ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Έστησαν την πρώτη τους βάση οι Τούρκοι κοντά στο Ιντλίμπ… Έπονται κι άλλες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

porf
Ανησυχία στη Συρία για την τροπή που παίρνει η τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με τα συριακά μέσα η Τουρκία ολοκλήρωσε την Τετάρτη την δόμηση της πρώτης στρατιωτικής της βάσης κατοχής στο βορρά της Συρίας στο Idlib.
Πηγές που πρόσκεινται στην συριακή κυβέρνηση ανέφεραν ότι η « η Τουρκία ολοκλήρωσε την πρώτη στρατιωτική της βάση στην κορυφή του όρους (Jabal) Al-Cheikh Barakat, κοντά στην πόλη Darat Aza στα 30χλμ δυτικά του Χαλεπίου.
Η ίδρυση της βάσης αποτελεί μέρος ενός σχεδίου με το οποίο η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει 8 βάσεις στη Συρία.
Μέσα ενημέρωσης της Συρίας αναφέρουν ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί απόκλιση από τις αποφάσεις της διάσκεψης Astana, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι θα ενισχύσει τον έλεγχο πάνω στον αυτοκινητόδρομο Idlib- Afrin -Xαλέπι, την παρακολούθηση των κινήσεων των ΥPG.
dimpenews.com ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *