργή στήριξη με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αφού ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός ώστε να χαθεί η πρώτη εντύπωση.
Διαφορετική είναι η περίπτωση Τατούλη. Αφού οι ελπίδες του για είσοδο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσαν, έχει ταχθεί με το μέρος της κας Μπακογιάννη ως εγγυήτριας του κεντρώου προσανατολισμού του κόμματος, ο οποίος θεωρεί ότι τον καλύπτει. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί, διαδίδει ότι νιώθει δικαιωμένος και ο μόνος τρόπος να επανακάμψει η Νέα Δημοκρατία είναι υπό την ηγεσία της Ντόρας Μπακογιάννη ώστε να ξεκαθαρίσει το κόμμα ιδεολογικά αλλά και πρακτικά από τα “υπολείμματα” του Καραμανλικού συστήματος.
Έχει εκδηλώσει μάλιστα την πρόθεση να συμμετέχει στο συνέδριο για να εκδηλώσει επίσημα την υποστήριξη του τεκμηριώνοντας μάλιστα την πολιτική που ακολούθησε εως τώρα.
Αυτό ενέχει και έναν κίνδυνο. Ναι μεν ο Τατούλης παραμένει μέλος της ΝΔ άρα έχει δικαιωμα ψήφου και άποψης, είναι όμως αμφίβολο το κλίμα που θα συναντήσει εάν προσέλθει σε έναν χώρο που θα είναι και εξαιρετικά φορτισμένος. Δεν είναι λίγοι αυτοί άλλωστε που βλέπουν τον Τατούλη σαν τον κύριο λόγο αποδυνάμωσης του Καραμανλή με συνέπεια να ολισθαίνει σε συνεχείς υποχωρήσεις έναντι των εξαγγελιών του. Υπάρχουν μάλιστα και άλλοι, λιγότερο νηφάλιοι που φτάνουν σε σημείο να απειλούν ανοιχτά με έκτροπα σε περίπτωση που ο Τατούλης εισέλθει στο χώρο του συνεδρίου.
Σε αντίθεση λοιπόν με τις θέσεις Κακλαμάνη, η υποστήριξη Τατούλη ίσως εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τη Ντόρα. Ειδικά σε περίπτωση που υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ